DERBI DANA: Vojvodina – TSC: Voša traži prekid crne serije u derbiju Bačke!

Vojvodina će u okviru 4. kola Super lige Srbije dočekati ekipu TSC-a iz Bačke Topole. Lale su prethodnog četvrtka poražene u Sloveniji od Maribora u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija, što je bio njihov četvrti uzastopni poraz u svim takmičenjima. Utakmica je na programu od 20 časova.

Vojvodina: Ambiciozne najave za ovu sezonu!

Kakva šteta, i kakva tragedija za Vojvodinu u Sloveniji prije svega 3 dana. Mada će tim Božidara Bandovića imati veliku šansu da se domogne plej-ofa za Ligu konferencije narednog četvrtka, iako je izgubio u Ljudskom vrtu od Maribora – 2:1.
Imali su Novosađani odličnih 1:1, i to sa igračem manje, ali je u osmom minutu sudijske nadoknade presudio pogodak bivšeg napadača Dinama Sudanija.
Pucalo je sve u Mariboru. Tresla se prečka domaćina, Carević je spašavao u nekoliko navrata Vojvodinu i držao joj glavu iznad vode. Trenuci inspiracije nekadašnjeg golmana Barselone kao da su trgli tim Božidara Bandovića. U 77. minutu povukao je loptu rezervista Ivanović, odigrao za Serija koji je provukao loptu kroz noge rivalu, odigrao dupli pas sa Bamideleom i i potom pogodio bliži ugao.
Nije možda Vojvodina bila na nivou iz duela sa Ajaksom, ali je snagom volje došla do pozitivnog rezultata koji je održavala do sudijske nadoknade.
Od dolaska Božidara Bandovića na klupu Vojvodine, Novosađani su postigli čak sedam golova po isteku 90. minuta meča. Pet od tih sedam, bilo je za pobjedu. Ovaj običaj da probadaju protivnike u poslednjim trenucima, Lale su poprimile na startu prošlosezonske pobjedničke serije, kada je Lazar Jovanović srušio Voždovac u šestom minutu nadoknade. Od tada Stara dama je postala pretplaćena na kasne pogotke.
Često je Vojvodina stradala od svog oružja na startu ove sezone. Mahom u Evropi, ne računajući gol Tekstilca, koji je proizvod opuštanja pri vođstvu od 3:0. Ajaks je u oba duela u poslednjih desetak minuta susreta slomio otpor Novosađana i možda ih ostavio bez istorijskog skalpa. Može se diskutovati o razlikama u intenzitetu evropskih i domaćih utakmica, pogotovo kada se u Evropi odmjeravaš sa Ajaksom i to je validan izgovor, ali posle dvomeča sa Kopljanicima, Lale su na isti način pale i nedelju dana kasnije u „Ljudskom vrtu“.

TSC: Neuvjerljiva igra!

Odličan pripremni period i reklo bi se adekvatna pojačanja na svim pozicijama, formiran tim. Klub iz Bačke Topole je prvenstvo započeo pobjedom, koja jeste bila rudarska, ali kao što se kaže da se poklonu u zube ne gleda tako je i susret sa IMT-om arhiviran vrlo brzo je su upisana tri boda. Međutim, nakon toga su uslijedila dva meča protiv ekipa koje su prošle sezone bile u plej-autu i TSC je osvojio samo bod, a da nije postigao ni gol. Možda je nedostajalo i malo sreće, ali niko u stručnom štabu ili klubu neće biti zadovoljan posle ovakvih izdanja. Naročito jer ekipa ne liči na onu iz prošlog šampionata, a ni na onu sa priprema. Izmjene u igračkom kadru nisu bile toliko krupne, čak šta više stigla su pojačanja i okosnica ekipe (izuzev Nemanje Stojića) je zadržana. Djelovalo je i da je pristup i stil igre ostao isti.
Dean Klafurić, trener superligaša iz Bačke Topole, nije krio nezadovoljstvo pojedinim elementima u igri njegovog tima nakon derbija sjeverne Bačke, ali ni pristupom njegove ekipe. Topolčani jesu dominirali u posijedu lopte, u drugom poluvremenu su zatresli i okvir gola, ali je u prvih 45 minuta ponovo Veljko Ilić morao da spasava stvar sa nekoliko dobrih intervencija. U nastavku je bilo i sreće za Spartak, pogotovo kada je Ifet Đakovac pogodio stativu. Na kraju i priznaje da je s obzirom na prikazano rezultat i bio najrealniji, svakome po bod.
Poznat je put koji će fudbaleri TSC Bačke Topole morati da pređu ako žele da dođu do drugog uzastopnog nastupa u Ligi Evrope. Srpski predstavnik će 22. i 29. avgusta u baražu za drugo po kvalitetu međunarodno takmičenje da igra protiv pobednika dvomeča između litvanskog Panevežisa i izraelskog Makabi Tel Aviva.
Prvi meč će TSC igrati kao gost, što znači da će 29. avgusta pred svojim navijačima imati priliku da se izbori za plasman u Ligu Evrope. To znači da će, u slučaju da Makabi opravda ulogu favorita u 3. kolu, TSC dočekati svog doskorašnjeg trenera Žarka Lazetića kao protivnika.

Naš prijedlog:

Gosti kao blagi favoriti ulaze u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u PrimoBet kladionici iznosi 2.20. Trijumf Vojvodine plaća se kvotom 2.75, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.35.

Mišljenja smo da nas očekuje jedna ujednačena i veoma zanimljiva utakmica u kojoj će obje ekipe postići makar po jedan gol, a kvota na igru GG u PrimoBet kladionici iznosi 1.83. Obje ekipe se za sada traže u novoj sezoni i još uvijek lutaju kada je igra u pitanju. Takođe predlažemo da pokušate sa igrom PIK X koja se čini kao veoma izgledna, a kvota u istoj kladionici iznosi 1.69. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom X2&3-5 po kvoti 2.98 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.