DERBI DANA: Atalanta – Arsenal: Niko se nije naigrao fudbala u Bergamu!

Četvrtak nam donosi novih šest veoma zanimljivih mečeva prve runde Lige šampiona, a utisak je da se derbi dana igra u Bergamu gde će fudbaleri Atalante ugostiti Arsenal.
Poznato je da je Atalanta prošle sezone stigla do trofeja u Ligi Evrope, a svakako da popularna Boginja želi da se najbolji mogući način predstavi i u Ligi šampiona. Sa druge strane, Arsenal želi da trijumfalno započne svoje učešće u novom izdanju elitnog takmičenja koje se od ove sezone igra po drugačijem principu, međutim, veliko je pitanje koliko je to realno, pošto je poznato da se malo koja ekipa naigra fudbala u Bergamu, gde Atalanta baš retko gubi.
Početak ovog susreta između italijanskog i engleskog predstavnika je zakazan za 21h.

Atalanta: Poraz od Intera treba što pre zaboraviti!

Prošla sezona je bez mnogo dileme bila istorijska za Atalantu pošto je ova ekipa stigla do svog prvog evropskog trofeja, i to nakon trijumfa u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, posle pobede u velikom finalu nad ekipom Leverkuzena, kojoj je to inače bio i prvi poraz u sezoni.
Pre tog susreta su popularni Farmaceuti slovili za favorite, pogotovu nakon jedne briljantne sezone u kojoj je nemačka ekipa stigla do svog prvog naslova prvaka Nemačke, međutim, Boginja je održala čas fudbala Leverkuzenu i slavila sa 3:0, a sva tri pogotka je postigao Ademola Lukman.
Treba naravno pomenuti da je Atalanta mogla da dođe i do još jednog trofeja, međutim, tim iz Bergama je poražen u finalu Kupa od Juventusa.
U Seriji A je ova ekipa igrala veoma dobro, pogotovu u finišu šampionata, što je bilo dovoljno za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, gde bi ovaj tim igrao i da nije završio na dobroj poziciji u italijanskom šampionatu, pošto je poznato da osvajač Liga Evrope ima garantovano učešće u elitnom klupskom takmičenju.
Dosta promena se tokom leta desilo u Bergamu, a klub je napustio Kopmejners, koji je bez mnogo dileme bio najbolji fudbaler Atalante prošle sezone. Naravno, bilo je nekoliko veoma zanimljivih pojačanja, a tu se pre svih misli na Retegija, Samardžića, Kvadrada, Brešaninija, međutim, možda i najvažnije je da je Atalanta za 22 miliona evra od Milana otkupila De Katelara, iza kog je fenomenalna sezona.
Odmah na startu italijanskog šampionata su puleni Đanpjera Gasperinija odigrali jedan veoma dobar meč i slavili na teškom gostovanju kod Lećea, kada je bilo 0:4. Činilo se tada da je ovaj tim Atalante konačno kadar da se upusti u borbu za Skudeto, međutim, već u narednom kolu je popularna Boginja poražena na gostovanju kod Torina, uz podatak da je Pašalić promašio jedanesterac u poslednjim sekundama susreta. Bolno otrežnjenje se desilo nakon toga, pošto je Atalanta doživela ubedljiv poraz na gostovanju kod Intera, kada je bilo 4:0, i sigurno je da je to bila jedna od najslabijih partija ovog tima u poslednjih nekoliko godina. Meč prošlog kola protiv Fiorentine je bio praktično biti ili ne biti za Gasperinija, međutim, u jednom spektakularnom duelu u Bergamu, domaćin je slavio sa 3:2, a svih pet pogodaka smo videli u prvom delu igre. Svakako da Gasperinija može da raduje dobra partija pre svih Lukmana, koji je ipak odlučio da nastavi karijeru u ovom klubu i pored brojnih ponuda iz nekoliko evropskih velikana.
Za kraj, za ovaj susret protiv Arsenala, italijanski stručnjak neće moći da računa na povređene Skamaku, Skalvinija, Tolija i Godfrija.

Arsenal: Primarni cilj je naslov prvaka Engleske!

