DERBI DANA: Švajcarska – Nemačka: Komšijski derbi za prvo mesto u grupi!

Nedelja nam donosi samo dva meča sa Evropskog prvenstva, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra u Frankfurtu gde će snage odmeriti selekcije Švajcarske i Nemačke.
Sajdžijama je potreban bod za definitivan plasman u osminu finala EURA, dok je domaćin turnira već obezbedio plasman u nokaut fazu, i biće ovo možda i prilika da selektor Nagelsman ukaže šansu nekim fudbalerima koji su do sada imali nešto slabiju minutažu.
Ulog je prvo mesto na tabeli, a početak susreta je zakazan za 21h.

Švajcarska: Sajdžije drže sve u svojim rukama!

Kao što smo to već dosta puta napomenuli, Švajcarska u poslednje vreme ne samo da je redovna na velikim takmičenjima, već je ova selekcija redovna i u nokaut fazi istih.
Naime, na poslednjem Evropskom prvenstvu su Sajdžije mimo svih očekivanja u osmini finala eliminisali selekciju Francuske, koja je pred početak turnira slovila za verovatno i glavnog kandidata za osvajanje. U četvrtfinalu su Švajcarci eliiminisani od Španije, ali tek nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Što se tiče poslednjeg Mundijala, i tu su Švajcarsi uspeli da prođu u nokaut fazu, gde je nažalost ova selekcija doživela pravi debakl od Portugala, koji je slavio sa više nego ubedljivih 6:1, a zanimljivo je da su Kristijano Ronaldo i drugari nakon tog spektakularnog trijumfa položili oružje pred Marokom.
I ovog puta je primarni cilj plasman u nokaut fazu, a gotovo da su do toga i došli izabranici Murata Jakina, koji je nakon poslednjeg Mundijala nasledio Vladimira Petkovića na klupi Sajdžija.
U prvom kolu su Džaka i drugari odigrali jedan dosta dobar meč protiv Mađara, koji su savladani sa 3:1, i pored toga što je Mađarska blistala u kvalifikacijama koje je ova selekcija završila na prvom mestu na tabeli ispred selekcije Srbije. U drugom kolu su puleni Murata Jakina remizirali protiv Škota u duelu koji je završen rezultatom 1:1, ali uz konstataciju da su Sajdžije bili bolji rival na tom duelu.
Računica uoči poslednjeg kola je jasna. Poznato je da ekipa koja na turniru dođe do četiri boda gotovo sigurno ima mesto u osmini finala, makar sa treće pozicije, ali je Švajcarcima preostao još jedan duel, i to protiv domaćina Nemačke, pa je opšti utisak da će i jedni i drugi biti zadovoljni i sa bodom.
Međutim, smatramo da je ova generacija Švajcaraca kadra da se ravnopravno nosi sa Pancerima, koji su do sada uz Španiju najviše pokazali na ovom EURU, pa je sva prilika da nas očekuje jedan veoma interesantan duel.
Što se sastava tima tiče, Murat Jakin možda ne bude mogao da računa na najjače raspoložive snage, pošto problema sa povredama imaju Šar, Zakarija i Zuber.
Inače, poslednji međusobni susret između Švajcarske i Nemačke je odigran sredinom oktobra 2020. godine u Ligi nacija, kada je bilo 3:3, a podatak koji za kraj moramo napomenuti je da Panceri na tri poslednja međusobna susreta ne znaju za trijumf.

Nemačka: Panceri su do sada uz Špance pokazali najviše na ovom turniru!

Iza selekcije Nemačke je jedan poprilično loš period, a to se pre svega odnosi na učešće ove reprezentacije na Mundijalima, pošto su Panceri na dva poslednja Svetska prvenstva već posle prve faze morali da pakuju kofere. Izuzetak je bilo Evropsko prvenstvo, koje je odigrano između ova dva takmičenja na kom su Nemci uspeli da prođu grupu, ali je potom ova selekcija već u osmini finala eliminisana od Engleza koji su slavili sa 2:0. Pre te eliminacije su Panceri vezali tri polufinala na prvenstvima Evrope, a između svega toga je ova selekcija osvojila Mundijal 2016. godine, nakon trijumfa u velikom finalu nad selekcijom Argentine, ali moramo podsetiti i da je pre toga u polufinalu eliminisan domaćin Brazil, u onom spektakularnom meču koji su Nemci dobili sa neverovatnih 7:1.
Pošto se ovaj turnir igra upravo u Nemačkoj, Panceri su pre početka turnira proglašeni naravno za glavnog favorita i za sada stvari teku po planu, pošto su puleni Julijena Nagelsmana već posle dva odigrana meča obezbedili plasman u nokaut fazu, a ukoliko makar remiziraju večeras sa Švajcarcima, doći će i do prvog mesta u grupi.
U prvom kolu je domaćin turnira odigrao jedan spektakularan duel protiv Škota koji je završen rezultatom 5:1 i već nakon tog prvog duela se videli da nekadašnji svetski šampion ima najviše moguće ciljeve na turniru. U drugom kolu je usledio duel sa Mađarima, koji su generalno pružili dobru partiju, ali to nije bilo dovoljno ni za remi, pošto je taj susret domaćin turnira dobio rezultatom 2:0 i tako i zvanično obezbedio plasman u osminu finala.
Biće ovo ujedno i lepa prilika da Nagelsman malo promeša karte, pošto ima dosta kvalitetnih fudbalera koji su imali veoma malu minutažu, ili je uopšte nisu ni imali, a sa druge strane, potencijalno prvo mesto na tabeli donosi potencijalno i nešto lakšeg rivala u osmini finala.
Za kraj, Nemci se u poslednje vreme nisu preterano proslavili u međusobnim mečevima protiv Švajcaraca, pa je utisak da je ovo najbolja moguća prilika za naplatu dugovanja, uz konstataciju da su Sajdžijama daleko potrebniji bodovi na ovom duelu, mada je vrlo moguće da i jedna i druga ekipa na kraju bude zadovoljna i sa jednim osvojenim, što bi značilo da ćemo i Nemačku i Švajcarsku gledati u osmini finala Evropskog šampionata.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom veoma teškom duelu za prognoziranje, pošto je reč o dve izuzetno kvalitetne selekcije. Nemci su već odradili posao, pa prednost na ovom susretu dajemo Švajcarcima, kojima je i bod dovoljan za prolazak u narednu fazu, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.09.

Nije isključeno ni da nam ovaj susret u Frankfurtu donese makar po jedan pogodak na obe strane, pa vam iz tog razloga preporučujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Za kraj, nerešen ishod je ono što odgovara i jednoj i drugoj selekciji, a ako uzmemo u obzir da se radi o komšijskom duelu nije isključeno da se na kraju ovaj duel između Švajcarske i Nemačke završi bez pobednika, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate X uz kvotu 3.70 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.