DERBI DANA: Mančester siti – Inter: Neroazuri žele osvetu za poraz u finalu Lige šampiona!

Današnji dan nam donosi šest veoma zanimljivih mečeva novog izdanja Lige šampiona, a derbi dana se igra Etihadu, gde će snage odmeriti Mančester siti i Inter.
Nedavno su ove dve ekipe igrale u velikom finalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, kada su Građani golom Rodrija slavili sa 1:0, i došli do “ušatog” trofeja, a videćemo da li italijanski predstavnik ima snage i kvaliteta za osvetu za taj bolan poraz.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h
.

Mančester siti: Prvi favorit za “ušati” trofej!

Ponovo je Mančester siti prošle sezone bio najbolji kada je to najpotrebnije, i stigao do nove šampionske titule u Engleskoj, ovog puta uz samo dva boda viška u odnosu na Arsenal, koji je iz sezone u sezonu sve bliži tome da prekine dominaciju Građana.
Nažalost, više se očekivalo od Lige šampiona, a već u četvrtfinalu smo bili svedoci i finala pre finala, pošto je engleski predstavnik eliminisan od Real Madrida, a po mnogim mišljenjima su ove dve ekipe u ovom trenutku i dva najbolja tima na svetu.
Klub je tokom leta pomalo i neočekivano napustio Hulijan Alvarez koji je prešao u Atletiko Madrid, ali se zato iz Barselone vratio Gindogan. Nisu Građani previše menjali tim u odnosu na prošlu sezonu, a od novajlija treba pomenuti Savinja, koji je stigao iz Đirone, nakon fantastične sezone u ovom klubu sa kojim je uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Uvertira u novo izdanje najkvalitetnije lige na svetu bio je Superkup, u kom je ovaj tim uspeo da savlada svog gradskog rivala, ekipu Mančester Junajteda, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Naravno, ne treba ni pominjati da Siti i ovog puta ima najviše moguće ciljeve, uz konstataciju da je onaj primarni ponovni naslov prvaka Evrope, i nećemo preterati ako kažemo da su Građani na čelu sa Gvardiolom prvi favorit za osvajanje “ušatog” trofeja. Videćemo i kako će na ovu ekipu uticati to što se Liga šampiona igra po novom principu, ali plasman na jednoj od prvih osam pozicija zaista ne bi smeo da se dovede u pitanje.
Što se tiče dosadašnjih partija u Premijer ligi, nema se šta zameriti Građanima, koji se u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih dvanaest osvojenih bodova. Odmah u prvom kolu je četa Pepa Gvardiole imala teško gostovanje kod Čelsija, koji je na Stamford Bridžu savladan sa 0:2, a nakon toga je aktuelni šampion Engleske bio bolji od Ipsviča, Vest Hema i Brentforda, uz napomenu da je Siti na svakom od ta tri duela primio po jedan pogodak, što nije podatak koji može previše da obraduje Gvardiolu, sasvim sigurno. U prošlom kolu je ova ekipa bila bolja od Brentforda na domaćem terenu, a taj meč je završen rezultatom 2:1, uz napomenu da su gosti stigli do prednosti već u prvom minutu susreta, nakon čega je Siti preko Halanda preokrenuo, a bio je to deveti pogodak za sjajnog Norvežanina u sezoni.
Kada se radi o izostancima za ovaj derbi meč Lige šampiona protiv Intera, španski stručnjak neće moći da računa na Akea i Boba.

Inter: Bolno otrežnjenje u Monci!

Inter je bez većih problema stigao do Skudeta, i to uz ogromnu bodovnu prednost na svoje najbliže rivale, a mnogi poznavaoci italijanskog fudbala su složni u konstataciji da se pitanje naslova prvaka ni u jednom trenutku nije ni dovodilo u pitanje.
Simone Inzagi je na taj način opravdao poverenje čelnih ljudi kluba, a ne treba zaboraviti da je preprošle sezone italijanski stručnjak uspeo da svoj klub dovede i do finala Lige šampiona, u kom je italijanski predstavnik poražen upravo od Mančester sitija, sa minimalnim rezultatom.
Za razliku od nekoliko prethodnih sezona, Neroazuri su ovog puta sačuvali okosnicu tima, pa praktično značajnijih odlazaka nije ni bilo iz kluba, a na sve to je milanski gigant u svoje redove doveo i dva vrhunska fudbalera u vidu Taremija i Zelinskog, pa se čini da je Inter i ovog puta glavni favorit za naslov prvaka Italije.
Nije nova sezona započela onako kako su to svi očekivali, pošto su Inzagijevi puleni u prvom kolu samo remizirali na gostovanju kod Đenove, i to nakon primljenog pogotka u šestom minutu sudijske nadoknade. Nakon toga su Neroazuri odigrali dva veoma dobra meča. U prvom je ova ekipa na svom stadionu savladala Leće sa 2:0, a drugi je bio po svemu sudeći i najbolji meč Intera u poslednjih nekoliko godina. Na Đuzepe Meaca je stigla ekipa Atalante, koja je prošle sezone došla do trofeja u Ligi Evrope, ali je tim iz Milana odigrao sjajno i slavio sa više nego ubedljivih 4:0, a nećemo čak preterati ni ako izustimo da je taj trijumf domaćina mogao da bude i ubedljiviji.
Ipak, u prošlom kolu je Simone Inzagi malo promešao karte, ostavio na klupi igrače poput Barele, Čalhanoglua i Bastonija, a taj duel u Monci je završen bez pobednika, rezultatom 1:1. Domaća ekipa je golom Mote stigla do prednosti u 81. minutu susreta, a bod aktuelnom šampionu Italije doneo je Damfris, dva minuta pred istek regularnog toka.
Bilo kako bilo, sigurno je da Neroazuri imaju ogroman motiv za ovo gostovanje kod Mančester sitija, pošto će italijanski predstavnik dati sve od sebe da se osveti za onaj poraz u finalu, međutim, ovoj ekipi predstoji najteži mogući zadatak, a to je da odoli Sitiju na Etihadu.
Za kraj, Inzagi nema previše kadrovskih problema za ovaj duel protiv engleskog predstavnika, jedino je pod znakom pitanja Dimarko, ali po poslednjim informacijama koje stižu sa Apenina on će ipak biti spreman za startnih jedanaest.

Naš predlog

Siti igra veoma dobro na startu nove sezone, i sva je prilika da je engleski predstavnik favorit i na ovom meču protiv Intera, čiji fudbaleri će biti silno motivisani da se revanširaju Građanima za onaj poraz u finalu Lige šampiona, ipak, aktuelni šampion Engleske baš retko greši na svom terenu u elitnom klupskom takmičenju, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.58.

Poslednji međusobni meč koji su ove dve ekipe odigrale nam je doneo samo jedan pogodak, ali je tada ulog bio naslov prvaka Evrope. Smatramo da nas ovog puta očekuje jedan dosta drugačiji duel, na kom golova neće manjkati, pa vam savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri 4+, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.70.

Siti je na svakom od tri poslednja meča u prvenstvu Engleske primio makar po jedan pogodak, i to protiv uslovno rečeno nešto slabijih timova, a nema razloga da tako ne bude i večeras, pogotovu što je protivnik ovog puta Inter, koji je verovatno i najbolji italijanski tim u ovom trenutku, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom GG, a sve to uz kvotu 1.73 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.