DERBI DANA: Boka Juniors – River Plejt: Spektakl na Bombonjeri!

U subotu je na programu pregršt fenomenalnih mečeva širom Evrope, ali i Južne Amerike, a ovaj dan nam donosi i najveći derbi argentinskog fudbala, u kom će fudbaleri Boke Juniors na svojoj Bombonjeri ugostiti River Plejt.
I jedni i drugi nisu na prepoznatljivom nivou ove sezone, a svakako da će oba tima ići na sva tri boda, pa se stiče utisak da nas očekuje jedan spektakularan susret, što nije retkost kada su u pitanju međusobni dueli između ova dva kluba.
Početak susreta je zakazan za 21h.

Boka Juniors: Bez poraza na domaćem terenu!

Boka Juniors je pre početka šampionata slovila za jednog od glavnih favorita za naslov prvaka Argentine, međutim, kako sada stvari stoje, deluje da će to biti pakleno težak zadatak.
Trenutno se tim sa Bombonjere nalazi na desetom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na Velez, koji se mimo svih očekivanja nalazi na prvoj poziciji na tabeli, i kako sada stvari stoje ovaj tim je glavni favorit da na kraju dođe do šampionske titule, iako ima još dosta da se igra.
Do sada je Boka Juniors odigrala četrnaest mečeva u elitnom rangu argentinskog fudbala i ostvarila pet trijumfa, šest remija, ali i tri poraza. U prošlom kolu je argentinski velikan u velikom derbiju poražen na gostovanju kod Rasinga, a taj meč u Aveljanedi je završen rezultatom 2:1. Treba pomenuti da je gostujuća ekipa prva stigla do prednosti i generalno nije to bio toliko loš meč fudbalera Boke Juniors, ali je presudila bolja realizacija Rasinga koji ove sezone igra veoma dobro na domaćem terenu.
Pre toga je tim sa Bombonjere ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Rosarija, a taj meč je završen rezultatom 2:1, što je bila četvrta pobeda ovog tima na domaćem terenu, gde inače Boka Juniors igra jako dobro za sada, pošto je ovaj tim na šest odigranih mečeva ostvario četiri trijumfa i dva remija.
Daleko veći problem po nekadašnjeg šampiona Argentine su mečevi na strani, gde je ovaj tim do sada odigrao osam mečeva i ostvario samo jedan trijumf, četiri remija, ali i tri poraza.
Poslednju i jedinu pobedu na strani fudbaleri Boke Juniors su ostvarili sredinom maja kod Platensea, kada je bilo čak 2:4, uz napomenu da ovaj tim generalno na strani igra mečeve sa malo pogodaka i retko pobeđuje.
Na klupi ovog tima se od decembra prošle godine nalazi Dijego Martinez, međutim, bivšem treneru Urakana se ozbiljno drma klupa, što će se naravno promeniti ukoliko njegova ekipa uspe da savlada najljućeg rivala. Poslednji Superklasiko je odigran sredinom aprila ove godine, u okviru četvrtfinala Liga Kupa, i bio je to jedan od najboljih mečeva između ova dva tima u poslednjih desetak godina, a na tom duelu smo videli čak pet pogodaka, i to pošto je Boka Juniors na kraju slavila sa 3:2.
Zanimljivo je veoma da i jedna i druga ekipa trenutno ima isti broj bodova, a poraz na ovom susretu bi možda značio i definitivni oproštaj od šampionskih ambicija, pa je utisak da ulog odavno nije bio veći, i sva je prilika da nas ove večeri na Bombonjeri očekuje jedan fenomenalan susret.

River Plejt: Galjardo ponovo na mestu uspeha!

River Plejt je aktuelni šampion Argentine, uz konstataciju da je ova ekipa pre početka šampionata slovila za glavnog kandidata za naslov prvaka ove zemlje. Ipak, poput svog najljućeg rivala i aktuelni šampion Argentine ima baš dosta problema u dosadašnjem toku šampionata, pa je borba za titulu ozbiljno dovedena u pitanje.
Sezonu na klupi ovog tima je započeo Martin Demikelis, međutim, nakon veoma slabih partija uprava argentinskog velikana je odlučila da mu se zahvali na saradnji, a na njegovo mesto je seo Marselo Galjardo, koji je tako po drugi put postao trener River Plejta, a vredi pomenuti i da je Galjardo najuspešniji trener u istoriji kluba iz Buenos Ajresa.
U ovom trenutku se River Plejt nalazi na devetom mestu na tabeli uz isti broj osvojenih bodova kao i Boka Juniors, kod koje ovaj tim gostuje u ovom kolu u novom Superklasiku.
Do sada je aktuelni šampion Argentine odigrao četrnaest susreta u šampionatu i ostvario pet trijumfa, šest remija i tri poraza. Poslednji poraz u Primeri, Galjardovi puleni su doživeli još krajem jula na gostovanju kod Godoj Kruza, što nam jasno pokazuje da ova ekipa igra veoma dobro u poslednjih par meseci, uz konstataciju da je tim sa Monumentala sve do prošlog kola vezao čak pet remija u prvenstvu.
U prošlom kolu je River Plejt posle baš dosta vremena upisao jedan trijumf i to na domaćem terenu protiv Atletiko Tukumana, u jednom sjajnom duelu koji nam je doneo čak pet pogodaka, a ja krajnji rezultat je bio 4:1 za River Plejt, iako su gosti veoma zanimljivo prvi došli do prednosti, što je samo razljutilo fudbalere aktuelnog šampiona Argentne, koji su postigli čak četiri pogotka, slavili sa 4:1, a svakako da je to bila jedna od najboljih partija u dosadašnjem toku šampionata, ako ne i najbolja.
Primarni cilj tima sa Monumentala će bez mnogo razmišljanja biti odbrana naslova prvaka Argentine, ali kako sada stvari stoje utisak, to neće biti nimalo lak zadatak.
Inače, poslednji susret između River Plejta i Boke Juniors na kom je Boka bila domaćin je odigran početkom oktobra prošle godine kada je na Bombonjeri bilo 0:2, a golove za goste postigli su Rondon i Dijaz. Na gostovanjima je do sada River Plejt odigrao šest mečeva i još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je ovaj tim tri puta remizirao uz tri poraza, ali i uz samo dva postignuta pogotka što je jedan katastrofalan podatak, pogotovu ako se osvrnemo na šampionske ambicije.

Naš predlog

Iako nam po tradiciji međusobni susreti između ova dva tima obično ne donose previše pogodaka, smatramo da nas ovog puta očekuje jedan dosta drugačiji meč, pogotovu što i jedni i drugi ove sezone imaju dosta problema u odbrani, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 3+, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.35.

Deluje da je River Plejt povratkom legendarnog Marsela Galjarda na klupu konačno prodisao i mišljenja smo da će argentinski velikan uspeti da odoli na prepunoj Bombonjeri, zbog čega vam hrabro savetujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi X2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.54.

Za kraj, možda je i najrealnija prognoza za ovaj najveći argentinski derbi ta da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, pa vam preporučujemo da okušate sreću sa igrom GG, a sve to uz kvotu 2.00 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.