MEČ DANA: Lion – Olimpik Marsej: De Zerbijeva četa pokazuje šampionske ambicije, domaćin nikako da izađe iz krize!

Lion će u okviru 5. kola Lige 1 dočekati gradskog rivala Olimpik, ekipe u različitom raspoloženju dočekuju ovaj veoma bitan susret. Domaćin je veoma loše otvorio sezonu i tek je u poslednja 2 kola malo stabilizovao igru, dok Marsej odavno nije izgledao bolje i čini se da će sa De Zerbijem na klupi napraviti velike stvari. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Lion: Zadnji derbi je priprao njima!

Lion je sedam puta u nizu bio prvak Francuske, od 2001 do 2008. godine, u vremenu magičnog Brazilca, majstora slobodnih udaraca, Žuninja Pernambukana, ali posle toga pad. Držali su se Lavovi do 2016, dva puta bili vicešampioni, ali potom slijedi strmoglava provalija.
Turbelentan period u klubu je i dalje iako je američki milijarder Džon Tekstor spasio klub finansijskih problema. Želje su jedno, ali trenutno mogućnosti drugo. Bogati vlasnik je najavio da želi svoj tim da vidi u vrhu francuskog fudbala, ali početak Lige 1 ne nagovještava takav ishod. Lion ima pobjedu, dva poraza i remi, a jedina tri boda su osvojena posle epskog preokreta prije tri nedelje protiv Strazbura – 4:3. Gosti su imali 3:1 do 61. minutu, ali je onda uslijedila furija domaćina i tri brza pogotka.
Dolaskom Nemanje Matića prošle zime Lion je proigrao prošle sezone, pa od tima koji je bio poslednji stigao je do Lige Evrope, šestog mjesta i finala Kupa Francuske, ali je Pari Sen Žermen slavio u finalu na Sent Deniju.
Iskusni Nemanja Matić i Korentin Toliso su stubovi Liona na sredini terena, dok je za golove zadužen iskusni Aleksandr Lakzazet, bivši igrač Arsenala. Sa dva pogotka Strazburu, mladi Nigerijac Gift Orban je skrenuo pažnju na sebe. On je prošle godine kupljen od Genta, samo se jednom upisao u listu strijelaca, a tada je za 32 minuta već duplirao učinak iz proteklog prvenstva. On se proslavio u Stabeku i to u drugoj ligi Norveške, kupio ga je Gent, a sada je u Lionu. Ima samo 22 godine i tek se očekuje eksplozija ovog napadača. Vjerovatno će opet da dobije šansu u nastavku.
Lans je na svom stadionu u poslednjem kolu iščupao pod, sačuvao je živu glavu. Lionu su poništena dva gola, a pojedinim navijačima se izvjesno vrzmalo po glavi šta li još može da se dogodi, šta li još može da snađe njihov klub.

Marsej: Kakav start sezone!

U poslednje tri sezone Pari Sen Žermen je prvi prolazio kroz cilj. Prije tri nije imao nikakvu konkurenciju, pretprošle dugo ga je pratio Lans, prošle pokušao da mu parira Monako, a ove će mu sudeći po startu sezone protivkandidat u šampionskoj trci biti Marsej.
Posle razočaravajućeg osmog mjesta u prošloj sezoni tim sa Velodroma odlučio se za promjenu na klupi, angažovao Roberta de Zerbija i mada je uzorak mali čini se – nije pogriješio. Olimpik je u četvrtom kolu kao domaćin protiv Nice poprilično lako upisao treću pobjedu od starta šampionata, došao do 10 bodova i makar prošlog vikenda na kratko preuzeo prvo mjesto od šampiona Francuske.
Marsej je ovog ljeta doveo 12 pojačanja, a uz najzvučnijeg Mejsona Grinvuda najskuplji je bio Elje Vai. Platio je francuski velikan za 21-godišnjeg napadača 25.000.000 evra Lansu i mada je ovaj pogodio na debiju, u naredne dvije utakmice je debelo podbacio pa je poslednji susret počeo sa klupe, a njegovo mjesto zauzeo je Nil Mopej, još jedan centarfor koji je stigao ovog ljeta. I odmah zablistao. Momak koji je osmogodišnji period u Premijer ligi obilježio prvenstveno ispadima i nesportskim ponašanjem pogodio je u prvom startu za novi klub i nagovjestio da bi mogao da bude veliko pojačanje.
Mopej je do premijernog pogotka u dresu Marselja došao u smiraj prvog poluvremena iskoristivši lukavo slabu procjenu lopte protivničkih štopera na petercu, a samo koji minut prije toga još jednom je tresao mrežu, i to vrlo atraktivno, pošto je iz voleja zakucao loptu pod prečku, ali se isspostavilo da se aktivirao iz ofsajda.
Stiglo je još jedno atraktivno pojačanje na Velodrom u liku Adrijena Rabijoa, koji svojim iskustvom može mnogo da pomogne. Rabio je možda neke ljude nervirao i dok je bio na Parku prinčeva, kasnije i prelazio u Juventus, nije baš da se mnogima dopao uticaj majke/menadžera, ali u fudbalskom smislu donosi ono što struka traži – ravnotežu.

Naš prijedlog:

Nije Lion favorit na svom terenu, trijumf Marseja plaća se kvotom 2.40 u MaxBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 3.05, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.60.

Marsej pod De Zerbijem igra ultra ofanzivan fudbal i do sada su svakom protivniku dali minimum 2 gola. Odbrana Liona na startu sezone izgleda zaista loše, što potvrđuje i činjenica da su uvodna 4 kola primili čak 8 golova. Svakako da ovde očekujemo dosta golova, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.48 u MaxBet kladionici. Mišljenja smo da će Marsej na krilima svoje dobre forme ostati neporažen na ovoj utakmici i shodno tome predlažemo kombinaciju X2&2+ po kvoti 1.70. Mečevi ove dvije ekipe uvijek obiluju napetošću i kartoni su nešto što nikada ne izostane. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa prelazom X-2 po kvoti od čak 6.25 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.