MEČ DANA: Maroko – Španija: Ko će biti prvi finalista olimpijskog turnira?

Maroko i Španija će u okviru polufinala Olimpijskog turnira u Parizu odmjeriti snage. Ovaj meč će nam otkriti prvog finalistu ovogodišnjeg tunira, a utakmica je na programu od 18 časova na stadionu Velodrom u Marseju.

Maroko: Kakav napredak ove selekcije!

Bila je ona selekcija sa Leondonom Donovanom, Bredom Fridelom i Timom Hauardom, kad je u Sidneju stigla do polufinala, ali Sjedinjene Američke Države ni prije ni posle toga nisu uspijele da se probiju u završnicu olimpijskog turnira. Nisu ni u ovog ljeta, pošto su zastale pred naletima fantastičnog tima Maroka, koji je na Parku prinčeva u Parizu bio razigran i efikasan – na kraju su slavili sa 4:0.
Na taj način, takmičenje je završeno za još dvojicu Srba, koji su u Francusku došli pod zastavom SAD-a. U pitanju su selektor Marko Mitrović (znate ga kao saradnika Veljka Paunovića dok je vodio Orliće do titule omladinskog prvaka svijeta na Novom Zelandu) i Đorđe Mihajlović, prvotimac Čikago Fajera.
Amerikanci su u grupi završili iza domaćina, potom se sudarili sa Marokom, ekipom koja je u konkurenciji Argentine, Ukrajine i Iraka završila kao prva. A onda kvalitet potvrdila tako što se plasirala u polufinale. I to prvi put u istoriji.
Prema svim pokazateljima, Marokanci su bili bolji, o čemu svijedoči i rezultat. Napadač Sofijan Rahimi je opravdao status prvog strijelca turnira (u zadnjoj utakmici je dao peti gol u 29. minutu), krilno Viljareala Ilaiš Ahomah je duplirao prednost (63), kapiten Ašraf Hakimi bio precitan u 70, da bi trijumf u prvom minutu nadoknade, sa penala, potvrdio rezervisrta El Mehdi Mauhub.
U polufinalu će Maroko igrati sa Španijom koje je opravdala ulogu favorita protiv Japana (3:0).

Španija: Mogu li do novog odličja?

Izgleda da su Španci riješili da osvoje svije(t). Možda je još rano za takve konstatacije, mada na talasu optimizma koji je zapljusnuo obale Pirinejskog poluostrva posle nadmoćnog trijumfa na Prvenstvu Evrope, Crvena furija izgleda autoritativno i na olimpijskom turniru. Iako je u Francusku poslala praktično C tim, u prva dva kola je demonstrirala moć i bez većih problema se plasirala u čettvrtfinale, jer na premijerno slavlje nad Uzbekistanom (2:1) naslonila i tri boda iz meča sa Dominikanskom Republikom (3:1).
Golovima Fermina Lopeza i Abela Ruiza Španija je osigurala plasman u svoje drugo uzastopno polufinale na Olimpijskim igrama. Japan je imao nesreću da je u prvom poluvremenu izjednačujući gol poništen zbog ofsajda.
Španija je načela protivnika u roku od 11 minuta nakon senzacionalnog gola Fermina Lopeza koji je pogodio van kaznenog prostora, što je ostavilo pitanja da li je japanski golman Leobrian Kokubo trebao bolje intervenisati. Japan je mislio da je izjednačio prije poluvremena kada je Fujita pronašao Hosoja u šesnaestercu, koji je uspio da nađe mjesta da se okrene u malom prostoru i pogodi zadnji deo mreže.
Ali nakon duge VAR provjere, mnogobrojna japanska publika ostala je da zviždi kada je otkriveno da je Hosoja u ofsajdu za petu.
Španija je udvostručila svoje vodstvo u 73. minuti, kada je Lopez izveo još jedan kvalitetan udarac i pronašao mrežu, a zvijezda Barslone je zakucala s vanjske strane šesnaesterca pored Kokuba.
Japanac Hosoja nastavio je da gura odbranu Španije, a golman Španije Arnau Tenas bio je primoran da izvuče briljantnu odbranu i ostavi svoj tim u igri.
Španija je izborila plasman u polufinale samo nekoliko minuta kasnije kada je kapiten Ruiz sa šesnaesterca zakucao loptu u zadnji dio mreže.

Naš prijedlog:

Španija kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 2.10 u MozzartBet kladionici. Trijumf Maroka plaća se kvotom 3.60.

Mišljenja smo da će uslijed velike želje obje ekipe postići makar po gol na ovom meču, a kvota na igru GG u MozzartBet kladionici iznosi 1.80. Maroko je prikazao sjajnu igru na ovom turniru i takođe smo mišljenja da će ostati neporaženi nakon 90 minuta fudbala, pa vam shodno tome predlažemo igru 1X po kvoti 1.69. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 4+ po kvoti 3.56 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.