TIP DANA: Srbija – Španija: Furija u brišućem letu nad Beogradom!

U četvrtak počinje novo izdanje Lige nacija, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će snage odmeriti Srbija i Španija.
Srbija se ponovo nije proslavila na velikom takmičenju, pošto Orlovi nisu uspeli da prođu u nokaut fazu, dok je Španija zablistala na Evropskom prvenstvu gde je Furija stigla do naslova prvaka nakon trijumfa u velikom finalu nad selekcijom Engleske.
Domaćin je dobrano oslabljen za ovaj duel protiv novog prvaka Evrope, mada ni Španija neće moći da računa na kapitena Moratu, a najverovatnije ni Rodrija koji još uvek nije nastupio za Mančester siti u tekućoj sezoni zbog povrede.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Srbija: Nekoliko otkaza pred početak novog izdanja Lige nacija!

I pored velikih očekivanja, ponovo Srbija nije na najbolji mogući način odigrala Evropsko prvenstvo. Na kraju su Orlovi završili na poslednjem mestu u grupi sa dva osvojena boda. U prvom kolu su puleni Dragana Stojkovića doživeli poraz od Engleske i to sa minimalnim rezultatom, dok je u drugom kolu ova selekcija remizirala protiv Slovenije. Taj duel je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je Srbija do boda došla nakon pogotka Luke Jovića u poslednjim trenucima susreta.
Najzad, u poslednjem kolu su Orlovi imali praktično sve u svojim rukama po pitanju plasmana u narednu fazu EURA, ali su Piksijevi izabranici remizirali protiv Danske. Taj duel je završen bez pogodaka, pa dolazimo do zaključka da je Srbija postigla samo jedan pogodak na prvenstvu Evrope, i pored toga što je napad možda i najjače oružje Orlova.
Dosta se polemike nakon završeta prvenstva vodilo oko Piksijevog statusa, međutim, poznato je da je strateg Orlova pred početak EURA produžio ugovor i on će i u narednom periodu biti selektor.
Tačno je da Srbija praktično od onog duela u Portugalu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo kada je savladan nekadašnji šampion Evrope, praktično nije odigrala niti jedan dobar meč, ali ne sme se osporiti ni plasman na dva vezana velika takmičenja. Primera radi, Srbija je došla do plasmana na Evropsko prvenstvo i to prvi put posle čak 24 godine posta.
U međuvremenu se Dušan Tadić oprostio od reprezentacije, Srbija više neće moći da računa ni na Darka Lazovića, Nemanju Radonjića ali i Vanju Milinković-Savića, barem dok je Piksi selektor, a da stvari budu još gore pred ovaj prvi meč ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, otkazali su i Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Maksimović, Aleksa Terzić i Miloš Veljković, pa će Orlovi u jednom ozbiljno izmenjenom sastavu pokušati da pariraju Špancima, koji su kao što je to dobro poznato došli do naslova prvaka Evrope.
Nije se baš Srbija proslavila u poslednje vreme, pošto je na devet poslednjih mečeva u svim takmičenjima, a bilo je tu i nekoliko prijateljskih susreta, ovaj tim ostvario samo dva trijumfa, što je zaista premalo, pogotovu što osim Engleske nije bilo nekih reprezentacija iz samog krema evropskog fudbala.
Poslednji međusobni meč su Srbija i Španija odigrale 2012. godine, i on je takođe bio prijateljskog karaktera, a na tom duelu je Furija slavila sa 2:0.
Za kraj, podsećamo vas da su Orlovi u prošlom izdanju Lige nacija izborili plasman u A diviziju, koja nije nimalo naivna, pošto se tu pored Srbije nalaze još i selekcije Švajcarske, Danske, ali i već pomenute Španije, koja ne samo da je prvi favorit za prvo mesto u ovoj grupi, već i za novi trofej u Ligi nacija.

Španija: Furija potpuno zasluženo do naslova prvaka Evrope!

