Tiket dana (četvrtak, 05.09.2024)

Sačekasmo i početak Lige nacija, a uz južnoameričke, azijske i afričke kvalifikacije, ponuda je mnogo bolja nego u prethodna tri dana. Kvote koje smo predložili važile su u momentu sastavljanja tiketa.

Danska – Švajcarska – GG @ 1.88 u Mozzartbet

Obe selekcije bile su zapažene na prethodnom EURU, verovatno su mogle i više, posebno Švajcarci, ali se nastup svakako može označiti kao uspešan. Međutim, plasman u osminu finala nije bio zadovoljavajući za danskog selektora Kaspera Hjulmanda. On je podneo ostavku i njega će, do početka 2025. godine, menjati Morten Veghorst. Vikinzi su ispali od Nemačke u osmini finala ali su u grupi bili bez poraza i bez pobede, tri puta su remizirali, sa Slovenijom, Engleskom i Srbijom, pa su takmičenje završili bez trijumfa. Sajdžije su bile blizu ulaska u polufinale, tačnije 10 minuta ih je delilo od najvećeg reprezentativnog uspeha. Saka je tada izjednačio a posle penala dalje su otišli Englezi. U grupi su izabranici Murata Jakina pobedili Mađarsku a igrali nerešno sa Škotskom i Nemačkom. U osmini finala izbacili su, do tada, vladajuće šampione Evrope Italijane, a onda je usledio taj meč sa Gordim Albionom. Na istom mestu na kom se igra i ovaj meč, na Perkenu u Kopenhagenu, ove dve selekcije su odigrale prijateljski meč pre 6 meseci. On je završen bez pobednika i bez golova, ali nam se sada čini da ćemo videti mreže kako se tresu i to bar po jednom na obe strane. Za GG kvota je 1.88 u kladionici Mozzartbet.

Škotska – Poljska – 1x,2+ @ 1.85 u Mozzartbet

I ovo je duel iz A divizije u koju su Škoti ušli nakon osvajanja prvog mesta u prethodnom izdanju Lige nacija u konkurenciji Ukrajine, Republike Irske i Jermenije. Škoti su bili uspešni i u kvalifikacijama za EURO ali nisu uspeli da prođu grupu u kojoj su poraženi od Nemaca i Mađara a samo su uzeli bod u meču sa Švajcarcima. Nije to ocenjeno kao neuspeh, za navijače ove selekcije je svaki odlazak na veliko takmičenje uspeh a svi sanjaju o nekom novom Mundijalu. Što se Lige nacija tiče pokušaće da ostanu u najjačoj diviziji a pored Poljske u grupi su još i selekcije Hrvatske i Portugalije, koje su ipak favoriti. Zato je duel ove dve reprezentacije posebno važan pošto ni Poljaci nisu ono što su bili. Selekcija je sve startija, golman Šćešni je čak okačio rukavice o klin a pitanje je do kad će na raspolaganju biti i Robert Levandovski. U Nemačkoj su Poljaci takođe uzeli samo bod i to u poslednjem kolu protiv Francuza, pošto su prethodno poraženi od Holandije i Austrije. Škoti retko gube u Glazgovu i verujemo da neće ni sada. Uz duplu šansu dodajemo i barem dva gola ukupno. Za 1x,2+ kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Belorusija – Bugarska – 2 @ 1.90 u Mozzartbet

Bugari i Belorusi se nalaze u diviziji C u grupi sa Sevrnim Ircima i Luksemburgom. Ovo je dosta izjednačena grupa mada nam se čini da je Belorusija tu nekako najveći autsajder, pre svega zbog činjenice da ne mogu domaće mečeve igrati u svojoj zemlji. Tako će i Bugarsku dočekati u Mađarskoj i sigurno im neće biti lako protiv reprezentacije koja je igrala dosta dobro u prethodnom periodu. Bugari su uglavnom igrali prijateljske utakmice ali su im rezultati, posle dugo vremena, bili dobri. Neposredno pred EURO odigrali su nerešeno sa dve selekcije koje su u Nemačkoj bile u osmini finala, Slovenijom i Rumunijom, a bez poraza su na poslednjih šest utakmica. Belorusija je odigrala 4 prijateljska meča od završetka kvalifikacija za EURO. Ni na jednom nisu uspeli da daju gol a gubili su od Crne Gore, Izraela i Rusije, dok su samo sa Maltom odigrali bez golova. Situacija u selekciji Belorusije nije najbolja a Bugarima je neophodan neki uspeh i očekujemo da dobro započnu ovo takmičenje. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 1.90.

Severna Irska – Luksemburg – 1x,0-2 @ 1.92 u Mozzartbet

Ni Severni Irci ni Luksemburžani nisu videli Nemačku ali to nije bilo neko veliko iznenađenje. Ipak, od Iraca se očekivalo da urade nešto više u konkurenciji Finske, Slovenije i Kazahstana, pošto su Danci bili veliki favoriti. Na kraju su drugi bili Slovenci a Severna irska je završila kao 5. i nije je bilo ni u baražu. Ni prethodna lIga nacija nije donela neki bolji rezultat i ostali su u C diviziji samo zbog toga što su imali bolju gol razliku od Kiprana, sa kojima su imali isti broj bodova, čak i međusobni skor. Luksemburg je prethodnih godina znao da uzme i neki veliki skalp u kvalifikacijama, ili da odigra nerešeno sa reprezentiacijama poput Francuske ili Turske. Bili su četvrti u kvalifikacionoj grupi za EURO ali su zbog nastupa u Ligi nacija igrali baraž za plasman u Nemačku. Podbacili su u polufinalu i ispali od Gruzije, kasnije senzacije na EURU. Dobro su igrali u Ligi nacija ali su imali nesreću da budu u grupi sa Turcima koji su na kraju imali dva boda više. I pored svega čini nam se da će Severni Irci biti dovoljno motivisani da ne ”puknu” već na startu takmilenja. Predlog je 1x,0-2 sa kvotom 1.92 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 12.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.