MEČ DANA: Espanjol – Sporting Hihon: Domaćin napravio veliki korak ka finalu!

Espanjol će u okviru revanč meča polufinala baraža za ulazak u Primeru, dočekati ekipu Sportinga iz Hihona. U prvom meču je slavila ekipa iz Katalonije i večeras će na domaćem terenu sa golom prednosti juriti plasman u finale baraža. Utakmica je na programu od 21 čas.

Espanjol: Na Brejtvajtov pogon!

Tim iz Barselone je prošle godine ispao, želio je ekspresan povratak u elitu, ali moraće posle baraža da traži povratnu kartu za najbolje društvo na Pirinejima.
Espanjol je u odličnoj seriji, nije poražen tri mjeseca, pa je sa pravom favorti u duelu u ovom dvomeču, a vjerovatno i u eventualnom finalu.
Espanjol su svi prije početka sezone vidjeli na tronu Segunde, ali loš početak šampionata je kumovao tek četvrtom mjestu u ligaškom dijelu. Kasno su upalili motore plavo-bijeli sa Monžuika. Dolazak Manola Gonzalesa na kormilo sredinom marta preporodilo je Espanjol. Prva zvijezda tima i ubjedljivo najbolji strijelac tima je iskusni Danac Martin Brajtvajt. On se vjerovatno nadao mjestu na Evropskom prvenstvu, ali je otpao sa spiska.
Nema kvalitet za Barselonu gdje je malo igrao, ali za drugoligaško društvo je klasa. Postigao je 22 gola, bio je najbolji strijelac Segunde i biće udarna igla domaćina. Tu je i Havi Puado sa 13 pogodaka. Njih dvojica su dali više od polovine pogodaka svog tima – 35 od 59. Brajtvajt se dva puta upisao u listu strijelaca na tri poslednja meča.
Pogotkom Puada u poslednjim momentima utakmice, Espanjol je uspio da trijumfuje u prvom meču i tako napravi ogroman korak ka plasmanu u finale, samo će večeras tu prednost morati i da ovjeri pred svojim navijačima.

Sporting Hihon: Odavno ih nismo gledali u Primeri!

U Španiji je groznica Evropskog prvenstva, ali i dalje se lopta pika u Segundi. Leganes i Valjadolid su se vratili u Primeru, a traži se 20. tim koje će naredne sezone da igra u najboljem društvu španskog fudbala. U konkurenciji su sve tradiocionalni klubovi koji su igrali najviši rang, a to su Espanjol, Sporting Hihon i Ovijedo koji se već ranije plasirao u finale.
Sporting Hihon se prošle sezone jedva spasao ispadanja. Ostao je nekadašnji napadač Partizana Uroš Đurđević u klubu iako se govorilo o selidbi u Meksiko, ali je bivši mladi reprezentativac Srbije, koji ima nekoliko utakmica u dresu seniorskog sastava Crne Gore, ostao vjeran klubu s kojim ima ugovor do ljeta 2027. Pedro Dijaz je prodat Bordou za 2.200.000 evra, dok je srpski napadač Uroš Milovanović otišao u TSC za 50.000 evra.
Hihon je ove sezone uspio da se ugura u plej-of posle dvije vezane pobjede i preskoči za bod Rasing iz Santandera.
Nekoliko sezona boje Sportinga iz Hihona brani nekadašnji najbolji strijelac Superlige Srbije iz Partizana, Uroš Đurđević. Karijere Obrenovčanina, koji je prije nekoliko godina odlučio da igra za Crnu Goru, je u padu. Nije više ubitačan kao u crno-bijelom dresu. Na 37 utakmica postigao je četiri gola i imao dvije asistencije. Njega bilo u sastavu u prvom meču, dok bi večeras trebalo da konkuriše za tim. Najveće nade navijači Sportinga polažu u Kolumbijca Huana Otera, strijelca 10 pogodaka ove sezone. Toliko je dalo i krilo Gaspar Kampos.
U prvoj utakmici koja je bila veoma neizvjesna, bili su u situaciji da iz nekoliko dobrih prilika dođu do prednosti. Pošto to nisu iskoristili uslijedilo je bolno otrežnjenje u 88. minuti kada su primili gol i sada će na megdan Espanjolu sa golom zaostatka.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 2.00 u King kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.80.

Espanjol već puna tri mjeseca ne zna za poraz, a u prvoj utakmici su pokazali da znaju kako se igraju ovakvi mečevi. Shodno tome igra 1X&0-3 po kvoti 1.53 u King kladionici nam se čini veoma izgledno. Takođe za hrabrije ista kombinacija uz manji raspon golova – 1X&0-2 po kvoti 2.00. Dok za najhrabrije preporučujemo kombinaciju 1&0-3 po kvoti 2.65 u King kladionici, pošto očekujemo dosta tvrdu utakmicu u kojoj psihološku prednost imaju domaći.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.