Tip dana košarka: Srbija – Južni Sudan: Orlove u četvrtfinalu izvesno čeka Australija!

Srbija će u okviru poslednjeg kola prve faze Olimpijskih igara snage odmjeriti sa selekcijom Južnog Sudana. Ostala je još jedna utakmica do kraja grupne faze Olimpijskih igara i Srbija sama bira svoju sudbinu – hoće li da bude najbolja drugoplasirana ekipa i ide u drugi šešir, ili će da se bavi kalkulacijama koje nikada nisu dobre, odnosno da budu treći kako bi izbjegli Amerikance do potencijalnog finala. Utakmica je na programu od 21 čas.

Srbija: Orlovi šire svoja krila!

Neslavan je bio završetak utakmice na otvaranju grupne faze, posle čega je otvorena realna diskusija na temu da li je Srbija ili bilo ko drugi na svijetu zapravo u stanju da se nadigrava sa onako moćnim Amerikancima. Na dijelu se potvrdilo da je branilac olimpijskog zlata klasa za sebe – mada će zauvijek ostati zapisan statistički podatak da je Srbija sa Nikolom Jokićem bila egal – ali kada oduzmemo SAD iz jednačine, Srbija je definitivno u grupi timova koji će najviše da se pitaju za medalje.
Pobjeda sa velikim “P”! Mnogo važna iz više razloga. Prije svega jer su pokazali reakciju i da ih poraz od tima snova nije poremetio na psihološkom planu, a iznad svega jer ne samo da su nadoknadili minus od 26 razlike, već su zatrpali koš Portorikanaca bez trunke suzdržavanja što je mnogo važno pred susret poslednjeg kola sa Južnim Sudanom u kojem će takođe biti od izuzetne važnosti da razlika bude što viša kako bi ostali u igri za plasman u drugi šešir pred žrijeb za četvrtfinale.
Ukratko, situacija je sledeća – kada se završi grupna faza, pravi se mini-tabela koja prema učinku i koš razlici kao glavnom parametru slijedi raspodijela ekipa u četiri šešira. Dvije od tri prvoplasirane ekipe sigurno će u prvi šešir, jedna preostala ekipa sa vrha tabele ide u drugi šešir zajedno sa najboljom drugoplasiranom selekcijom. Kada se raspodijela mjesta u šeširima završi slijedi žrijeb po kojem se timovi iz prvog ukršaju sa rivalima iz četvrtog šešira, kao i oni iz drugog i trećeg. To bi Srbiji potencijalno moglo da donese slabijeg rivala u četvrtfinalu, a bitna je napomena da timovi iz iste grupe ne mogu ponovo da se ukrste u prvoj nokaut fazi, ali u polufinalu već mogu.
Ostala je još jedna utakmica do kraja grupne faze Olimpijskih igara i Srbija sama bira svoju sudbinu – hoće li da bude najbolja drugoplasirana ekipa i ide u drugi šešir, ili će da se bavi kalkulacijama koje nikada nisu dobre, odnosno da budu treći kako bi izbjegli Amerikance do potencijalnog finala.
U srpskom timu postoji samo jedna kalkulacija – pobjeda nad Južnim Sudanom! Sa takvim stavom ekipa ulazi u završni meč prve runde, bez želje da se bavi ikakvim kombinacijama i matematikom sa kojom se ne valja hvatati u koštac.

Južni Sudan: Imaju svoje šanse!

Južni Sudan slavi svoje košarkaše, a pogotovo Karlika Džonsa. Novi plejmejker Partizana je sa 19 poena te po sedam skokova i šest asistencija bio odlučujući faktor u pobjedi nad Portorikom (90:79) na startu olimpijskog turnira u Lilu.
Osim Džonsa, dvocifreni u pobjedničkom sastavu bili su još Marijal Šajok (15), Nuni Omot, Bul Kul (po 12), Peter Jok (11).
Ubedljivim izdanjem i pobjedom Sjedinjenih Američkih Država nad Južnim Sudanom kompletirano je drugo kolo na košarkaškom turniru i već tada smo mogli da konstatujemo da se Srbija u ovoj grupi pita za mjesto u drugom šeširu.
Amerikanci su slavili rezultatom 103:86 (26:14, 29:22, 18:19, 30:31) i tako praktično ovjerili ne samo prvo mjesto na tabeli, već i u prvom šeširu pred četvrtfinalni žrijeb, dok Srbija izbija na poziciju glavnog favorita za najbolju drugoplasiranu ekipu. I sve drže u svojim rukama, jer Srbija igra poslednji meč grupne faze! Bez obzira na rezultat, Amerikanci su evidentno igrali koliko im je trebalo i nisu se trošili previše. Bukvalno su rutinirali protivnika.
Kod Južnog Sudana Nuni Omot se istakao sa 24 poenom, dok je Bul Kuol dodao 16 poena. Novi Partizanov plejmejker Karlik Džons ubacio je 18 poena mada uz 8/19 iz igre, ali i pet asistencija, te po tri skoka i izgubljene lopte. Nije se afrički sastav snašao na agresivnu odbranu Amerikanaca, pa su imali 19 izgubljenih posijeda, uz šut iz igre tek malo iznad 40 odsto.
Utakmice poslednjeg kola u Grupi C igraju se danas. Prvo će na parket Amerikanci i Portoriko, od 17.15, dok Srbija i Južni Sudan igraju od 21 čas.

Naš prijedlog:

Srbija kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Orlova u PrimoBet kladionici iznosi 1.10. Trijumf Južnog Sudana plaća se kvotom 9.80 u istoj kladionici.

Mišljenja smo da će Srbija opravdati ulogu favorita u ovom meču i da će selekciju Južnog Sudana savladati sa više od 11 poena razlike. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom H1 (11.5) po kvoti 1.70 u PrimoBet kladionici. Takođe smo mišljenja da će na meču biti viđen nešto veći broj poena, pa vam shodno tome predlažemo da pokušate sa igrom UP+ (granica 178.5) po kvoti 1.95. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa kombinacijom 1&UP+ po kvoti 2.35 takođe u PrimoBet kladionici.

Za vas koji igrate poene igrača, predlažemo da pokušate sa Bogdanom Bogdanovićem (+) na jednoj i Karlika Džonsa (+) na drugoj strani takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.