Najava i analiza: Serija A, 5. kolo: Vikend velikih derbija u Italiji!

Ovog vikenda je pred nama 5. kolo popularne Serije A, a upravo kolo pred nama biće puno derbija i sjajnih mečeva koje svakako ne treba propustiti. Slično kao prošle godine i ove imamo iznenađujući poredak na tabeli, pa je Udineze koji su svi vidjeli kao kandidata za ispadanje lider sa 10 osvojenih bodova. Odmah iza njih sa bodom manje nalazi se Konteov Napoli koji je vezao 3 uzastopna trijumfa i koji će u subotu na noge četvrtoplasiranoj ekipi Juventusa. Inter koji sa 8 bodova na trećoj poziciji biće nominalni domaćin u derbiju grada mode, popularnom “Derby della Madonnina”. Rosoneri nisu najbolje otvorili novu sezonu, a prvi trijumf u novoj sezoni ostvarili su tek u prethodnom kolu savladavši slabašnu Veneciju. Torino je jedina ekipa koja je uz gore navedene još uvijek neporažena, a taj niz će pokušati da nastave na gostovanju u Veroni. Lacio će na teško gostovanje u Firencu, dok će Roma koja je promjenila trenera već nakon 4 kola (na klupu sjeo Ivan Jurić) prvi trijumf u sezoni juriti protiv trenutnog lidera Udinezea. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Torino – Verona – PIK X @ 1.70 u MozzartBet

Sjajan start sezone za ekipu Torina koja je u dosadašnja četiri odigrana kola ostvarila 2 trijumfa i 2 remija, te sa 8 osvojenih bodova zauzima 5. mjesto na tabeli. U prvom kolu su na San Siru remizirali protiv favorizovanog Milana (2:2), da bi potom upisali trijumfe protiv Atalante (2:1) i Venecije (0:1), u poslednjem kolu upisali su remi na domaćem terenu protiv Lećea u meču bez golova. Ono što može biti problem za Bikove u nastavku sezone je odlazak trenera Ivana Jurića koji je zaista radio sjajan posao prethodnih godina i koji će u nastavku sezone predvoditi Romu. Verona može biti zadovoljna startom nove sezone pošto su nakon 4 odigrane utakmice ostvarili 2 trijumfa i 2 poraza, te se trenutno nalaze u gornjem dijelu tabele. Na otvaranju sezone su deklasirali Napoli sa 3:0, da bi potom upisali poraz od Juventusa identičnim rezultatom. Trijumf na gostovanju Đenovi (0:2) i tijesan poraz od Lacija u poslednjem kolu, ohrabruju navijače ovog kluba. U međusobnom duelu ove dvije ekipe očekujemo dosta borba i shodno tome preporučujemo igru PIK X po kvoti 1.70 u MozzartBet kladionici.

Kaljari – Empoli – GG @ 1.87 @ u King

Odlaskom Klaudija Ranijerija u penziju klub sa Sardinije je otpočeo novu epohu u kojoj imaju za cilj da se uzdignu i postave temelje stabilnog učesnika Kalča. Njihov start sezone ne obećava, pošto su nakon 4 odigrana kola na pretposlednjem mjestu na tabeli sa svega 2 osvojena boda. U prva dva kola su remizirali protiv Rome (0:0) i Koma (1:1), da bi potom u poslednja dva kola upisali poraze od Leća (1:0) i Napolija (0:4). Empoli za sada izgleda veoma dobro i čini se da ove godine neće imati problema u borbi za opstanak, kao nekih prethodnih sezona. Trenutno se nalaze na 8. mjestu na tabeli sa 3 ostvarena remija i jednim trijumfom. Bolji su bili od Rome i to u Rimu (1:2), dok su bodove podijelili sa Moncom (0:0), Bolonjom (1:1) i Juventusom u poslednjem kolu (0:0). Domaći sastav je do sada postigao svega 1 gol, pa vjerujemo da pred svojim navijačima napasti protivnika i postići makar jedan. Gosti igraju u dobroj formi pa i od njih očekujemo makar gol, te shodno tome predlažemo igru GG po kvoti 1.87 u King kladionici.

Leće – Parma – GG @ 1.80 u MaxBet

Poneko će se sjetiti sjajnog prošlogodišnjeg starta Lećea, koji je poput trenutnog Udinezea redom dobija protivnike i barem na kratko zauzimao lidersku poziciju na tabeli. To se ne dešava u aktuelnoj sezoni ali navijači mogu biti zadovoljno gdje se njihovi ljubimci nalaze. Nakon uvodnih poraza od Atalante i Intera, upisali su prvi trijumf i to protiv konkurenta za opstanak Kaljarija sa 1:0. U poslednjem kolu su remizirali na veoma neugodnom gostovanju protiv Torina (0:0), a sada će na domaćem terenu imati priliku za nove bodove. Mnogi omiljena Parma je u poslednjem kolu uspijela da ispusti čak 2 gola prednosti koje je imala na poluvremenu protiv Udinezea i da na kraju upiše drugi uzastopni poraz. Remi protiv Fiorentine (1:1) i trijumf protiv Milana na startu sezone su svakako ohrabrili navijače, međutim porazi od Napolija i Udinezea su ih svakako spustili na zemlju. Biće ovo duel dvije veoma slične ekipe u kom očekujemo makar po gol na obje strane, a kvota na igru GG u MaxBet kladionici iznosi 1.80.

