TIP DANA: Juventus – Napoli: Konte na mestu uspeha želi novi skalp!

Juventus će u okviru 5. kola Serije A dočekati ekipu Napolija, a dobar start sezone obje ekipe garantuje nam jedan zanimljiv duel. Antonio Konte se vraća na dobro poznato mjesto na kom je ostvario mnogo uspijeha, te će sigurno biti motivisan da odnese bodove nazad u Napulj. Utakmica je na programu od 18 časova.

Juventus: U poslednje vrijeme igraju slabo sa Napolijem!

Iz fudbalske dekadencije Masimilijana Alegrija u lepršavost i napadački fudbal Tijaga Mote. Veliki put za kratko vrijeme prošao je Juventus i partijom na otvaranju reformisane Lige šampiona pokazao da bi kao i u Seriji A, mogao da bude značajan faktor i u evropskoj eliti. PSV je u Torino stigao hrabro, željan nadigravanja, čak i diktiranja tempa, a u Ajndhoven se vraća crvenih obraza nakon što mu je Stara dama, uz asistenciju Dušana Vlahovića, podijelila nekoliko vaspitnih.
Italo-Brazilac je utakmicu počeo sa jedanaestorkom prosiječne starosti 25 godina i 149, što je najmlađa startna postava Bjankonera u istoriji nastupa u Ligi šampiona. Taj mlađani Juve je samo tokom prve četvrtine meča dijelovao kao tim kojem bi Filipsovci mogli da naprave probleme. Ali nije dozvolila najbolja odbrana Evrope sa stubovima Bremerom i Filipom Gatijem koja je tek posle više od 450 minuta fudbala u novoj sezoni primila prvi gol… I to u poslednjim trenucima utakmice kada je pobjednik već odavno bio poznat.
Nisu Juve pokolebali vezani remiji sa Romom i Empolijem, za razliku od poslednja dva prvenstvena meča u Ligi šampiona je imao svoje pokretače (prvenstveno, ljetošnje pojačanje Niko Gonzales), pakere, golgetere i autoritativno je zavrnuo napadački ventil šampionu Holandije koji je u prošloj sezoni isporučio 111 pogodaka u Erediviziji.
Dušan Vlahović ostao je bez prvenca u novoj sezoni Lige šampiona jer mu je u 85. minutu zicer skinuo Džoel Dromel nakon što je Teun Kopmejners nacrtao Srbinu loptu ispred peterca. Holandski vezista snosi ogromne zasluge i za treći pogodak Juvea pošto je prije asistencije Vlahovića oteo loptu Džoiju Fermanu.
Sada slijedi derbi protiv Napolija koji u poslednje vrijeme pravi ogromne probleme Bjankonerima.

Napoli: Napad na prvo mjesto!

Grebao je i rukama i nogama Romelu Lukaku da dođe u Napoli, da ponovo sarađuje sa Antoniom Konteom. Jer, kada je pod njegovim nadzorom, tad postane zvijer. Ponovo diše punim plućima i liči na onu mašinu koja je terorisala protivnike na Apeninima u dresu Intera.
Strah i trepet je bio za čuvare i golmane u plavo-crnoj odori dok je komadovao Antonio Konte na stadionu Đuzepe Meaca. Tada se rodio tandem Lautaro Martines – Romelu Lukaku, poznat i kao La – Lu, a sada je pod Vezuvom nastao novi: Hviča Kvarachelija – Big Rom! Nose Napoli, odveli su ga drugo mjesto Serije A, a u poslednjem kolu nastradao je Kaljari sa čak 0:4.
Dugo je trajalo natezanje Čelsija i Napolija, hoće li postići dogovor, hoće li londonski klub pustiti Belgijanca da ode na jug Italija. Doći će, neće, doći će, neće… Na kraju su, ipak, na Stamford bridžu popustili. Opet su udružili snage Antonio Konte i Romelu Lukaku, i miriše na novu plodonosnu saradnju.
Prije tri godine je Big Rom bio među najzaslužnijima što su Nerazuri osvojili skudeto. Tada je proglašen i za najboljeg igrača Intera, ali i najboljeg u Seriji A. Sada je na dobrom putu da se uvuče pod kožu i Napolitancima. Dvije utakmice – dva gola. Pride i dvije asistencija.
U prvom poluvremnu je odložio loptu do Đovanija di Lorenca, kapitena je pomazila sreća, jer je lopta rikošetirala i završila u mreži Kaljarija. A, u drugom dijelu igre je provukao loptu, ćušnuo je u prostor – ostalo je bilo na Hviči Kvaracheliji. Rutinska realizacija u situaciji jedan na jedan. Morao je Gruzin da mu se revanšira, ne bi to bilo to. Romelu Lukaku je odličnu partiju krunisao golom, Šlag na torti bio je prvenac Alesandra Bonđorna u dubokoj nadoknadi.
Na gostovanje u Torino stižu veoma dobrog raspoloženja i silno motivisani da osvoje nove bodove, da li će u tome uspijeti – ostaje da vidimo.

Naš prijedlog:

Juventus kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina iznosi 2.30 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.40, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.35.

Na poslednjih 5 međusobnih duela Napoli je čak 3 puta trijumfovao, dok je Juventus slavio samo jedan put. Borbe i neizvjesnosti nam u mečevima ove dvije ekipe nikada nije nedostajalo, a mišljenja smo da će i ovog puta biti tako. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom PIK X po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici. Nije isključeno da ovde vidimo i golove na obje strane, a kvota na igru GG izgleda veoma primamljivo – čak 2.05. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da hrabro pokušate sa trijumfom Napolitanaca koja se u MozzartBet kladionici plaća kvotom 3.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.