Tip dana: Arsenal – Čelsi: “Tobdžije” traže prekid crnog niza, ali im u goste dolaze “plavci”!

U subotu su na programu mečevi petnaestog kola engleske Premijer lige, a svakako najzanimljiviji susret se igra u Londonu gde će fudbaleri Arsenala dočekati Čelsi.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Arsenal: Katastrofalne partije u poslednje vreme!

Sigurno je da ni oni najveći pesimisti nisu očekivali da će fudbaleri Arsenala igrati ovoliko loše u ovom šampionatu.
Naime, izabranici Mikela Artete se u ovom trenutku nalaze na katastrofalnom petnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na ekipu koja će na kraju šampionata napustiti najkvalitetniji rang engleskog fudbala.
Poražavajuće zvuči podatak da je Arsenal do sada doživeo čak osam poraza, a poznato je da je ekipa iz Londona nekada čitavo prvenstvo završavala bez izgubljenog meča.
U prošlom kolu ruku na srce izabranici Mikela Artete i nisu odigrali toliko loš meč, ali to nažalost nije bilo dovoljno ni za remi na gostovanju kod Evertona, pošto je krajnji rezultat tog duela bio 2:1.
Zanimljivo je da su “tobdžije” svoju poslednju pobedu u šampionatu ostvarili još početkom novembra kada su slavili na gostovanju kod Mančester Junajteda.
Što se tiče mečeva na svom terenu, do sada je ekipa iz Londona odigrala sedam mečeva na “Emirejtsu” na kojima su ostvarili samo dva trijumfa, jedan remi i četiri poraza, a ono što je posebno zanimljivo je da izabranici Mikela Artete na pet poslednjih duela na svom terenu ne znaju za trijumf, što je svakako poražavajući podatak.

Čelsi: Koji su dometi čete Frenka Lamparda?

Izaranici Frenka Lamparda su poprilično dobro startovali u ovom šampionatu, ali je nekako utisak da nakon tog sjajnog starta “plavci” u poslednje vreme pružaju sve slabije partije, pa su tako na tri poslednja susreta doživeli čak dva poraza uz jedan trijumf, i to u prošlom kolu, kada su na svom terenu bez većih problema slavili protiv Vest Hema, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Naravno, ono što je jako bitno je da su “plavci” došli i do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, što je bez ikakve sumnje postavljeno kao primarni cilj za ovu godinu, što znači da ekipa iz Londona sada neko vreme može u potpunosti da se fokusira na Premijer ligu, u kojoj imaju najviše moguće ciljeve.
U ovom trenutku se izabranici Frenka Lamparda nalaze na petom mestu na tabeli i imaju šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, pa je sigurno da je zbog svega toga pobeda imperativ na ovom duelu, ali svakako da to neće biti nimalo lak zadatak.
Pre trijumfa na “Stamford Bridžu” protiv Vest Hema, “plavci” su doživeli dva vezana poraza i to prvo od Evertona na gostovanju kada je bilo 1:0, a nakon toga i na gostovanju kod Vulverhemptona. Taj meč je završen rezultatom 2:1, a londonski tim je primio gol u poslednjim sekundama susreta.
Inače, kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je Čelsi odigrao sedam mečeva na strani na kojima je ostvario samo dva trijumfa, dva remija i čak tri poraza, a ono što svakako ne valja je da su izabranici Frenka Lamparda na dva poslednja meča van svog terena upisali isto toliko poraza, što će pokušati da izbegnu na “Emirejtsu”.

Naš predlog

Iz kola u kolo se od Arsenala očekuje da proigra, ali kako sada stvari stoje jako male šanse su da se to desi i ove subote, pošto im u gote dolazi Čelsi, koji je barem na papiru daleko kvalitetnija ekipa. Zaista poražavajuće deluje podatak da su izabranii Mikela Artete još 1. novembra ostvarili poslednji trijumf u šampionatu, i to na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Mančester Junajteda. Mišljenja smo da će Čelsi bez većih problema slaviti na ovom susretu, pa vam zbog toga predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.10.
Naravno, za očekivati je i da nam ovaj duel donese dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa takođe dosta dobrom kvotom koja iznosi 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.