U poslednje dve sezone je Arsenal bio i te kako aktivan kada je u pitanju borba za naslov prvaka Engleske. Sećamo se da je pretprošle sezone tim iz Londona u prvom delu šampionata stekao ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, ali je istu i prokockao nakon očajnog finiša prvenstva. Ponovo je prošle sezone Arsenal sjajno startovao, međutim, u završnoj fazi prvenstva puleni Mikela Artete ponovo nisu bili na prepoznatljivom nivou, pa je Mančester siti stigao do nove šampionske titule.
Posle dosta vremena su Tobdžije prošle sezone igrale i u Ligi šampiona, gde je engleski predstavnik bez mnogo problema stigao do plasmana u nokaut fazu, gde je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisan Porto, ali je nakon toga Bajern iz Minhena bio prejak i eliminisao Arsenal iz daljeg toka najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Letnji prelazni rok je protekao relativno mirno, a novi fudbaleri Tobdžija su postali Mikel Merino, koji je zablistao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde je Španija stigla do trofeja, ali i Rahim Sterling, što je moramo reći bilo veliko iznenađenje, pošto je poslednjih godina tim iz Londona u potpunosti promenio filozofiju što se tiče dovođenja novih fudbalera.
Što se tiče novog izdanja najkvalitetnije lige na svetu, do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao četiri meča i ostvario tri trijumfa, uz jedan remi, i to na svom terenu protiv neugodnog Brajtona, kada je bilo 1:1, ali veliko je pitanje kako bi taj susret bio završen da isključenje nije dobio Deklan Rajs.
Zbog tog isključenja je reprezentativac Engleske propustio derbi meč protiv Totenhema, što je u samom startu predstavljalo veliki hendikep za ovu ekipu, a ako na to dodamo da se i Edegord u međuvremenu povredio na reprezentativnom okupljanju, dolazimo do zaključka da je Arsenal protiv Pevaca nastupio bez dva glavna fudbalera na sredini terena. Ipak, odigrali su puleni Mikela Artete dobar duel i slavili sa 0:1, a jedini pogodak je delo Gabrijela, koji od starta sezone igra na veoma visokom nivou.
Inače, pre meča protiv Brajtona je Arsenal odigrao dva poprilično dobra duela i to prvo na svom stadionu protiv Vulverhemptona kada je bilo 2:0, a isti rezultat je bio i na gostovanju kod nimalo naivne Aston Vile, koja poput Arsenala ove sezone predstavlja Englesku u Ligi šampiona.
Ono što je svakako dobro je da se za ovaj duel u tim vraća Deklan Rajs, ali ponovo neće biti Edegorda, na čijoj poziciji je u meču protiv Totenhema igrao Trosar, i za očekivati je da belgijski fudbaler i ovog puta od prvog minuta bude na terenu.
Nažalost, pored kapitena Arsenala, u timu neće biti ni letošnjeg pojačanja Merina, kao ni Zinčenka i Tomijašua, pa se Arteta na početku sezone susreće sa ogromnim kadrovskim problemima.

Naš predlog

Atalanta po tradiciji igra dosta dobro na svom stadionu, pogotovu se to odnosi na evropske mečeve. Prošle sezone je tim iz Bergama najviše zahvaljujući tome i stigao do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju. Sa druge strane Arsenal u narednom periodu neće moći da računa na Edegorda, koji je verovatno trenutno i najbitniji fudbaler Tobdžija, pa prednost na ovom susretu dajemo domaćinu i pre svega vam savetujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi 1X, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.89.

Biće veliko iznenađenje ukoliko nam ovaj susret u Bergamu ne donese dosta pogodaka, zbog čega vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.75.

Ne bi smeli da se usudimo da za vas prognoziramo jedinicu, iako smo mišljenja da bi Boginja čak dosta lakše nego što se to očekuje mogla da trijumfuje na ovom duelu, ali nešto što je neminovnost u Bergamu su golovi na obe strane, pa vam za kraj preporučujemo da okušate sreću sa igrom GG za koju je Mozzartbet odredio kvotu 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.