MEČ DANA: Roma – Bilbao: Baskijci žele da pokore Večni grad!

U četvrtak je na programu pregršt zanimljivih mečeva širom Evrope, a naravno u centru pažnje će biti mečevi prvog kola Liga Evrope.
Za vas smo ovog puta analizirali duel iz Rima, gde će Roma na Olimpijskom stadionu ugostiti Atletik Bilbao.
Početak susreta između italijanskog i španskog predstavnika je zakazan za 21h.

Roma: Može li Jurić da probudi Rimljane?

Od početka se videlo da Romi ne cvetaju ruže na startu ovogodišnjeg izdanja italijanskog šampionata, a cenu loših rezultata je platio Danijele De Rosi koji je smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Ivan Jurić, pred kojim će biti veoma težak zadatak, a to je da Vučicu posle nekoliko godina pauze dovede do plasmana u Ligu šampiona.
Zanimljivo je da je Roma ključne poteze u letnjem prelaznom roku uradila u samom finišu pijace, pošto je klub doveo fudbalere poput Humelsa, Hermosa i Salemekersa, a na sve to je Paulo Dibala odbio astronomsku ponudu iz Saudijske Arabije i odlučio da ostane u Rimu, što je naišlo na oduševljenje svih navijača nekadašnjeg šampiona Italije.
U prvom kolu šampionata Roma je samo remizirala u gostima kod Kaljarija, kad nije bilo pogodaka, da bi nakon toga, Vučica na svom terenu mimo svih očekivanja doživela poraza od Empolija i već tada se videlo da nešto ne štima u timu, a na meti sve većih kritika je bio De Rosi.
U trećem kolu ovogodišnjeg izdanja elitnog ranga italijanskog fudbala, Rimljani su odigrali jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Juventusa, na kom nije bilo pobednika, ali ni golova.
Kada su svi mislli da stvari polako ali sigurno idu na bolje, Roma je samo remizirala u gostima kod Đenove, u meču koji je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je Vučica primila pogoak u poslednjim trenucima susreta.
To je bila kap koja je prelila čašu pa se uprava kluba zahvalila De Rosiju na saradnji, a na njegovom mestu je seo Ivan Jurić koji je u prethodnom periodu sedeo na klupi Torina, i to sa dosta uspeha. Dosta težak posao je ovaj stručnjak imao odmah po preuzimanju tima, pošto je Romi u goste došao Udineze, koji se pre ovog kola nalazio na prvom mestu na tabeli.
Bio je to ipak najbolji meč Rimljana u ovoj sezoni, a na kraju je bilo 3:0 za domaću ekipu, pa ako se osvrnemo na tabelu videćemo da se klub iz prestonice trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli uz samo pet bodova manjka u odnosu na proplasirani Torino.
Za kraj, sigurno je da italijanski predstavnik ima ozbiljne ambicije i u Ligi Evrope, a treba podsetiti da Roma poslednje tri godine ogra veoma dobroo u evropskim takmičenjima i to bi kako sada stvari stoje mogao da bude slučaj i ovog puta.

Bilbao: Baskijci blistaju u poslednje vreme!

Ne baš veliki broj ljudi zna da je Atletik Bilbao posle Real Madrida i Barselone najtrofejniji španski klub, pošto je ekipa iz Baskije do sada čak osam puta osvajala naslov prvaka Španije, ali i 23 trofeja u Kupu Kralja.
Naravno poslednjih tridesetak godina ovaj tim nije konkurentan Real Madridu i Barseloni za naslov prvaka Španije, mada neretko smo ponos Baskije imali prilike da gledamo u evropskim takmičenjima, što će biti slučaj i ovog puta, pošto će Atletik nastupiti i novom izdanju Liga Evrope, koja se od ove sezone igra po drugačijem principu. Primarni cilj će naravno biti plasman na jednu od prvih osam pozicija što donosi direktn plasman u osminu finala, a eć na samom startu drugog po kvalitetu klupskog takmičenja tim iz Baskije putuje na pakleno teško gostovanje kod Rome, koja se polako i sigurno budi nakon dolaska novog trenera.
Što se tiče novog izdanja najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, u ovom trenutku se Bilbao nalazi na trećem mestu na tabeli, koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šamipiona, i sigurno je da bi to u klubu svi i te kako voleli.
Do sada je nekadašnji šampion Španije odigrao sedam mečeva u šampionatu i ostvario četiri trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza. Posebno treba pomenuti da je Atletik na tri poslednja meča ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Selte, koja igra ha visokom nivou na startu nove sezone. Taj meč je završen rezultatom 3:1, i kao što smo već napomenuli bio je to treći vezani trijum za ponos Baskije koji ima sada samo četiri boda manjka od Real Madrida, koji ima dosta problema na startu sezone.
Kada se radi o partijama na strani, do sada je Atletik Bilbao odigrao tri meča van svog terena i ostvario dva trijumfa uz jedan poraz i to baš od slavne Barselone, koja se nalai na prvom mestu na tabeli i ima maksimalan broj bodova, ali je utisak da je Bilbao na Nou Kampu do sada ubedljivo najviše namučio Barselonu, koja je na tom susretu slavila sa 2:1.
Nakon tog poraza od glavnog kandidata za naslov prvaka Španije, Atletik Bilbao je ostvario dva veoma važna trijumf na strani i to prvo protiv Las Palmasa u jednom sjajnom duelu koji je završen rezuzltatom 2:3, a potom i kod Leganjesa, kada je bilo 0:2.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Rome i Bilbaa je odigran krajem avgusta 2019. godine, a taj duel je bio prijateljskog karaktera i na kraju nje bilo pobednika (2:2).

Naš predlog

Roma po nepisanom pravilu igra veoma dobro u evropskim takmičenjima na domaćem terenu, a smatramo da će to i ovog puta biti slučaj, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.15.

Naravno, utisak je da će i Bilbao imati šta da poruči Rimljani na ovom duelu, a najmanje što tim iz Baskije može da uradi na Olimpiku je da postigne makar jedan pogodak, pa vam savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri G1+, a sve to uz kvotu 1.50 u Mozzartu.

Za kraj, duel između Rome i Atletik Bilbaa nam može doneti i dosta pogodaka, a pošto je evidentno da će ih kako sada stvari stoje biti na obe strane, preporučujemo vam da okušate sreću sa igrom GG3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.