MEČ DANA: Monako – Barselona: Kneževi dočekuju raspucane Katalonce!

Monako će u okviru 1. kola ligaškog dijela Lige šampiona dočekati ekipu Barselone. Ekipa iz Kneževine po povratku u elitno takmičenje neće imati nimalo lak zadatak na startu, pošto dočekuju Barselonu koja odavno nije izgledala ovako dobro. Obje ekipe igraju u sjajnoj formi na početku sezone, a večerašnja utakmica je na programu od 21 čas.

Monako: Ovaj tim obećava!

PSŽ je daleko iznad svih i apsolutni favorit za još jednu titulu u Francusjkoj, ali možda bi ove sezone moglo da se zakuva… Marsej kod De Zerbija dijeluje opasno, a podjednako dobar utisak na startu prvenstva ostavlja i Monako.
Kneževi nisu baš raspucani kao rival sa Velodroma, ali osvajaju bodove poput njega. Monako je za vikend slavio na gostovanju Okseru sa 0:3 i izjednačio se bodovno sa Marsejom. Na četiri meča, ekipa Adija Hitera ima tri pobjede i remi sa Lansom u kojem su primili gol u 93. minutu. Jedini u dosadašnjem dijelu sezone jer im je gol-razlika od ovog vikenda 7:1.
Hiter je preuzeo Monako uoči prošle sezone i odmah napravio iskorak. Bio je drugi i obezbijedio Ligu šampiona gdje će Kneževima, između ostalih, rival biti i Crvena zvezda. Iako je Hiter ovog ljeta ostao bez najstandardnijieg igrača Jusufa Fofane i još nekih bitnijih poput Maripana i Jakobsa, dobio je nekolicinu novih mladih igrača među kojima je i vezista Lamin Kamara koji se brzo nametnuo. Hiter je napravio dobar miks mlađih igrača u ofanzivnoj liniji i iskusnijih na defanzvinim pozicijama. Za sada to dijeluje obećavajuće. U poslednjem meču u Ligi 1 su ofanzivci zatajili, ali su njihov posao savršeno odradili oni kojima to nije glavna odlika igre.
Kneževi su golovima defanzivaca Kerera i Vandersona u prvih 25 minuta praktično prelomili gostovanje u Okseru. Njemac je pogodio nakon osam minutu posle odlično izvedenog kornera Kamare, dok se Vanderson sjajno ubacio iz drugog plana na dugu loptu Zakarije, zalomio rivala i pogodio.
Monako je dominirao i u nastavku, Okser se ništa nije pitao i na kraju je Zakarija na asistenciju dodao i gol. Opet je Kamara izveo korner na prvu stativu, opet je Kerer bio najviši u skoku, ali mu je golman ovog puta odbranio. Ipak, švajcarski vezista je bio tu da spakuje otpadak u mrežu.
Obećavajući početak sezone za Monako, a priliku za novo dokazivanje će imati večeras protiv raspucane i nimalo naivne Barselone.

Barselona: Hansi Flik za sada radi sjajan posao!

Neka se ne ljuti Ćavi Ernandes. Ionako se ne sjećamo kad smo ga poslednji put vidjeli da se smije. Makar onako kako su osmijeh na lica razvukli fudbaleri Barselone pod komandom novog trenera. Sa akcentom na – trenera. Jer, Ćavi je bio veliki igrač, monumentalan za istoriju Katalonaca, ali je Njemac stručnjak kakvog španski velikan dugo čeka: moderan, progresivan, atraktivan, ubjedljiv i siguran.
Pet kola, pet pobjeda i prvo mjesto na tabeli La lige. Igra koja oduševljava na svakom dijelu terena. Bilo je i zastajkivanja na Mestalji i Valjekasu, kad su Valensija i Rajo stizali do prednosti, ali na Montiliviju za vikend je nova Barsa zaličila na staru. Bila je raspjevana u svakom smislu, pregazila Đironu i dala navijačima povod da se raduju uoči početka Lige šampiona.
Flikova Barsa je sve što Ćavijeva nije. Igrači su manje-više isti. U redu, došao je Dani Olmo (povrijedio se i propustiće par narednih mečeva), ali nijedan pojedinac nije u stanju tek tako da promjeni krvotok ekipe (pogledati pod Real Madrid i Kilijana Empabea). Prije će biti da je do trenera. Ono što nije funkcionisalo kod prethodnog sad ide kao po loju: akcije brze i smislene, energija takva da sve puca, kontrola u potpunosti, maltene svaki napad valjan, pa i realizacija. Sedam golova nejakom Valjadolidu u prethodnom kolu, a četiri pokrajinskom rivalu koji je u minulom prvenstvu „maltretirao“ Barselonu. Sad nije, pošto su momci „kliknuli“ pod komandom Flika. I melju…
Egzibicija Barselone u uvodnim etapama sezone nije zabilježena od 2017. godine. I tad je posle pet kola dala 17 golova. Ako bi se vukle paralele valja pomenuti da je na kraju bila šampion sa 14 bodova prednosti u odnosu na Atletiko. Za takve najave je još rano, mada za pohvale nekim momcima nije.
Još jedan podatak koji raduje sve pristalice Blaugrane. Posle utakmice za vikend Barselona na vječnoj listi ima više golova od Real Madrida u Primeri (3.035:3033). Festival je u komšiliku upotpunio Pedri i dijeluje da to nije sve, da ovaj tim ima rezerve da napreduje, ali isto tako da svima da dva, tri, četiri gola…
Kao što je Bajern činio dok je na klupi sjedeo Hansi Flik.

Naš prijedlog:

Barselona kao favorit dočekuje ovaj meč, a kvota na trijumf Katalonaca u SuperBet kladionici iznosi 1.75. Trijumf domaćina plaća se kvotom 4.30, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.10.

Golovi su nešto što na prvi pogled izgleda realno kada je u pitanju duel ove dvije ekipe. Oba trenera preferiraju napadački fudbal, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.55 u SuperBet kladionici. Barselona je na maksimalnom učinku na početku nove sezone i čini se da Hansi Flik polako ali sigurno ostavlja svoj pečat u gigantu iz Katalonije. Prethodnih sezona Barsa nije ostvarila dobre rezultate u Evropi i vjerujemo da im stalo da na trijumfalan način otpočnu takmičenje u Ligi šampiona. Pored golova naš prijedlog je i pobjeda gostiju koja se plaća kvotom 1.75. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 2&4+ po kvoti 3.75 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.