MEČ DANA: Klub Briž – Borusija Dortmund: Prošlosezonski finalista na ispitu zrelosti u Brižu!

Klub Briž će u okviru 1. kola ligaškog dijela Lige šampiona dočekati prošlogodišnjeg finalistu ovog takmičenja – Borusiju iz Dortmunda. I jedni i drugi su na dobar način otvorili novu sezonu i rezultati u nacionalnim šampionatima obećavaju jedan uzbudljiv duel. Glavni sudija na ovom meču biće Irfan Peljto iz Bosne i Hercegovine, a utakmica je na programu od 21 čas.

Klub Briž: Na poslednja 4 meča protiv Borusije nisu postigli gol!

Rano je još da se uopšte govori o tome ko bi mogao do titule u Belgiji, ali već sada može da se nasluti da će u najužoj konkurenciji da se nađu Briž, Genk i Anderleht.
Genk je u ludom meču za vikend nadigrao Serkl Briž, a Klub Briž je ekspresno odgovorio i rutinskom pobjedom nad Kortrajkom (3:0) vratio se na prvo mjesto.
Nije u sastavu Briža prethodnog subotnjeg popodneva bilo Rafaela Onjedike kome je praktično propao transfer u Galatasaraj pošto je klub spustio rampu, a čak i u njegovom odsustvu nije bilo problema da se dobije Kortrajk.
Kada drugima ne ide, tu je kapiten Hans Vanaken da uradi i pokrije sve. Iskusni vezista bio je strijelac dva od tri pogotka, dok je uzeo učešće i u trećem pogotku kao asistent.
Kortrajk je izdržao do 13. minuta, kada je Vanaken probio bedem i usmjerio Briž ka sigurnoj pobjedi, trećoj prvenstvenoj u nizu. Iskoristio je veliku nesmotrenost golmana Ginarsona i njegove odbrane, da spakuje gol.
Od tada, pa nadalje, na terenu je maltene postojao samo jedan tim i to onaj gostujući. Veliki je zamajac dobio Briž pred duel Lige šampiona sa Dortmundom večeras, pogotovo jer je aktuelni šampion znao prethodnih godina da razočara kada gostuje Kortrajku.
Opšte je poznato da Briž igra veoma slabo u prvom dijelu sezone i da svoje motore upali tek nekad na proljeće kada samelje svoje rivale. Ove sezone će morati od samog starta sakupljati bodove u novoj Ligi šampiona, a na poslednja 4 duela u Ligi šampiona u sezonama 2017/18 i 2019/2020 nisu postizali gol protiv tima iz Njemačke. Vrijeme da se taj niz prekine.

Borusija: Je li prošlogodišnje finale bilo slučajnost?

Navijači u Njemačkoj poznati su po najširem spektru društvenih aktivosti. Vrlo često kroz pjesmu i transparente na tribinama daju svoje mišljenje po raziličitim političkim pitanjima, prošle godine spriječili su ulazak sumnjivog privatnog kapitala u njemački fudbal, a često izražavaju i nezadovljstvo načinom na koji njihovi omiljeni klubovi dolaze do novca, iliti sponzorskih ugovora.
Poslednja takva akcija dogodila se na Vestfalenu, gdje je navijačka armija Borusije jasno stavila do znanja čelnicima kluba šta misli o njihovom partnerskom odnosu na kompanijom Rajnmetal iz Diseldorfa, koja se bavi proizvodnjom oružja.
Nezadovoljstvo navijača nije uticalo na rezultate Borusije na samom startu sezone, pošto su njihovi ljubimci nakon 3 odigrana kola ostvarili 2 trijumfa i 1 remi.
Dortmund je na premijeri bio bolji od Ajntrahta iz Frankfurta sa 2:0, mada su Milioneri odigrali veoma slabo. Pogotovo u prvom poluvremenu.
Drugo kolo donijelo je remi na gostovanju u Bremenu protiv ekipe Verdera, a taj susret je okončan bez golova. Za vikend su na domaćem terenu slavili protiv Hajdenhajma sa 4:2 i tako napravili dobru uvertiru za predstojeći duel prvog kola Lige šampiona.
Slabiji plasman prošle sezone nije uticao na finansije Borusije iz Dortmunda. Tačnije oboren je svaki rekord kada je prihod u pitanju. Kako su saopšitili iz kluba, ostvaren je prihod od čak 509,1 milion evra u prošloj sezoni.
Treba naglasiti da prihod ne uzima u obzir naknade transfera, predstavlja povećanje od čak 24 odsto u odnosu na prethodnu sezonu.
Dortmund je jedini tim koji igra u prvoj ligi njemačkog šampionata koji se kotira na berzi.

Naš prijedlog:

Gosti kao favoriti ulaze u ovaj meč, a kvota na trijumf Borusije u MozzartBet kladionici iznosi 2.10. Trijumf domaćina plaća se kvotom 3.80, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.50.

Svakako da na jednom ovakvom meču očekujemo goleadu i dosta uzbuđenja, ali ipak kao primarni prijedlog preporučujemo da pokušate sa igrom PIK X koja se u MozzartBet kladionici plaća kvotom 1.75. Za gore spomenute golove kvote su veoma primamljive, a igra oba tima na startu sezone nagovještavaju raspucavanje. Shodno tome predlažemo da pokušate sa igrom 3+ po kvoti 1.83, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo kombinaciju X2&4+ po kvoti 3.25 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.