DERBI DANA: Francuska – Italija: Sudar teškaša na Parku Prinčeva!

U petak se nastavljaju mečevi u okviru Lige nacija, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na Parku Prinčeva, gde će snage odmeriti Francuska i Italija.
I jedna i druga selekcija se nisu proslavile na prošlom Evropskom prvenstvu, pa će ovo biti veoma lepa prilika za obe reprezentacije da se iskupe svojim navijačima. Pored Francuske i Italije, u ovoj grupi se još nalaze i Belgija i Izrael, pa nema sumnje da nas u ovoj grupi očekuje još nekoliko veoma kvalitetnih mečeva.
Početak ovog susreta u Parizu je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Francuska: Novi početak za Trikolore!

Francuska je kao što je to dobro poznato doživela poraz u velikom finalu prošlog Mundijala, i to od Argentine, nakon slabijeg izvođenja jedanesteraca, a po mnogim mišljenjima je to bilo najbolje finale svih vremena, pošto smo videli čak šest pogodaka i pravu dramu.
Nakon toga su se svi okrenuli EURU u Nemačkoj, gde su Trikolori imali kao i uvek najviše moguće ciljeve,a a uostalom, i selektor Dešam je pre početka turnira obećao naslov prvaka Evrope.
Iako je po mnogim mišljenjima uz Nemačku i Englesku, Francuska slovila za prvog favorita na Evropskom prvenstvu, Trikolori se nažalost nisu proslavili.
Od samog starta turnira je bilo jasno da to nije to. U prvom meču je nekadašnji osvajač Mundijala imao dosta problema, ali su Trikolori ipak nekako stigli do trijumfa protiv nimalo naivne Austrije, i to sa minimalnim rezultatom. Usledio je remi bez pogodaka protiv Holandije, da bi u poslednjem kolu Francuzi samo remizirali sa Poljskom, i tako umesto već viđenog prvog mesta na tabeli, ova selekcija završila na drugom mestu, iza Austrije, koja je nakon poraza od Trikolora u prvom kolu uspela da veže dva trijumfa i mimo svih očekivanja dođe do prve pozicije.
U osmini finala je usledio meč protiv Portugala, koji je savladan nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pa je tako Francuska zakazala sebi meč protiv Španije, koja je do tada bila selekcija koja je apsolutno najviše pokazala. Poveli su Francuzi u ranoj fazi meča, međutim, već do kraja prvog dela igre je sjajna Furija uspela da postigne dva gola i preokrene rezultat, a kako do kraja meča promene rezultata više nije bilo, to je značilo i eliminaciju za Trikolore.
Dešam je ostao na selektorskoj klupi, iako je pritisak javnosti bio ogroman nakon završetka Evropskog prvenstva, pošto Francuzi ne samo da nisu stigli do završnice EURA, već je evidentno i da je ova selekcija imala velikih problema u igri.
U ovogodišnjem izdanju Lige nacija, Trikolori su u grupi sa Italijom, sa kojom se sastaju večeras, a tu su još i selekcije Belgije, ali i Izraela, koji je svakako autsajder u ovoj prejakoj grupi.
Što se tiče spiska, nema previše promena u zadnjoj liniji tima, ali i u napadu, mada se na prvi pogled čini da je vezni red možda i najslabija tačka ove inače sjajne generacije Trikolora. Predvodnik će naravno biti Ngolo Kante, koji je igrao na veoma visokom nivou i na prvenstvu Evrope, a društvo bi trebalo da mu prave Fofana i Genduzi. Naravno, predvodnik ove generacije je Embape, koji je i kapiten Trikolora, a pored njega se dosta očekuje i od Markusa Tirama koji igra na veoma visokom nivou na početku sezone i sva je prilika da će fudbaler Intera od prvog minuta započeti ovaj meč na Parku Prinčeva.
Poslednji međusobni susret između Francuske i Italije je odigran početkom juna 2018. godine, kada je ova selekcija golovima Umtitija, Grizmana i Dembelea slavila sa 3:1, dok je jedini pogodak za Azure delo Bonućija koji je u međuvremenu okačio kopačke o klin.

Italija: Spaleti i pored neuspeha na EURU, dobio poverenje!

