MEČ DANA: Venecija – Kremoneze: Ko će biti novi učesnik Serije A?

Venecija će u okviru revanš meča finalnog doigravanja za ulazak u Seriju A, dočekati ekipu Kremonezea. Prva utakmica je okončana bez golova i večeras ćemo dobiti poslednjeg učesnika Serije A za narednu sezonu. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Venecija: Sa radošću se sjećamo ovog kluba!

Salernitana, Sasuolo i Frozinone su ispali iz Serije A, a zasad znamo da će dva od tri upražnjena mjesta da popune Parma i Komo. Poslednjeg, trećeg učesnika u elitnom rangu italijanskog fudbala dobićemo posle večerašnjeg meča u finalu baraža.
Venecija je bila treća na tabeli ligaškog dijela Serije B sa 70 bodova, tri manje od Koma, a tri više od četvrtoplasiranog Kremonezea. Oba tima su potom u polufinalu baraža opravdala očekivanja i bez većih problema preskočila svoje prepreke.
U oba susreta je Venecija nadigrala Palermo, na Siciliji je slavila sa 1:0, a potom kod kuće sa 2:1.
Finski reprezentativac Joel Pohjanpalo, koji je stigao u Italiju prije dvije godine iz Bajer Leverkuzena za 3.200.000 evra, postigao je čak 22 pogotka ove sezone u Seriji B. Najbolji je strijelac čitave lige, pošto je postigao dva gola više od Đenara Tutina iz Kozence. Niko drugi mu nije ni blizu.
Iako najjefinaskijih timova u ligaškom dijelu Serije B, Venecija nije uspijela da demonstrira napadački potencijal u Kremoni na prvoj utakmici finala baraža. Statistika kaže da je gost bio konkretniji, bliži pobjedi, a na putu do iste zaustavio ga je – okvir gola!
Bilo je to početkom prvog poluvremena kada je ‘desetka’ Venecije Nikolas Pjerini namjestio loptu na ivici šesnaesterca i gađao direktno u gol, ali je njegov udarac završio na prečki.
Dakle, ni Koda, ni Pohjanpalo još nisu bili strijelci u susretima ovih ekipa. Kodi je doduše zbog ofsajda poništen pogodak na prvom meču, a 29-godišnji Finac je bio asistent kod gola Gitkjera na drugoj utakmici. Možda su najbolje sačuvali za ovaj meč sezone.

Kremoneze: Brzi povratak u elitu?

Kremoneze je u prvom susretu polufinala sa Katancarom ispustio dva gola prednosti (2:2), ali je posle toga kod kuće nadigrao rivala i slavio sa 4:1, čime je potpisao plasman u finale doigravanja.
Važnu ulogu u tom trijumfu imao je i Masimo Koda, 35-godišnji centarfor koji je u Kremonezeu na pozajmici iz Đenove. Bio je Koda asistent kod prvog i strijelac trećeg pogotka, to mu je bio ukupno 16. gol od početka sezone. Nekadašnji fudbaler slovenačke Gorice je ubjedljivo najbolji strelac ekipe.
Parma i Komo obezbijedili su automatske promocije u Seriju A, a ko će im se pridružiti u elitnom društvu italijanskog fudbala još se ni ne nazire.
Posle prvih 90 minuta finala baraža ni Kremoneze ni Venecija nisu napravili ni korak prednosti u odnosu na rivala pošto su na stadionu Đovano Zini odigrali bez golova.
Imao je i Kremoneze svojih prilika, posebno u finišu. Jednu preko Luke Zanimakije, drugu preko Danijela Ćofanija, ali je golman gostiju Jese Joronen odbranio njihove udarce. Bile su to samo dve od 11 odbrana, koliko je finski čuvar mreže zabilježio i sasvim zasluženo ponio epitet igrača utakmice.
Sastali su se Kremoneze i Venecija dvaput od početka sezone prije ovog dvomeča i oba tima imaju po jednu pobjedu, svako na svom terenu. U decembru je Kremoneze slavio sa 1:0 pogotkom Luke Ravanelija, iako je gotovo čitavo drugo poluvrijeme odigrao sa igračem manje. Venecija je uzvratila u aprilu, posle preokreta je trijumfovala sa 2:1.

Naš prijedlog:

Venecija kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 2.40 u PrimoBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.95.

Veoma važna utakmica koja bi mogla da promjeni tok istorije jednog ili drugog kluba, a shodno svemu tome mišljenja smo da nećemo gledati pretjerano efikasan meč. Naš primarni prijedlog je igra 0-2 po kvoti 1.87 u PrimoBet kladionici. Venecija je više pokazala u prvom meču i opravdano kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a mi vam takođe predlažemo da pokušate sa igrom 1X&0-3 po kvoti 1.87. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom X po kvoti 3.40 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.