DERBI DANA: Inter – Milan: Ko je gazda u gradu mode?

Odavno nije bilo ovako dobrih mečeva kao što je to slučaj danas, a u moru zanimljivih utakmica, sigurni smo da se derbi dana igra na Đuzepe Meaci, gde će fudbaleri Intera ugostiti Milan.
Utisak je da su i jedna i druga ekipa nešto slabije ušle u novu sezonu, a to se posebno odnosi na Milan koji je do sada ostvario samo jedan trijumf u novom izdanju Serije A. Često se dešava da nam mečevi između ova dva gradska rivala donesu dosta pogodaka, pa se stiče utisak da nas očekuje jedan zaista sjajan meč.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Inter: Mogu li Neroazuri da odbrane Skudeto?

Inter je prošle sezone potpuno zasluženo stigao do Skudeta, i to uz ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, pa treba reći da se pitanje naslova prvaka Italije ni u jednom trenutku i nije previše dovodilo u pitanje.
Nakon finala Lige šampiona iz pretprošle sezone, očekivali smo možda bolje rezultate u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, ali su tamo Neroazuri još u osmini finala eliminisani od Atletiko Madrida.
Bilo kako bilo, prethodna sezona zbog osvajanja Skudeta prosto mora da bude proglašena uspešnom, a naravno da će upravo to biti primarni cilj i ovog puta.
Tokom leta je Inter i pored brojnih ponuda za svoje najbolje fudbalere uspeo da sačuva okosnicu tima iz prethodne sezone, pa tako značajnijih odlazaka nije ni bilo. Na sve to, ovaj klub je u svoje redove doveo i dva vrhunska fudbalera u vidu Taremija i Zelinskog, pa je ponovo tim iz Milana glavni favorit za Skudeto.
Ipak, na početku novog izdanja Serije A Neroazuri igraju po sistemu toplo hladno, pa je tako ova ekipa do sada ostvarila dva trijumfa, ali i dva remija.
U prvom kolu je Inter kiksnuo na gostovanju kod Đenove, kada je bilo 2:2, nakon čega su usledila dva sigurna trijumfa na domaćem terenu, i to prvo protiv Lećea, a potom i protiv nimalo naivne Atalante, koja je na svom stadionu deklasirana sa 4:0, što je možda bila i najlošija partija ove ekipe u poslednjih desetak godina u elitnom rangu italijanskog fudbala.
Nažalost, u prošlom kolu je Inter ponovo odigrao jedan loš meč na strani, gde ova ekipa za sada ne zna za trijumf. Monca je uspela da dođe do boda protiv aktuelnog šampiona Italije, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Sredinom nedelje je počelo i novo izdanje Lige šampiona, a već u prvom kolu novog formata italijanski predstavnik je imao možda i najteži mogući posao pošto je gostovao kod Mančester sitija. I pored brojnih prilika za postizanje pogotka, taj duel je završen bez pobednika, ali i bez golova, što je bez ikakve sumnje veoma dobar rezultat za Inter, koji će dati sve od sebe da na kraju završi na jednoj od prvih osam pozicija i tako obezbedi direktan plasman u osminu finala Lige šampiona.
Za kraj, Simone Inzagi za ovaj duel protiv svog gradskog rivala neće moći da računa na Bjukenena, dok je Arnautović pod znakom pitanja, ali i jedan i drugi sasvim sigurno sve i da su spremni ne bi bili u prvoj postavi.

Milan: Fonseki se ozbiljno drma klupa!

Rosoneri su prošle sezone stigli do vicešampionske titule, međutim, nekadašnji šampion Evrope nije uspeo ozbiljnije da se uključi u borbu za naslov prvaka Italije, pošto je njegov gradski rival na kraju imao ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Što se tiče Lige šampiona, ni tu se Milan nije proslavio, pošto je učešće završio u prvoj fazi turnira, mada treba biti iskren i pomenuti da je italijanski predstavnik bio u ubedljivo najtežoj grupi u kojoj su pored njih tu još bili i PSŽ, Borusija iz Dortmunda i Njukasl. Morali su se Rosoneri zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, međutim, tamo je italijanska ekipa eliminisana od Rome u četvrtfinalu, pa je opšti utisak da se Milan nije proslavio prošle sezone.
Iako nije jasno šta se previše zamerilo Stefanu Pioliju, koji je ovaj klub i vratio na veliku scenu, italijanski stručnjak je na kraju sezone napustio Rosonere, a na njegovo mesto je stigao Paulo Fonseka, što se odmah na startu činilo kao veoma čudan potez.
Navijači Milana su bili poprilično skeptični nakon dolaska Fonseke, i kako sada stvari stoje deluje da su imali potpuno pravo. Bivši trener Rome i Lila se blago rečeno nije snašao na klupi novog tima, pošto su Rosoneri na četiri odigrana susreta ostvarili samo jedan trijumf, dva remija i jedan poraz.
U prvom kolu se Milan na svom terenu spasio, pošto je sve do 92. minuta susreta gubio od Torina sa 0:2, ali su onda Fonsekini puleni postigli dva gola u sudijskoj nadoknadi. U drugom kolu je usledio poraz od Parme na Tardiniju, da bi nakon toga bivši šampion Evrope remizirao i na gostovanju kod Lacija, u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
Nakon toga, konačno jedna dobra partija Rosonera koji su na svom stadionu slavili protiv Venecije sa 4:0, a veoma zanimljivo je da smo sva četiri pogotka videli u prvom delu igre.
Poput Intera i Milan je sredinom ove nedelje započeo svoju misiju u novom formatu Lige šampiona, a italijanski predstavnik je na svom terenu ugostio Liverpul, što je bila i repriza onog čuvenog finala Lige šampiona iz Istanbula, kada je engleski predstavnik napravio veliki preokret i na kraju stigao do “ušatog” trofeja. Lepo je domaćin započeo susret i golom Pulišića poveo sa 1:0, ali je to samo naljutilo fudbalere Liverpula koji su do kraja meča postigli tri gola i slavili sa 1:3.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Paulo Fonseka ima daleko više kadrovskih problema od svog kolege na klupi Intera, pošto neće moći da računa na Benasera, Florencija, Tijaoa i Sportijela..

Naš predlog

Neretko se dešava da nam derbi Milana donese dosta pogodaka, a sva je prilika da će to biti slučaj i ove večeri na Đuzepe Meaci, pa je naša primarna prognoza igra 3+, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.65.

Pored toga, kada se sve sabere i oduzme utisak je zaista da je u ovom trenutku Inter veliki favorit, pogotovu što Milanu ne cvetaju ruže u poslednje vreme, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.75.

Za kraj, i više nego realno je da će izabranici Simonea Inzagija od prvog minuta susreta krenuti ofanzivno ka golu svog gradskog rivala, a sve to kako bi što pre postigli pogodak i olakšali sebi posao u nastavku susreta, pa vam hrabro preporučujemo da vaš fokus usmerite ka prelazu 1-1, a sve to uz kvotu 2.70 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.