Pre svega, moramo pomenuti da su pre tri godine Italijani mimo svih očekivanja stigli do naslova prvaka Evrope, i to pošto je na sred Vemblija pobeđena Engleska, koja je imala ogromnu pomoć svojih navijača na tom susretu. U međuvremenu je Roberto Mančini napustio klupu Azura, a na njegovo mesto je seo Lučano Spaleti, i sve to nakon sjajne sezone sa Napolijem, koji je osvojio Skudeto.
Nisu se Italijani proslavili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je na kraju ova selekcija ipak nekako uspela da dođe do plasmana na završni turnir.
Grupa je bila sve samo ne laka, pošto su u njoj pored Azura bili još i Španija, Hrvatska i Albanija. U prvom kolu je savladana Albanija sa 2:1, a sva tri gola smo videli u prvom delu igre. Nakon toga su puleni Lučana Spaletija poraženi od Španije, koja je slavila sa minimalnim rezultatom.
Za prolaz je bio potreban dobar rezultat protiv Hrvatske, kojoj je gorelo pod nogama. Dobro su Hrvati odigrali taj duel, i većim delom susreta i imali prednost, ali je onda rezervista Zakanji golom u osmom minutu sudijske nadoknade doneo ključan bod svojoj reprezentaciji, a samim tim je i Hrvatska eliminisana iz daljeg toka turnira.
U osmini finala je protivnik bila nimalo naivna selekcija Švajcarske, koja je u potpunosti nadigrala Azure i potpuno zasluženo stigla do trijumfa od 2:0, a samim tim i plasmana u četvrtfinale EURA.
I italijanska javnost je bila izuzetno nezadovoljna načinom na koji je Lučano Spaleti vodio nacionalni tim, međutim, bivši trener Napolija je dobio poverenje, a ujedno je i obećao da će značajno podmlatiti selekciju, pošto smatra da je pravi trenutak za tako nešto. Dobio je italijanski stručnjak poverenje saveza, a na njegovom prvom spisku od Evropskog prvenstva nema Barele, Žoržinja, Kjeze, Skamake, Lokatelija i drugih. Povratnik u nacionalni tim je Tonali, koji je praktično propustio celu prošlu sezonu zbog suspenzije, a novo ime je i fudbaler Atalante Brešanini, koji na početku sezone igra na veoma visokom nivou, kao i njegov kolega Retegi, koji bi po svemu sudeći trebalo da bude prvi špic Azura.
Najstariji fudbaler na spisku je Di Lorenco, koji ima 31 godinu, što samo potvrđuje činjenicu da je Spaleti ozbiljno rešio da podmladi tim, pred kojim će večeras biti ozbiljno težak zadatak, pošto gostuje kod jedne od najboljih reprezentacija na svetu, koja je na sve to i silno motivisana.
Pomenuli smo već da je u poslednjem međusobnom susretu Francuska slavila, međutim, Italijani nikada neće moći da zaborave onaj duel iz finala Mundijala u Nemačkoj, 2006. godine, kada su Azuri nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca došli do titule šampiona sveta. Prethodno je regularni tok završen rezultatom 1:1, a osim toga, taj duel će ostati upamćen i po onom Zidanovom potezu kada je glavom nokautirao Materacija, što je ujedno bio i poslednji meč u karijeri za glavnog kandidata za naslednika Didijea Dešama na klupi Trikolora.

Naš predlog

Ako obratimo pažnju na tri poslednja međusobna susreta između Francuske i Italije, doći ćemo do zaključka da su to bili mečevi sa velikim brojem pogodaka, a vrlo verovatno će to biti slučaj i večeras na Parku Prinčeva, pa vam pre svega savetujemo da se oprobate sa igrom 3+, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.90.

Vrlo je moguće da će i jedna i druga selekcija postići makar po jedan pogodak, što je i tradicija kada su međusobni mečevi u pitanju, pa vam savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.92.

Za kraj, Francuska zaista retko gubi mečeve na svom stadionu, a na sve to sigurno je i da su Trikolori silno motivisani da se iskupe navijačima nakon ne baš najboljeg izdanja na EURU, pa vam predlažemo da okušate sreću sa jedinicom, a sve to uz kvotu 1.70 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.