Tip dana košarka: Kanada – Australija: Borba za prvo mesto u grupi A!

Kanada i Australija će odmjeriti snage u okviru drugog meča grupe A na Olimpijskim igrama, a ova utakmica bi vrlo lako mogla da odluči ko će kao prvoplasirani proći u narednu rundu takmičenja. Kanada je u prvom meču savladala Grčku, dok je Australija bila bolja od Španije. Utakmica je na programu od 13 časova i 30 minuta.

Kanada: Izgledaju veoma moćno!

Mnogi su se pitali kako će Kanađani da izgledaju kada im se u sastav priključi Džamal Mari i zaključak je da im, makar u prethodnom meču, nije bio potreban. Ovaj tim izgledalo je dosta bolje kada je plejmejker Denver Nagetsa bio na klupi jer kad god je bio na parketu, Kanada nije uspijevala da se poveže protiv Grčke. Tačnije, Mari nije imao sa kim da se poveže kao što bi to bio slučaj u Koloradu gdje ima Nikolu Jokića ili Erona Gordona.
Već u prvoj utakmici na turniru pokazalo se da ovo nije Marijeva, već Šejova Kanada! Jeste as Denvera pogodio dva slobodna bacanja kojim je ovjerio pobjedu nad Grčkom, ali je upravo superzvijezda Oklahome povukla najviše i obezbijedila važnu prvu recku na turniru.
Imaće Đordi Fernadez pune ruke posla da uklopi ekipu u kojoj Džamal Mari bar trenutno dijeluje kao višak. Jasno je svima da ne može da odbaci kvalitet pleja Nagetsa i biće potreban njegov individualni kvalitet kroz turnir, ali jednostavno Kanada se mučila sa Marijem na terenu i čini se kao da nije ‘kliknuo’ sa ostatkom ekipe koja je u Manili prošle godine stvorila posebnu vezu osvajanjem svijetske bronze.
Kanada može da odahne i pokazala je snagu u ‘grupi smrti’. Ar Džej Beret predvodio je listu strijelaca svog tima sa 23 poena, Šej Gildžes Aleksander je uz 21 poen dopisao sedam asistencija, pet skokova i jednu ukradenu loptu. Dilon Bruks je imao 14, a Džamal Mari osam poena za 18 minuta na terenu (2/6 iz igre, 0/3 za tri) te tri izgubljene lopte.

Australija: Protiv Španaca pokazali da mogu daleko!

Početak košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama je prošao u znaku sigurne pobjede Australije. Iskusni Španci jednostavno nisu bili u stanju da isprate trčanje Kengura koji su preko izvanrednog Džoka Lendejla došli do trijumfa rezultatom 92:80 u grupi A.
Nekadašnji centar Partizana bio je izvanredan, donio je početnu prednost koju je Australija sačuvala do kraja meč iako su igrali bez Dantea Egzuma koji se oporavlja od povrede prsta.
Španija jednostavno fizički nije mogla da isparira. Ne mogu više Ljulj i Fernandez da rade ono što su radili prethodnih 10 godina. Doduše Ljulj je bio i više nego solidan sa 17 poena, ali je zato Rudi izgledao potpuno nemoćno. Nije se upisao u listu strijelaca, dok je Lorenzo Braun odigrao ispod svakog nivoa.
Naturalizovani Amerikanac je dao samo pet poena, ali ono što je znatno lošije od malog broja poena je činjenica da je imao čak sedam izgubljenih lopti što rastrčani Australijanci nisu praštali.
Dvocifrenu prednost su imali već u prvoj dionici kada su ubacili 31 poen. Moramo da istaknemo da se Španija borila, čak na kratko i preokrenula sredinom treće dionice, ali sve je bilo kratkog daha. Australija je vrlo lako vratila prednost, potom krenula da pogađa sa distance i na kraju veoma lako privela meč kraju u vjerovatno najtežoj grupi na Olimpijskim igrama jer su tu još Kanađani i Grci.
Kao što smo istakli, Lendejl je bio centralna figura meča jer je ubacio 20 poena, imao je devet skokova i pet asistencija za indek 28. Pratio ga je Peti Mils sa 19 poena, Džoš Gidi je imao 17 uz osam skokova i osam asistencija.
Dobrim partijama tokom priprema za Olimpijske igre košarkaši Australije iskazali su ozbiljnu kandidaturu da se ponovo nađu na postolju, ali sada su njihove visoke ambicije pretrpijele potencijalno ozbiljan udarac, međutim ovaj meč bi mogao da nam pokaže od kakvog materijala su skovani ovi momci.

Naš prijedlog:

Kanada kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.38 u MozzartBet kladionici. Trijumf Australije plaća se kvotom 3.00.

Ovde očekujemo jedan veoma efikasan meč sa velikim brojem postignutih poena, obje ekipe imaju sjajan napadački potencijal i shodno tome predlažemo vam da pokušate sa igrom UP+ (granica 177.5) po kvoti 1.75 u MozzartBet kladionici. Kanada je pored SAD-a najveći favorit za osvajanje ovog turnira, te smo mišljenja da će na današnjem meču slaviti sa minimum 5 poena razlike, kvota na igru H1 (5.5) iznosi 1.85. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa kombinacijom 1&UP+ po kvoti 2.70 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.