Venecija – Đenova – X2&2+ @ 1.73 u SuperBet

Klub sa naljepšim dresovima u Italiji je po povratku u Seriju A doživeo veoma neprijatan doček. Do sada su ostvarili najgore rezultate i nakon 4 odigrana kola nalaze se na poslednjem mjestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom. Upisali su poraze od Lacija, Torina i Milana, a jedini bod osvojili su protiv Fiorentine. Sa 8 primljenih golova imaju najgoru odbranu u ligi, a sa samo jednim postignutim imaju najgori napad zajedno sa Kaljarijem. Đenova predvođena legendarnim Đilardinom izgleda veoma stabilno i ove sezone ne bi trebali imati problema u borbi za opstanak. Trenutno su na skoru od 2 remija, jednog trijumfa i jednog poraza i kotiraju se na sredini tabele. U poslednjem kolu su uspijeli u poslednjem kolu da otkinu bod favorizovanoj Romi, a na gostovanju kod slabašne Venecije sigurno je da mogu makar do jednog boda. Naš prijedlog je da pokušate sa kombinacijom X2&2+ po veoma primamljivoj kvoti 1.73 u SuperBet kladionici.

Juventus – Napoli – X2 @ 1.90 u PrimoBet

Trijumfalno je Juventus otpočeo povratak u Ligu šampiona savladavši na svom terenu ekipu PSV-a sa ubjedljivih 4:1. Raspoloženi su bili izabranici Tijaga Mote i sada će taj momentum pokušati da prenesu i u domaće prvenstvo. Nakon 2 uvodna trijumfa nad Komom i Veronom, Juve je odigrao 2 veoma slaba meča u kojima je bodove podijelio sa Romom i Empolijem. Njihova igra na momente izgleda blijedo i bezidejno što se može donekle pripisati prosijeku godina ovog tima (najmlađi u Seriji A). Napolitanci sa druge strane izgleda hvataju pravi ritam i čini se da Konte polako zateže konce. Nakon uvodne blamaže protiv Verone (3:0), Napoli je vezao 3 uzastopna trijumfa i tako za vrlo kratko vrijeme skočio na 2. mjesto na tabeli. Svi znamo da je Juventus Konteova druga kuća i da će biti veoma motivisan da na ovoj utakmici osvoji bodove. Prednost Napolija ovde vidimo u dosta iskusnijem treneru ali i u činjenici da oni ne igraju Evropu te da su dosta odmorniji za ovu utakmicu. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom X2 koja se u PrimoBet kladionici plaća kvotom 1.90.

Roma – Udineze – 1 @ 2.30 u MozzartBet

Odlazak De Rosija sa klupe Vučice je nešto što je obilježilo prethodnu sedmicu u Seriji A. Vojnik ovog kluba je još jedno u nizu potrošenih imena koje je prodefilovalo Olimpikom, a nebulozno zvuči činjenica da je prije svega 3 mjeseca produžio ugovor. Loši rezultati na početku sezone koštali su ga trenerskog posla i sada će Ivan Jurić preuzeti usijanu klupu ovog velikana iz Rima. Roma još uvijek čeka na prvi trijumf u novoj sezoni, a dosadašnja 3 remija i poraz su svakako razočaravajući rezultati. Neće imati nimalo lak zadatak pošto im u goste odlazi aktuelni lider na tabeli – ekipa Udinezea. Tim iz Udina je mimo svih očekivanj nakon 4 odigrana kola osvojio najviše bodova i tako zasjeo na sam vrh. Nakon uvodnog remija protiv Bolonje (1:1), nanizali su 3 uzastopna trijumfa i to protiv Lacija (2:1), Koma (1:0) i Parme (2:3) u poslednjem kolu – iako su na poluvremenu gubili sa 2:0. Trenutna ekipa predvođena kapitenom Florijanom Tovanom u mnogome podsjeća na onu sa Di Nataleom u vrhu napada. Iako je Roma malo toga pokazala u dosadašnjem dijelu sezone, mišljenja smo da će šok terapija uroditi plodom i da će upravo protiv Udinezea ostvariti svoj prvi trijumf. Naš prijedlog je da hrabro pokušate sa jedinicom po kvoti 2.30 u MozzartBet kladionici.

