TIP DANA: Juventus – PSV: Povratak Stare dame na veliku scenu, Filipsovci u strašnom nizu!

Posle dosta isčekivanja, danas konačno počinje novo izdanje Lige šampiona, koje se od ove godine igra po izmenjenom principu. Nema više grupne faze, prvih osam ekipa na tabeli će obezbediti direktan plasman u osminu finala, timovi koji na kraju završe od 9. do 24. pozicije na tabeli će igrati baraž meč za ulazak u osminu finala, a timovi koji budu plasirani ispod 24. mestu završavaju učešće u takmičenju, čiji se prvi deo igra do druge polovine januara.
Ovog puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran u Torinu, gde će fudbaleri Juventusa ugostiti holandski PSV.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Blede partije na poslednja dva meča!

Prošla sezona je za Juventus bila solidna, pošto je ostvaren primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, međutim i pored toga klub je rešio da se zahvali Masimilijanu Alegriju.
Vredi naravno pomenuti i trofej u italijanskom Kupu, gde je Stara dama bila bolja od Atalante, koja je u tom periodu sezone igrala na vrhunskom nivou o čemu svedoči i trijumf i finalu Liga Evrope nad ekipom Leverkuzena od 3:0, što je zanimljivo bio i jedini poraz Farmaceuta u prošloj sezoni.
U međuvremenu je nakon fenomenalne sezone u Bolonji sa kojom je stigao do senzacionalnog plasmana u Ligu šampiona, Tijago Mota postao novi trener Juventusa, a odmah po preuzimanju bivši fudbaler Intera je napravio ozbiljnu rekonstrukciju.
Naime, najbolji trener prošle sezone u Seriji A se odrekao Kjeze, Kostića, Kvadrada, Ščesnog i još nekolicine standardnih fudbalera, a tokom leta je u klub stiglo nekoliko vrhunskih pojačanja. Najveće je bez ikakve sumnje Kopmejners koji je stigao iz Atalante, a ne smemo zaboraviti ni fudbalere poput Tirama, Konseisaa, Daglas Luiza, Gonzalesa, Kalulua, Kabala i golmana De Gregorija koji je prošle sezone bio najbolje ocenjeni čuvar mreže u italijanskom šampionatu.
Sjajno je startovala Stara dama pošto je u prvom kolu bez većih problema savladan novajlija Komo na domaćem terenu, a taj duel je završen rezultatom 3:0. Usledilo je veoma teško gostovanje kod Verone, koja je pre toga deklasirala Napoli sa 3:0, ali je to bila jedna od najboljih partija kluba iz Torina na strani u poslednjih nekoliko sezona, pošto je tim iz grada ljubavi savladan sa 3:0.
Naokn toga je Juve imao veoma težak posao na svom stadionu protiv Rome, a taj susret je završen bez pobednika, bez golova, ali i bez previše šansi za postizanje istih. Nakon toga su svi u klubu očekivali da će Stara dama nastaviti seriju pobeda na strani i na gostovanju kod Empolija, međutim, Juve je odigrao sasvim sigurno najslabiji meč od dolaska Tijaga Mote u klub, a taj meč u Toskani je završen bez pogodaka.
Ono što vredi pomenuti je svakako da Juventus u dosadašnjem toku sezone nije primio niti jedan pogodak, međutim, to je slaba uteha, pošto ova ekipa na dva poslednja meča nije uspela da ostvari trijumf. Ipak, kiksnuo je i Inter za vikend, a po mnogim mišljenjima u Italiji, upravo ova dva kluba uz Napoli koji je ovog leta preuzeo Konte bi trebalo da bude veliku bitku za Skudeto, dok će iz prikrajka šansu vrebati Milan i Atalanta.
Za kraj, pomenimo i to da Juve prošle sezone nije igrao u Ligi šampiona, pa je sigurno da će navijači ovog kluba ispuniti stadion do poslednjeg mesta i dati podršku svojoj omiljenoj ekipi kako bi Stara dama zabeležila prvi trijumf u novom formatu Lige šampiona protiv nimalo naivnog PSV-a.

