MEČ DANA: Engleska – Slovenija: Zmajčeki bi i sa bodom mogli do naredne runde!

Engleska i Slovenija će u okviru 3. kola Evropskog prvenstva grupe C, odmjeriti snage na Rajn Enerdži stadionu u Kelnu. Engleska je osigurala plasman u narednu fazu, međutim za prvo mjesto u grupi moraće da trijumfuju protiv Slovenije kojoj su bodovi iz ovog meča neophodni. Utakmica je na programu od 21 čas, a glavni sudija na ovom meču biće iskusni francuski sudija Klermon Turpan.

Engleska: Nisu mnogo toga pokazali!

Prvo mjesto na tabeli Grupe C, četiri boda i izvjestan plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. Ali uz igru koja ničime ne nagovještava da bi Engleska, prvi favorit pred početak turnira, zaista i mogla do kontinentalne krune.
Protiv Srbije se nekako provukla, protiv Danske – još jednom, samo što je uzela bod, a ne tri. Nije ih zaslužila i toga su svi svjesni. I ama baš svi u Engleskoj ističu – ne izgleda ovo nimalo dobro.
Najviše se pale da su najbolji i pred svaki turnir ide ono čuveno “It's Coming Home”, a onda kada ne ide po volji, ne prezaju od toga da se obruše na svoje fudbalere i nemaju kočnicu u kritikama.
Posle Srbije je tinjalo nezadovoljstvo, mada se isto najviše provlačilo kroz hvalospijeve upućene Džudu Belingemu, odnosno kako vezisti Engleske nedostaje adekvatna podrška. Sada ni Belingem nije pošteđen, a posle 1:1 sa Danskom nekadašnji reprezentativci i bivši asovi Engleske, te Roj Kin kao bivši kapiten Mančester Junajteda i reprezentacije Republike Irske osuli su paljbu po Garetu Sautgejtu i njegovim fudbalerima.
Posle dvije runde prvi su u grupi, a na prvi pogled najlakši zadatak tek im slijedi. Ali daleko od toga da su u Engleskoj zadovoljni partijama koje njihovi momci prikazuju na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Štaviše, veoma su razočarani igrom koju je Gordi Albion pružio u uvodna dva meča zbog čega na račun Gereta Sautgejta i njegovih izabranika konstantno pristiže ‘nova tura’ kritika.
Engleska ni u jednoj od prethodne dvije utakmice nije odavala utisak najvećeg favorita za osvajanje turnira. Zapravo je i protiv Srbije, a zatim i protiv Danske iznenadila pasivnošću koju bi pokazalo po postignutom golu, nakon kojeg bi rivalu prepustila posijed lopte i povukla se ispred svog kaznenog prostora. Razlog za to je, tvrdi Sautgejt, slaba fizička sprema njegovih fudbalera, koji iza sebe imaju naporne sezone. Hari Kejn je bio povrijeđen uoči starta turnira, Bukajo Saka takođe, a kako bi osviježio navalu, Sautgejt ih je pomalo iznenađujuće, izveo iz igre već u 69. minutu zajedno sa Filom Fodenom.
Englezi večeras sa velikim pritiskom izlaze na teren i sigurno je da će željeti da ostave što bolji utisak protiv autsajdera u grupi.

Slovenija: Možda i bod bude dovoljan!

Znali su Kekovi puleni i stručni štab gdje leži najveća šansa da naude Srbiji i dočekali su je u 69. minutu – iz kontre. Nisu se tada proslavili srpski rezervisti Mijat Gaćinović i Sergej Milinković Savić. Kumovala je kontri Slovenije izgubljena lopta krilnog igrača AEK-a, a ležerno, nonšalantno, da ne iskoristimo neki teži izraz, (ni)je pokušavao da je sanira SMS. Kao da se prilikom trka unazad vezisti Al Hilala prekinuo signal, kada je lopta prebačena sa njegove na suprotnu stranu. SMS nije stigao. Usporio je i ostavio desnom beku Slovenije sve vrijeme ovoga svijeta da mu se ušunja iza leđa, ugasi nadu desetinama hilja Srba i razgali maltene isto toliko Slovenaca.
Jeste Srbija, samo u prvim taktovima utakmice dijelovala razigranije, lepršavije, sa željom da diktira ritam i nameće tempo od uvodnog zvižduka sudije Išvana Kovača, no brzo su joj Zmajčeki spalili krila, sa nekoliko prilika i udaraca ka Rajkoviću već do desetog, petanestog minuta. Već u četvrtom minutu Gnezda Čerin je sa ivice šesnaesterca testirao Rajkovića, koji minut kasnije, Mlakar je pobjegao srpskoj odbrani, a Slovenija nije povela samo zato što se sprski čuvar mreže ispriječio i zatvorio prolaz lopti namjenjenoj prostoru između njegovih nogu.
U završnih desetak minuta prvog dijela, konačno je prokljčala minhenska arena. Lavinu je pokrenuo Timi Elšnik. Sreća je prvo pogledala Sloveniju da se lopta od Saše Lukića odbije ispred veziste Olimpije i pred njim ukaže otovoren put ka golu. A onda sreća, sekund kasnije pogledala Srbiju – stativa je spasila Orlove, da bi uslijedio nekontrolisan poravni Benjamina Šeška, koji se, popot Harija Kejna u Gelzenkirhenu, izgubio u prostoru između Milenkovića, Pavlovića i Rajkovićevih istrčavanja i boksovanja lopte.
Imala je Slovenija u rukama pobjedu i osminu finala, a u 96. minutu joj je Luka Jović sve to oteo (1:1)
Slovenci su imali ogromnu podršku na tribinama kroz čitav turnir, a na poslednjem meču je bilo 20.170 njihovih navijača.
Da bi se shvatilo kakva brojka je u pitanju dovoljno je znati da Slovenija ukupno ima oko 2.000.000 stanivnika. Dakle, svaki stoti njen žitelj je bio na stadionu. I još nešto, tih 20.170 je najveća suma i za klubove i za reprezentaciju, jer Stožice kao najveći stadion prima 16.000 navijača. Na EP 2000. ih je bilo 10.000 protiv Španije u Amsterdamu, a u Japan i Južnu Koreju 2002. i Južnu Afriku 2010. im je bilo daleko da putuju u tolikom broju.
U ovom meču će biti možda dovoljan i bod za prolaz, pa nam preostaje da vidimo kakvu taktiku je Matijaž Kek spremio za izabranike Gereta Sautgejta.

Naš prijedlog:

Engleska kao ogroman favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.40 u King kladionici. Trijumf Slovenije plaća se kvotom 9.90, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.80.

Engleska je osvojila četiri boda u uvodna dva meča, međutim nisu pokazali ono šte se njih očekivalo i do sada su postigli svega 2 gola. Slovenija je uz 2 osvojena boda postigla isti broj golova kao Engleska, a danas očekujemo jedan efikasan meč. Mišljenja smo da će Englezi trijumfovati u ovoj utakmici, a uz to predlažemo kombinaciju 1&2+ po kvoti 1.65 u King kladionici. Slovenci su se pokazali kao veoma žilav protivnik, a vjerujemo da će u ovaj meč ući veoma zatvoreno, što možda donese pozitivan rezultat. Kvota na igru PIK X iznosi 1.83, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa prelazom X-1 po kvoti 3.90 takođe u King kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.