TIP DANA: PSŽ – Đirona: Katalonci žele da pokažu da nisu zalutali u Ligu šampiona!

U sredu se nastavljaju mečevi prve runde Lige šampiona, a sve to nakon sinoćnjih fenomenalnih susreta koji su nam doneli pregršt uzbuđenja.
Jedan od najzanimljivijih mečeva današnjeg programa se igra na Parku Prinčeva, gde će fudbaleri PSŽ-a ugostiti Đironu.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

PSŽ: Mogu li Sveci konačno do “ušatog” trofeja?

Godinama unazad Parižani nemaju dostojnu konkurenciju u francuskom fudbalu, a to je bio slučaj i prošle sezone. Na kraju je ova ekipa imala devet bodova viška u odnosu na Monako, a pored šampionske titule, Sveci su stigli i do trofeja u Kupu, i to nakon pobede nad Lionom.
Ponovo tim sa Parka Prinčeva nije uspeo da dođe do završnice Lige šampiona, a i ovog puta će primarni cilj biti naslov prvaka Evrope, što će naravno biti pakleno težak zadatak. Prošlog leta je dobrano promenjena filozifija Parižana, a ovog se desila još jedna ogromna promena u timu, pošto je Kilijan Embape napustio PSŽ i prešao u Real Madrid.
Nakon dosta dobre prošle sezone, Luis Enrike je zadobio poverenje uprave Svetaca, a u klub je stiglo nekolilko veoma zanimljivih fudbalera, i tu pre svih mislimo na Neveša, koji je stigao iz Benfike u transferu vrednom 60 miliona evra. Zanimljivo je da aktuelni šampion Francuske izdvojio čak 20 miliona evra za rezervnog golmana Safonova, koji je stigao iz Krasnodara.
Start sezone obećava. Na četiri odigrana susreta u šampionatu, PSŽ je ostvario isto toliko trijumfa i trenutno se ova ekipa naravno nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Marsej, koji bi ove godine konačno mogao da bude dostojan konkurent Parižanima u borbi za naslov prvaka Francuske, o čemu govori i nedavno angažovanje Rabioa.
Na četiri odigrana meča fudbaleri PSŽ-a su postigli ukupno 16 pogodaka, pa dolazimo do zaključka da lider na tabeli Lige 1 postiže četiri pogotka po meču, što je svakako podatak koji vredi pohvaliti.
Inače, u prošlom kolu su puleni Luis Enrikea slavili na svom terenu protiv Bresta, koji je prošle sezone mimo svih očekivanja obezbedio plasman u Ligu šampiona, a taj duel na Parku Prinčeva je završen pobedom domaćina od 3:1. Zanimljivo je da su gosti stigli prvi do vođstva, ali su Parižani do kraja prvog dela igre uspeli da izjednače preko Dembelea. U drugom poluvremenu je PSŽ bio daleko bolji rival, i preko Ruiza i ponovo Dembelea postavio konačnih 3:1 i učvrstio se na prvom mestu na tabeli. Pomenimo još i to da je pre toga tim sa Parka Prinčeva došao do trijumfa na veoma teškom gostovanju kod Lila, koji takođe predstavlja Francusku u Ligi šampiona, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Luis Enrike za ovaj susret protiv Đirone neće moći da računa na Donarumu, Ramosa, Ernandeza, Kimpembea i Mbajea, dok je Zair-Emeri pod velikim znakom pitanja.

Đirona: I samo učešće u LŠ je ogroman uspeh!

Pre svega, treba reći da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će Đirona igrati onako dobro prošle sezone, a sve to je rezultiralo osvajanjem trećeg mesta na tabeli ali i direktnog plasmana u Ligu šampiona, što je najveći uspeh i istoriji ovog simpatičnog kluba iz Katalonije.
Dosta dugo su puleni trenera Mičela bili na prvom mestu na tabeli, ali nije bilo realno da Đirona čitavim tokom šampionata igra na visokom nivou, pa se na kraju ovaj tim morao zadovoljiti sa trećom pozicijom na tabeli.
Naravno, tokom leta je bilo neminovno da će ovaj tim ostati bez nekoliko najboljih fudbalera, ali je bilo i veoma interesantnih dolazaka, a tu pre svih mislimo na Asprilju, Danjumu, Gila, Van De Beka, Romeua i ostale, i primarni cilj će i ovog puta biti plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali je zaista teško očekivati da će Katalonci uspeti da ponove partije iz prošle sezone.
Ruku na srce, nakon brojnih promena u timu, sigurno je da će Mičelu biti potrebno dosta vremena da uklopi sve, a na startu nove sezone fudbaleri Đirone igraju veoma promenljivo.
Trenutno se predstavnik Španije u elitnom klupskom takmičenju nalazi na devetom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova. Do sada je ova ekipa odigrala sedam mečeva u elitnom rangu španskog fudbala i ostvarila dva trijumfa, jedan remi, ali i doživela dva poraza.
Sve je počelo od remija na gostovanju kod Betisa, nakon čega su Katalonci poraženi na gostovanju kod Atletiko Madrida, i to sa 3:0, i već tada se činilo da će ova ekipa imati dosta problema ove sezone. Ipak, nakon tog šamara na Vanda Metropolitanu, klub sa Montilivija je uspeo da ostvari dva veoma važna trijumfa, i to prvo na svom stadionu kada je deklasirana Osasuna sa 4:0, a potom i na veoma teškom gostovanju kod Sevilje, kada su Mičelovi puleni slavili sa 0:2.
Usledio je nakon ta dva vezana trijumfa meč protiv Barselone, koju je Đirona prošle sezone dobila i na svom terenu, ali i na Nou Kampu, međutim, ovog puta je španski velikan odigrao dosta dobar meč i slavio na stadionu Đirone sa 1:4, čime je Barsa zadržala maksimalan učinak.
Generalni utisak je da Katalonci igraju promenljivo, mada mora se priznati da im do sada ni raspored u španskom prvenstvu nije bio naklonjen. Za razliku od Enrikea, koji neće moći da računa na nekoliko standardnih fudbalera, trener španskog predstavnika ovog puta na raspolaganju neće imati Džastina i Artera.

Naš predlog

Jedno je sigurno. PSŽ ima daleko više iskustva kada su evropska takmičenja u pitanju u odnosu na svog večerašnjeg protivnika, a mišljenja smo da će to biti i presudno na ovom duelu, pa vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.42.

Utisak je da će Parižani od prvog minuta nametnuti svoj ritam i krenuti silovito ka golu Katalonaca, a sve to kako bi što pre postigli pogodak i dodatno olakšali sebi posao u nastavku susreta, pa vam preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, nije isključeno ni da nam ovaj meč na Parku Prinčeva donese dosta pogodaka, pošto je poznato da Đirona igra za gol više, i brani se ni protiv velikana, što se najbolje videlo u meču prošlog kola protiv favorizovane Barselone. Hrabro vam preporučujemo da okušate sreću sa igrom 4+, a sve to uz kvotu 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.