PSV: Filipsovci blistaju na startu sezone!

Fudbaleri PSV-a su prošle sezone igrali na vrhunskom nivou, a to je na kraju dovelo i do osvajanja novog naslova prvaka Holandije. Na kraju šampionata je tim iz Ajndhovena imao čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Fejnord, pa se stiče utisak da se pitanje šampionske titule prošle sezone u Holandiji i nije previše dovodilo u pitanje. Zanimljivo je da je nekadašnji šampion Evrope prošle sezone doživeo samo jedan poraz i to potpuno neočekivano na gostovanju kod NEK-a iz Nijmegena, što možda i najbolje pokazuje koliko su dobro Filipsovci igrali u prošlom šampionatu.
Veoma zapaženu ulogu je holandski predstavnik imao i u prošlom izdanju Lige šampiona, gde je ova ekipa bez većih problema stigla do plasmana u nokaut fazu u jednoj nimalo naivnoj grupi, u kojoj su pored PSV-a tu još bili i Arsenal, Sevilja i Lans. U osmini finala je ekipa iz Ajndhovena naišla na Borusiju iz Dortmunda i doživela eliminaciju, uz podsećanje da je nemački predstavnik na kraju stigao do velikog finala, gde je poražen od Real Madrida sa 2:0.
Peter Boš je sačuvao okosnicu tima iz prethodne sezone, i sigurno je da je i ovog puta PSV uz naravno Fejnord i Ajaks glavni favorit za naslov prvaka Holandije.
U ovom trenutku se Filipsovci nalaze na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih petnaest osvojenih bodova, što znači da je ova ekipa na pet odigranih mečeva ostvarila isto toliko trijumfa. Ono što je takođe veoma bitan podatak da je aktuelni šampion Holandije do sada postigao čak dvadeset golova, što nam daje sjajan prosek od četiri postignuta pogotka po meču.
U prošlom kolu je ova ekipa ostvarila još jedan veoma važan trijumf, i to na svom terenu protiv NEK-a iz Nijmegena, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je veoma zanimljivo stajalo na semaforu već nakon šesnaest minuta igre, nakon čega se tim iz Ajndhovena propisno ispromašivao, ali možda ti promašaji i nisu došli u tako loše vreme, pa je utisak da bi to holandskog predstavniku moglo da se vrati već na ovom izuzetno teškom gostovanju kod Juventusa.
Pomenimo još i to da je PSV već propustio priliku da osvoji prvi trofej u sezoni, i to pošto je ova ekipa u finalu Superkupa nažalost poražena od ljutog rivala Fejnorda. Bio je to zaista pravi spektakl, pošto nam je taj susret doneo čak osam pogodaka, a na kraju je bilo 4:4. Ipak, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, Fejnord je došao do prvog trofeja u sezoni, ali čini se da je upravo Superkup i najmanje važan, u odnosu na trofej namenjen šampionu Holandije, ali i onaj u Kupu.

Naš predlog

Pre svega, radi se o jednom veoma teškom duelu za prognoziranje, a ono što smo do sada imali prilike da vidimo je da Stara dama ne prima previše golova, a pogotovu je to slučaj na domaćem terenu. Ipak, PSV bez obzira na ime protivnika igra za gol više, pa smatramo da će nam ovaj duel u Torinu doneti makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.80.

Nije se Juventus proslavio na poslednja dva meča, naročito se to odnosi na duel prošlog kola Serije A, u kom je Juventus samo remizirao u gostima protiv Empolija. PSV igra fenomenalno na startu holandskog šampionata, i ponovo je ova ekipa jedan od glavnih favorita za naslov prvaka ove zemlje. Ipak, Juve generalno igra dosta dobro na svom terenu, pogotovu u evropskim takmičenjima, pa je to jedan od glavnih razloga zašto vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 1.85.

Generalno, smatramo da nas ove večeri u Torinu očekuje jedan duel sa dosta pogodaka, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na golove, odnosno na igru 3+, a sve to uz kvotu 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.