MEČ DANA: Nica – Sosijedad: Ples Baskijaca na Azurnoj obali!

U sredu nas očekuju premijerni mečevi u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Azurnoj obali, gde će fudbaleri Nice ugostiti Real Sosijedad.
Početak susreta između francuskog i španskog predstavnika je zakazan za 21h.

Nica: ‘Osmica’ protiv Sent Etjena!

Nica je prošle sezone na krilima sjajnog Frančeska Fariolija stigla do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, što bez ikakve sumnje i jeste bio primarni cilj. U međuvremeni je italijanski stručnjak od Ajaksa dobio ponudu koja se ne odbija, pa je tako tim sa Azurne obale morao da potraži novog trenera, a izbor je pao na dugogodišnjeg trenera Lansa, Franka Hejsa, i kako sada stvari stoje deluje da je to bio dobar posao.
U ovom trenutku se fudbaleri Nice nalaze na sedmom mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova, a na startu šampionata tim sa Azurne obale igra po sistemu toplo hladno, uz konstataciju da im ni raspored nije išao na ruku.
Do sada je ovaj tim odigrao pet susreta i ostvario dva trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza. U prošlom kolu je Nica kako sada stvari stoje odigrala jedan od najboljih mečeva u poslednjih desetak godina, pošto je ova ekipa na svom stadionu savladala Sent Etjen sa više nego ubedljivih 8:0. Veoma zanimljivo je da je posle prvih 45 minuta igre tim sa Azurne obale vodio sa 6:0, nakon čega su navijači gostujuće ekipe krenuli polako ali sigurno da napuštaju stadion Nice.
Pre toga je nekadašnji šampion Francuske odigrao doživeo poraz na gostovanju kod Marseja koji ove sezone igra na veoma visokom nivou, i tim sa Velodroma je uz PSŽ naravno glavni favorit za naslov prvaka Francuske. I pre tog duela na Velodromu je Nica bila raspucana, pošto je ovaj tim na strani kod Anžea postigao čak četiri pogodaka, a na kraju je taj meč zavrpen rezultatom 1:2.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je Nica odigrala dva susreta na svom stadionu i pored tog neverovatnog trijumfa u prošlom kolu nad Sent Etjenom, ovaj tim je uspeo da remizira protiv Tuluza, kada je bilo 1:1, a ukoliko misli da bude konkurentan u borbi za evropska takmičenja, tim sa Azurne obale prosto mora da pobeđuje u ovakvim mečevima.
Za kraj, Nica želi da na najbolji mogući način započne ovosezonsko učešće u Ligi Evrope, ali mora se priznati da ovu ekipu već na startu očekuje veoma težak zadatak.

Sosijedad: Više smo očekivali od starta sezone!

Za razliu od prepošle sezone kada je Sosijedad preko prvenstva uspeo da obezbedi plasman u Ligu šampiona, pa se na kraju ekipa sa San Sebastijana morala zadovljiti sa plasmanom u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Primarni cilj će naravno biti plasman u narednu fazu liga EVrope, a svakako da smo do sada daleko više očekivali od Sosijedada, i ako se po jutru dan poznaje, čini se da bi tim iz San Sebastijana mogao da ima dosta problema u nameri da izbori plasman u evropska takmičenja, što će naravno biti primarni cilj i ove sezone.
U ovom trenutku se Sosijedad nalazi na katastrofalnom šesnaestom mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova, što je zaista premalo. Do sada je nekadašnji osvajač španskog Kupa odigrao sedam mečeva u šampionatu i ostvario samo jedan trijumf, dva remija i čak četiri poraza, pa bi novi loš rezultat u španskom šampionatu doveo do toga da se ovaj tim nađe u zoni ispadanja, što je sasvim sigurno nešto što je malo ko mogao da pretpostavi pre početka prvenstva.
U prošlom kolu je tim iz San Sebastijana odigrao još jedan jako loš meč na gostovanju kod slabašnog Valjadolida, a taj susret je završen bez pobednika, ali i bez pogodaka, što je rezultat koji je poslednjih godina i te kako karakterističan za tim sa Anoete.
Pre toga je ova ekipa izgubila na gostovanju kod Majorke sa 1:0, ali i na svom terenu protiv Sosijedada, u meču u kom domaćin nije ostavio nimalo loš utisak, ali je ipak Real nakon dva dosuđena jedanaesterca slavio sa 0:2.
Kada se radi o partijama na strani, barem što se tiče španskog šampionata, do sada je Real Sosijedad odigrao četiri susreta na strani i ostvario jedan trijumf, dva remija i jedan poraz. Čini se da je trenutno daleko veći problem za ovu ekipu mečevi na domaćem terenu, gde je ovaj tim do sada odigrao tri susreta i doživeo isto toliko poraza.

Naš predlog

Sigurno je da fudbaleri Nice u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj duel nakon spektakularne pobede nad Sent Etjenom, međutim, treba podsetiti da Sosijedad i pored nešto slabijeg ulaska u sezonu i te kako ume da odigra kvalitetno u evropskim takmičenjima na strani, što smo najbolje videli prošle sezone u grupnoj fazi Lige šampiona. Smatramo pre svega da nam ovaj duel neće doneti previše pogodaka, pa vam hrabro savetujemo da se oprobate sa igrom 0-2 za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.53.

Tim iz Baskije bi na ovom teškom gostovanju na Azurnoj obali bio zadovoljan i sa jednim bodom, a sva je prilika da će španski predstavnik do njega i doći, pa vam predlažemo da se oprobate sa duplom šansom X2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.61.

Za kraj, nije isključeno da duel između francuskog i španskog predstavnika na kraju bude završen bez pobednika, pa vam hrabro preporučujemo da pokušate sa nerešenih ishodom, za šta je kladionica Mozzartbet odredila fantastičnu kvotu 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.