DERBI DANA: Mančester siti – Mančester junajted: Prvi trofej u sezoni ide u Mančester, pitanje je samo na koju stranu!

Polako ali sigurno bliži se početak sezone u ligama “petica”, a sjajna uvertira za to je finale Komjuniti Šilda, u kom će snage odmeriti Mančester siti i Mančester junajted.
Dakle, poznato je u koji grad će na kraju otići trofej, ostaje samo da se vidi da li će do njega doći fudbaleri Sitija, ili Junajteda.
Pomenimo da su ova dva tima odmerila snage u poslednjem finalu FA Kupa, kada je Junajted pomalo i iznenađujući slavio sa 2:1 i spasio inače veoma lošu sezonu.
Kada se podvuče crta, utisak je da su popularni Građani favoriti na ovom finalnom duelu, međutim, njihov gradski rival je već pokazao da može da im napravi ozbiljne probleme, pa je generalni utisak da nas očekuje jedno veoma uzbudljivo finale na Vembliju koje će započeti u 16 časova.

Mančester siti: Građani žele osvetu za poraz u finalu FA Kupa!

Mančester siti je uspeo prošle sezone da odbrani naslov prvaka Engleske, i to pošto je ova ekipa na kraju imala samo dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Arsenal, koji je drugu godinu zaredom ‘prokockao” titulu.
Ipak, očekivalo se više u Ligi šampiona, gde je engleski predstavnik eliminisan od Real Madrida u četvrtfinalu, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca. Nije naslov prvaka Engleske bio jedini trofej prošle sezone, pošto su Građani došli i do trofeja u Liga Kupu, nakon pobede nad Čelsijem od 1:0, ali je zato ova ekipa poražena u velikom finalu FA Kupa, i to od najljućeg rivala Mančester junajteda, sa kojim će Siti između ostalog danas i odmeriti snage u okviru Komjuniti Šilda.
Što se tiče letnjeg prelaznog roka, on je barem za sada protekao dosta mirno, a jedino pojačanje vredno pomena je Savinjo, koji je prošle sezone sa dosta uspeha nastupao za ekipu Đirone, sa kojom je mimo svih očekivanja obezbedio direktan plasman u Ligu šampiona.
Ovih dana se dosta pričalo o potencijalnom prelasku Hulijana Alvareza u Atletiko Madrid, i kako sada stvari stoje ostalo je da se taj posao još samo ozvaniči. Argentinski reprezentativac nije bio zadovoljan ulogom u timu Pepa Gvardiole, pa se odlučio da pređe u redove Jorgandžija, gde će sasvim sigurno imati zagarantovano mesto u prvom timu, a po svemu sudeći i status prve zvezde.
Ruku na srce, sve dok Siti ima Halanda, ne treba da brine za golove, ali je sigurno da je malo ko mogao da pretpostavi da će Alvarez ovog leta napustiti klub, pa je veliko pitanje da li će Građani početi da traže alternativu za Halanda, ili će Alvarezovo mesto pokriti neko od veoma talentovanih mladića iz Sitijevog omladinskog pogona.
U pripremnom periodu je aktuelni šampion Engleske odigrao nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a generalna proba dogodila se pre nedelju dana, kada su fudbaleri Mančester sitija odmerili snage protiv Čelsija, a taj duel je završen pobedom Građana od 4:2.
Bila je to inače i prva pobeda pulena Pepa Gvardiole u pripremnom periodu, koji su pre toga doživeli tri vezana poraza, i to od Seltika, Milana i Barselone, a na prvi pogled je bilo vidljivo da su sve to bili mečevi sa baš velikim brojem pogodaka, pa nimalo nije isključeno da nam i ovaj meč iz Komjuniti Šilda donese danas ‘brdo’ golova.

Mančester junajted: Može li Junajted i drugi put zaredom da ostavi Siti bez trofeja?

Odmah na početku moramo reći da smo prošle sezone daleko više očekivali od engleskog velikana, koji je na kraju šampionat završio na katastrofalnom osmom mestu na tabeli, što znači da ova ekipa nije uspela da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja, valja se podsetiti da je u prošlom izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja engleski predstavnik eliminisan još u grupnoj fazi, uz konstataciju da poražavajuće zvuči podatak da je Mančester junajted u konkurenciji Bajerna, Kopenhagena i Galatasaraja završio na poslednjem mestu u grupi.
Ipak, sezona je koliko toliko spašena osvajanjem FA Kupa, a sve to nakon trijumfa nad najljućim rivalom – ekipom Mančester sitija. Trofej u FA Kupu je Junajtedu doneo i plasman u grupnu fazu Liga Evrope.
Čitavim tokom prošlog šampionata su Đavolovi igrali po sistemu toplo-hladno, a ono što je predstavljao najveći problem je da ova ekipa nije bila konstantna, i upravo to je Junajted i koštalo plasmana u Ligu šampiona, što će naravno biti primarni cilj i ove sezone.
Tokom leta nije bilo previše promena u redovima Junajteda, klub je napustio Varan, a novi fudbaleri jednog od najtrofejnijih evropskih klubova postali su Leni Joro i Džošua Zirkze. Međutim, odmah na startu ogromni fudbaleri pošto se Leni Joro, inače jedan od najperspektivnijih defanzivaca na svetu povredio, i po prvim procenama neće ga biti u narednim mesecima, možda i do kraja godine, što je ozbiljan hendikep za prošle sezone očajnu odbranu Junajteda.
U pripremnom periodu su Đavolovi odigrali nekoliko solidnih mečeva, a u generalnoj probi pred ovaj duel nekadašnji šampion Engleske je doživeo težak poraz od Liverpula, pošto je taj duel završen rezulatom 3:0.
Ipak, pre toga je savladan Betis sa 3:2, a u pripremnom periodu je Junajted poražen i od Arsenala i Rozenborga, dok je ova ekipa savladala Rendžers sa 2:0.
Za kraj, sigurno je da će fudbaleri Junajteda na krilima onog trijumfa u finalu FA Kupa pokušati da dođu i do trofeja u Komjuniti šildu, međutim, treba biti realan pa reći da sve to neće biti nimalo lak zadatak, pogotovu što Siti žarko želi da se osveti svom rivalu za pomenuti poraz.

Naš predlog

Ako malo pogledamo u prošlost, međusobni mečevi između dva gradska rivala nam uvek donose dosta pogodaka, bez obzira da li se radi o prvenstvenom meču, ili o duelu za neki od trofeja, pa je i ovog puta topla preporuka igra 3+ koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.48.

Veliko bi iznenađenje bilo da neka od ekipa ne postigne duel na ovom finalnom susretu, pa vam savetujemo da se bez mnogo razmišljanja opredelite za igru GG za koju je kladionica Primobet odredila koeficijent 1.56.

Za kraj, svakako da će Građani dati sve od sebe da se revanširaju svom najljućem rivalu za poraz u finalu FA Kupa, mada je i bez toga utisak da je Siti u ovom trenutku daleko bolja ekipa i da će se puleni Pepa Gvardiole apsolutno za sve pitati na ovom duelu na Vembliju, pa vam predlažemo da odigrate jedinicu, a sve to uz kvotu 1.61 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.