TIP DANA: Juventus – Roma: Juve blista na startu, Vučica se baš muči!

U nedelju je možda još bolja ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj samo dan ranije, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Juventusa i Rome.
Juve je na fenomenalan način započeo ovaj šampionat, pošto ova ekipa za sada ima maksimalan učinak, dok se Roma nalazi u velikim problemima, a sigurno da je najbolji pokazatelj za to poraz u prošlom kolu na domaćem terenu od Empolija.
Mečevi između dva nekadašnja šampiona Italije nam skoro uvek donesu dosta uzbuđenja, a nema razloga da tako ne bude i ovog puta.
Početak susreta u Torinu je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Tijago Mota je preporodio Bjankonere!

Prošla sezona je bila košmarna za Juventus, iako je ova ekipa uspela da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, koja se od ove sezone igra po nešto drugačijem sistemu.
U međuvremenu je Masimilijano Alegri napustio klupu Stare dame, a na njegovo mesto je seo Tijago Mota, i kako sada stvari stoje čini se da je to bio najbolji mogući posao.
Naime, utisak je da je Juventus tim koji je do sada najviše pokazao od svih timova u prva dva kola elitnog ranga italijanske Serije A, pošto je ova ekipa ostvarila dva trijumfa i to bez primljenog gola.
U prvom kolu je Stara dama na svom stadionu bez većih problema savladala Komo, a taj meč je završen rezultatom 3:0, uz konstataciju da je klub iz Torina vrlo lako mogao da ostvari i veoma ubedljiviji trijumf, pošto je samo Dušan Vlahović mogao da postigne dva-tri gola, mada je srpskom reprezentativcu ruku na srce jedan gol i poništen.
U drugom kolu je usledilo teško gostovanje kod Verone, koja je u prvom kolu oduševila Italiju, pošto je tim iz grada ljubavi savladao Napoli sa više nego ubedljivih 3:0. Ipak, Juve je od samog starta nametnuo svoj ritam, pa je tako ova ekipa na odmor otišla sa dva gola prednosti, a na kraju je Dušan Vlahović sa bele tačke potvrdio pobedu Juventusa, koji u ovom kolu isto ima težak posao.
Naime, protivnik će biti ekipa Rome koja ruku na srce ima dosta problema na startu šampionata, ali znala je već Vučica i te kako da bude neugodna za Staru damu, i to godinama unazad.
Poslednjih par dana je Juve bio dosta aktivan na letnjoj pijaci, pa je tako ovaj klub završio dva veoma kvalitetna fudbalera. Prvi je Kopmejners koji stiže iz Atalante, i koji je prošle sezone uz Skamaku i Lukmana bio verovatno i najzaslužniji za trofej u Ligi Evrope, a drugi je sjajni Francisko Konseisao iz Porta, koji je na Evropskom prvenstvu igrao na veoma visokom nivou, i sigurno je da njegove partije nisu prošle neopaženo. Nedelju dana pre toga Juve je uzeo i najboljeg fudbalera Fiorentine, Nika Gonzaleza, uz konstataciju da je klub u međuvremenu napustio Kjeza, koji je prešao u Liverpul.
Poslednji međusobni susret između Juventusa i Rome odigran je početkom maja ove godine, i to na Olimpiku, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Za kraj, treba pomenuti da se Stara dama pre početka ovog kola nalazila na prvom mestu na tabeli, međutim, svakako je još uvek dosta rano pričati o tabeli, pošto su odigrana samo dva kola.

Roma: Novi neuspeh bi upalio crveni alarm u ovom klubu!

Svi se sećaju prošle sezone kada je uprava Rome odlučila da se zahvali Žozeu Murinju, nakon čega je klub preuzeo Danijele De Rosi, koji je za veoma kratko vreme uspeo da podigne ovu ekipu koja je pre toga bila u ogromnim problemima, kako u Seriji A, tako u Ligi Evrope.
Sve je to teklo veoma lepo, međutim, kada se odlučivalo o plasmanu u Ligu šampiona, ali i kada je igrana eliminaciona faza Liga Evrope, Rome praktično nije bilo nigde, pa je na kraju ovaj tim morao da se zadovolji ponovnim plasmanom u grupnu fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, iako je u jednom trenutku plasman u Ligu šampione bio praktično na dohvat ruke.
Naravno, legenda kluba, De Rosi je zadobio poverenje uprave i kada je nova sezona u pitanju, međutim, ukoliko Roma nastavi sa ovakvim partijama, veliko je pitanje koliko će to sve trajati.
Naime, Vučica ima ogromnih problema na startu novog izdanja Serije A. Ako je možda mogao da se proguta remi u prvom kolu na teškom gostovanju kod Kaljarija kada nije bilo pogodaka, šta tek reći za poraz u prošlom kolu i to na domaćem terenu od Empolija.
Taj duel je završen rezultatom 1:2, a bila je to jedna od najslabijih partija Rimljana u poslednjih desetak godina u Seriji A. Pred De Rosijem će biti veoma težak zadatak da podigne ekipu, pogotovu što Romu u ovom kolu očekuje gostovanje kod Rome, koji je do sada bez ikakve sumnje ubedljivo najviše pokazao od svih timova.
Ako pričamo o letnjem prelaznom roku, neki opšti utisak je da je ova ekipa mogla i morala dosta bolje. Klub su napustili Spinacola, Patrisio, Lukaku, Ejbraham, Ouar, Beloti i Karsdorp, a Roma je potrošila oko 90 miliona evra na dovođenje Dovbika, Soulea, Le Fea, Anhelinja, Dala i Abdulhamida, a u petak je Roma ozvaničila još jedno pojačanje, i to Salemekersa iz Milana, koji je došao u zamenu za Ejbrahama, koji se nije naigrao prošle sezone.
Biće sasvim sigurno De Rosiju potrebno dosta vremena da sve to uklopi, ali je generalni utisak da Roma, barem na papiru ima dosta slabiji tim nego što je to bio slučaj prošle sezone, iako se u ovom klubu dosta očekuje od Dovbika, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih fudbalera španske La Lige, a u ujedno i najzaslužniji čovek za plasman Katalonaca u Ligu šampiona.

Naš predlog

Veliko uživanje je gledati ovakav Juventus, pogotovu nakon prošle sezone koja je bila veoma loša. Sa druge strane, Roma trenutno ima velikih problema, i čini se da bi se sve osim trijumfa Stare dame smatralo velikim iznenađenjem, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.80.

Do sada je Juve sve svoje rivala u ovoj sezoni rušio već u prvom delu igre i sva je prilika da će fudbaleri Juventusa od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Rome, kako bi što pre stigli do prednosti, a samim tim sebi olakšali posao u nastavku susreta, pa vam preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.80.

Za kraj, bilo bi veliko iznenađenje kada puleni Tijaga Mote na ovom duelu ne bi postigli makar dva pogotka, zbog čega vam preporučujemo da se fokusirate na igru D2+, a sve to uz kvotu 1.95 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.