Španska javnost je bila i više nego skeptična nakon što je posle završetka Mundijala na selektorsku klupu seo Luis De La Fuente. Nije sve to na najbolji način ni započelo, ruku na srce, međutim, vreme će pokazati da je to bio jedan od boljih poteza u ovoj deceniji.
Krenimo redom. Utisak je da Furija pred početak prošlog Evropskog šampionata bila ozbiljno potcenjena, a možda je i glavni razlog grupa, koja je bila preteška, pošto su pored Španije u njoj tu još bili i Italija, Hrvatska ali i Albanija.
Odmah na startu se videlo da nekadašnji svetski i evropski šampion zna šta želi, pošto je u prvom kolu demolirana Hrvatska, a taj duel je završen rezultatom 3:0. Usledio je derbi prve faze i duel protiv Italije, koja je osvojila prošli EURO, a taj meč je pripao Furiji i to sa minimalnim rezultatom. Već tada je bio obezbeđen plasman u narednu fazu, a u poslednjem kolu je savladana Albanija sa 1:0, pa su Španci sa maksimalnim učinkom i bez primljenog gola stigli do plasmana u nokaut fazu.
U osmini finala je četa Luisa De La Fuentea primila prvi gol i to mimo svih očekivanja od Gruzije, a upravo tim pogotkom je ova simpatična selekcija došla i do vođstva u osmini finala, što je očigledno samo razljutilo fudbalere Furije, koji su nakon toga postigli čak četiri pogotka i zakazali sebi meč protiv Nemačke u četvrtfinalu. Na papiru je to bio pakleno težak zadatak, po mnogim mišljenjima je to bilo i finale pre finala, a na kraju je Španija prošla dalje i to nakon produžetaka, uz podatak da je čovek odluke bio Merino koji je postigao pogodak u 119. minutu. U polufinalu su Morata i drugari naišli na Francusku, koja poslednjih godina igra veoma dobro na velikim takmičenjima, ali su Španci i njih uspeli da eliminišu i to rezultatom 2:1, a veoma zanimljivo je da smo sva tri pogotka videli u prvom delu igre. Najzad, u velikom finalu je Španija nadigrala i Engleze, slavila sa 2:1, a čovek odluke bio je rezervista Ojrazabal koji je postigao pogodak u 86. minutu susreta.
Generalni utisak je da odavno jedna reprezentacija nije tako zaslužila naslov prvaka Evrope, kao što je to bio slučaj sa Španijom, koja je pre svega imala ubedljivo najtežu grupu, a onda i na putu do šampionske titule eliminisala selekcije poput Nemačke, Francuske i Engleske.
Ogromne ambicije ova selekcija ima i u novom izdanju Lige nacija, uz konstataciju da selektor Furije neće moći da računa na Moratu, a najverovatnije i Rodrija, međutim, svi ostali su tu, i prvi utisak je da je španski nacionalni tim veliki favorit na gostovanju kod Srbije, kojoj u poslednje vreme ne cvetaju ruže.
Za kraj, podsećamo vas da je Španija trijumfovala u prošlom izdanju Lige nacija, i to pošto je u velikom finalu savladana selekcija Hrvatske, nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, pa slobodno možemo reći da Furija poslednje dve godine dominira Evropom, a novo izdanje trećeg po važnosti reprezentativnog takmičenja biće sjajna prilika da se to i nastavi.

Naš predlog

Kada uzmemo u obzir da će Srbija na ovom duelu nastupiti bez Mitrovića, Vlahovića, Milinković-Savića, ali i Tadića koji se oprostio od nacionalnog tima, a da su Draganu Stojkoviću u međuvremenu otkazali i Veljković, Maksimović i Terzić, dolazimo do zaključka da je Furija veliki favorit na najvećem srpskom stadionu i da bi sve osim trijumfa aktuelnog šampiona Evrope bilo zaista veliko iznenađenje, pa vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.50.

Generalno, utisak je da će nam ovaj duel između Srbije i Španije doneti i dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 4+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 3.45.

Mišljenja smo da će Španci od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Orlova, a sve zbog toga da ova selekcija što pre dođe u vođstvo i samim tim olakša sebi posao u nastavku susreta, pa vam predlažemo da se fokusirate na prelaz 2-2 i to uz sjajnu kvotu 2.30 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.