Fiorentina – Lacio – GG @ 1.71 u King

Na dosta teži način od očekivanog je Fiorentina uspijeli da izbori Evropu ove jeseni. Malo je falilo da sezonu započnu razočaravajući način, pošto su tek nakon penal lutrije ostvarili plasman u Ligu konferencija – takmičenje koje nikako da osvoje. Rezultati u Seriji A međutim još uvijek nisu na nivou ovog klupa, pa tako nakon uvodna 4 kola imaju 3 remija i 1 poraz. Neriješene ishode su upisali protiv Parme (1:1), Venecije (0:0) i Monce (2:2), da bi prvi poraz u sezoni upisali u poslednjem kolu na gostovanju u Bergamu (3:2). Lacio koji je rasterećeno ušao u novu sezonu izgleda sasvim solidno na samom startu. Nema više u sastavu Lacijala dugogodišnjih uzdanica Ćira Imobilea i Luisa Alberta, ali to im izgleda ne smeta. Do sada su ostvarili 2 trijumfa (protiv Venecije 3:1 i Verone 2:1), remi protiv Milana (2:2) i poraz od Udinezea (2:1). I jedna i druga ekipa forsiraju ofanzivan fudbal i shodno tome predlažemo igru GG po kvoti 1.71 u King kladionici.

Monca – Bolonja – PIK X @ 1.68 u MaxBet

Po ulasku u Seriju A ekipa Monce je veoma brzo stekla status stabilnog učesnika elite, a borba za opstanak se u prošloj sezoni nije ni u jednom momentu dovodila u pitanje. Na startu nove sezone su upisali 3 remija i poraz, međutim bodovi su osvajani protiv veoma kvalitetnih ekipa. Bodve su podjielili sa Empolijem, Fiorentinom i u poslednjem kolu sa aktuelnim šampionom Interom. Jedini poraz u sezoni upisali su u porazu od Đenove i to na svom terenu. Bolonja je nakon istorijske prethodne sezone osigurala učešće u Ligi šampiona ove sezone, a prve istorijske bodove u ovom takmičenju osvojili su upravo u susretu prvog kola protiv Šahtjora. Ne izgleda Bolonja dobro na startu sezone i čini se da je odlazak Tijaga Mote u mnogome poremtio funkcionisanje ove ekipe. I oni su na startu nove sezone upisali 3 remija i poraz, samo protiv dosta slabijih ekipa nego Monca. Neriješeno su odigrali protiv Udinezea, Empolija i Koma, dok su jedini poraz upisali na gostovanju u Napulju kada je bilo 3:0 za Napolitance. Neizvjestan meč je nešto što očekujemo u sudaru ove dvije ekipe, pa vam predlažemo igru PIK X po kvoti 1.68 u MaxBet kladionici.

Inter – Milan – 1 @ 1.95 u SuperBet

Popularni “Derby della Madonnina” milanski giganti dočekuju u različitim raspoloženjima. Inter kom u poslednjih par godina ide mnogo bolje nego komšiji, uspio je na startu Lige šampiona da osvoji bod na gostovanju protiv Mančester Sitija i tako još jednom potvrdi kvalitet koji posjeduje. Milan je sa druge strane na domaćem terenu nadigran od Liverpula koji je pokazao sve defanzivne slabosti ove ekipe. Kada je riječ o domaćem prvenstvu, Inzagijevi izabranici su na startu upisali 2 trijumfa (protiv Lećea i Atalante) i 2 remija (protiv Monce i Đenove). Fonsekini izabranici su prvi trijumf u novom izdanju Serije A ostvarili tek u poslednjem kolu kada su ubjedljivo slavili protiv Venecije rezultatom 4:0. Prethodno je Milan remizirao sa Torinom i Lacijom identičnim rezultatom – 2:2, a jedini poraz su upisali protiv Parme u drugom kolu. Inter u poslednje vrijeme dominira u gradskim okršajima i nevjerovatno zvuči podatak da su slavili na 6 uzastopnih derbija. Ukoliko Inter ostvari novi trijumf postaviće rekord po broju uzastopnih pobjeda nad gradskim rivalom, a to bi svakako trebalo da bude motiv više Milanu. Rosoneri zaista ne izgledaju uigrano i mišljenja smo da će Inter trijumfovati na ovom meču. Naš prijedlog je jedinica po kvoti 1.95 u SuperBet kladionici.

Atalanta – Komo – GG @ 1.90 u PrimoBet

Tim iz Bergama godinama unazad oduševljava sve zaljubljenike u fudbal, a novi plasman u Ligu šampiona samo potvrđuje o kako dobro organizovanom klubu se radi. Gasperini je arhitekta velikog napretka ovog simpatičnog kluba i sigurno je da će i u ovoj sezoni igrati značajnu ulogu. Na startu nove sezone Atalanta ima 2 trijumfa i 2 poraza na svom kontu, te trenutno zauzimaju 9. mjesto na tabeli. Nakon uvodnog trijumfa protiv Leća (0:4) upisali su 2 uzastopna poraza (od Torina i Intera), da bi potom u poslednjem kolu slavili protiv Fiorentine sa 3:2. Komo je u prošlom kolu uspio da osvoji svoj drugi bod po ulasku u Seriju A, a on je izvojevan protiv Bolonje (2:2). Prethodno su poraženi od Juventusa i Udinezea. Tim koji sa klupe predvodi Sesk Fabregas se još uvijek privikava na ovo takmičenje i mišljenja smo da će kako sezone bude odmicala biti sve bolji. Vjerujemo da će na ovoj utakmici biti viđeni golovi na obje strane, a kvota na igru GG u PrimoBet kladionici iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.