MEČ DANA: Las Palmas – Sevilja: Težak ispit za Andalužane na Kanarima već u prvom kolu!

Las Palmas će 1. kolu nove sezone La Lige dočekati ekipu Sevilje, koja je prethodne sezone potpuno podbacila i sezonu okončala na tek 14. mjestu na tabeli, dok je ekipa sa Kanara sezonu okočala na 16. poziciji sa svega osvojenim bodom manje. Zanimljivo je da je novi trener Sevilje upravo bivši trener ekipe Las Palmasa. Utakmica je na programu od 21 čas i 30 minuta.

Las Palmas: Teško da će ponoviti furiozan start iz prošle sezone!

Činilo se početkom februara da će se na Kanarskim Ostrvima igrati La Liga i sledeće sezone, a da opstanak Las Palmas ni jednog trenutka neće biti doveden u pitanje. Počevši od duela sa Atletikom 17. februara krenuo je strmoglavi pad Las Palmasa, a kulminacija je dostignuta posle poraza na Balearima protiv Majorke u 35. kolu. Osam uzastopnih poraza u najvišem rangu španskog fudbala vezao je Las Palmas.
Vezao je domaćin i 14. mečeva zaredom bez pobjede i tako na kraju okončao sezonu, ali je barem odigrao neriješeno protiv Betisa u 36. kolu (2:2) i tako prekinuo najduži niz poraza u Primeri u klupskoj istoriji. Imali su zeleno-bijeli dva puta vođstvo, ali je Las Palmas pružio značajno veći otpor nego na bilo kojoj drugoj utakmici u prethodna tri mjeseca “posta” i tako osvojio bod koji mu je na kraju bio od velikog značaja za opstanak.
Dakle prethodnu sezonu su okončali na 16. mjestu na tabeli sa 40 osvojenih bodova i nevjerovatnim nizom bez pobjede u šampionatu.
Na kraju su imali bilans od 10 pobjeda, 10 remija i 18 poraza, te su sa 33 postignuta gola bili treća najneefikasnija ekipa u čitavoj La Ligi.
Ono što je godinama unazad karakterisalo ovu ekipu jeste domaći teren. Naime ova ekipa uvijek većinu svojih bodova sakupi na svom stadionu, pošto svima koji dolaze na Kanare put očigledno ne prija baš previše. Tako je bilo i prethodne sezone pošto su više od pola svojih bodova osvojili na Kanarima.
Najbolji strijelac ekipe prethodne sezone bio je Kirijan Rodrigez koji je postigao 6 golova i upisao 2 asistencije. On će i ove sezone nositi dres Kanarinaca i sigurno je da će predstavljati najveću prijetnju po Andalužane.

Sevilja: Prava na grešku ove sezone neće biti!

Trude se u Sevilji što prije da zaborave prošlu sezonu, pa vjeruju da će im u tome pomoći Garsija Pimienta. Doskorašnji trener upravo Las Palmasa angažovan je umjesto Kikea Sančes Floresa na godinu dana, uz mogućnost produžetka sezone. Pod njegovim vođstvom klub sa Kanarskih ostrva uspio je da se vrati u Primeru, sjajno započeo sezonu, ali je u finišu zaređao sa porazma i završio na 16. mjestu.
Ima 49-godišnji Katalonac trenerski pedigre stečen godinama provedenim u Barseloni, pa se u Sevilji nadaju da će to doći do izražaja i pomoći im da se vrate među vodeće španske klubove. U minuloj sezoni Sevilja se dugo borila da dođe do daha i pobjegne od zone ispadanja. Čak trojica trenera probali su to da učine, ali je tek u finišu Sančes Flores to uspio. Ipak, nedovoljno da bi ostao na klupi.
Prije Las Palmasa, Pimienta je, što kao igrač što kao trener, skoro 30 godina proveo u Barseloni, ali u oba slučaja nije uspio da se domogne prvog tima.
Bio je Marko Dmitrović preskup Sevilji za drugog golmana, te su Andalužani odlučili da se odreknu Srbina godinu dana prije isteka ugovora. Za rastanak, makar iz perspektive kluba, bilo je potrebno da prvo bude dogovoren dolazak nove rezerve Erjana Nilanda, a odabran je Alvaro Fernandez.
Dosadašnji čuvar mreže Ueske, na stadion Ramon Sančez Pishuan je stigao kao slobodan igrač, te je klub riješio jedno od važnih pitanja. Andalužani su imali solidan pripremni period i od ukupno 6 odigranih utakmica ostvarili su 3 pobjede i 3 poraza. U poslednjoj pripremnoj utakmici su poraženi od Liverpula rezultatom 4:1.

Naš prijedlog:

Sevilja kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf gostiju u MozzartBet kladionici iznosi 2.55. Trijumf domaćina plaća se kvotom 3.00.

Prvenstveno smo mišljenja da Sevilja neće biti poražena na ovoj utakmici i da će od starta fokusirano ući kako u ovaj meč tako i u novu sezonu. Naš prvi prijedlog je igra X2 po kvoti 1.49 u MozzartBet kladionici. Takođe predlažemo da pokušate sa kombinacijom golova X2&2+ koja se u istoj kladionici plaća kvotom 1.88. Mišljenja smo da su Andalužani kvalitetniji tim i da će bivši trener Las Palmasa, koji je sada na klupi Sevilje, znati da iskoristi mane svog nekadašnjeg tima. Prijedlog za vas koji jurite nešto veće kvote da pokušate sa igrom 2/2 koja se plaća kvotom 4.20 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.