Najava i analiza: La Liga, 8. kolo: Sve oči uprte u madridski derbi! Završava li se Barsina serija u Pamploni?

Španci igraju u paklenom ritmu i ovog vikenda je na programu već 8. kolo La Lige. U periodu ponedeljak – četvrtak uspijeli su da odigraju vandredno 7. kolo, pa će sigurno biti osijetan umor na igračima mnogih ekipa. Najviše se ističe madridski derbi između Atletika i Reala, a upravo to će pokušati da iskoristi Barselona koja gostuje u Pamploni ekipi Osasune. Viljareal dočekuje poslednjeplasirani Las Palmas, dok će Bilbao dočekati rastrzanu i nekonstantnu Sevilju. Golovi se očekuju u duelu Selte i Đirone, a najmanje bi trebalo da ih bude u susretu Rajo Valjekana i Leganjesa. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize i da su podložne promjenama.

Valjadolid – Majorka – PIK X @ 1.60 u PrimoBet

Ekipa Valjadolida je uspiješnu prethodnu sezonu u Segundi uspijela da kruniše povratkom u La Ligu. Sigurno da je glavni cilj ove sezone opstanak u eliti, a start nove sezone ne obećava. Nakon 7 odigranih mečeva upisali su samo jedan trijumf i uz to još 2 remija i 4 poraza, te se trenutno nalaze na 18. mjestu na tabeli sa 5 osvojenih bodova (kolika ima još par ekipa). Na poslednja 4 meča ostvarili su 3 poraza i remi protiv Sosijedada u meču bez golova. Sa 15 primljenih golova imaju najgoru odbranu u čitavoj ligi, a sa 3 postignuta jedan od najgorih napada u ligi. Majorka je dobro ušla u novu sezonu i trenutno se visoko kotiraju na tabeli. U poslednje vrijeme igraju u sjajnoj formi, a na poslednja 4 meča imaju čak 3 trijumfa. Igraju veoma tvrdo i većinu svojih pobjeda ostvarili su uz minimalnu razliku. Trijumf u gostima protiv Betisa u poslednjem kolu im sigurno daje ogromno samopouzdanje pred nastavak sezone, ali smo ipak mišljenja da će na ovom meču makar jedno poluvrijeme da se okonča neriješenim rezultatom. Naš prijedlog je igra PIK X po kvoti 1.60 u PrimoBet kladionici.

Hetafe – Alaves – X @ 2.90 u MozzartBet

Nije se Hetafe dugo vremena našao u borbi za opstanak, čak su jedno vrijeme dugo konkurisali za plasman u Ligu šampiona, što na kraju nisu uspijeli da urade. Međutim čini se da bi ove sezone mogli imati problema i sami rezultati na startu to pokazuju. Još uvijek ne znaju za trijumf, uz ostvarena 4 remija i 3 poraza. Trenutno se nalaze na pretposlednjem 19. mjestu sa svega 4 osvojena boda. U poslednjem kolu su poraženi od Barselone sa tijesnih 1:0, što može da ih hrabri. Alaves je dosta dobro startovao i već sada imaju ozbiljnu zalihu bodova za nastavak prvenstva. Na poslednjih 5 mečeva ostvarili su 3 trijumfa i 2 poraza, a u poslednjem kolu su poraženi u Madridu od Reala rezultatom 3:2. Treba napomenuti da igraju zaista sjajan fudbal i da su njihovi mečevi veoma atraktivni, što potvrđuje podatak da su na poslednjih 5 mečeva dali čak 10 golova. Mišljenja smo da će ekipe u ovom meču podijeliti bodove, pa vam hrabro preporučujemo igru X po kvoti 2.90 u MozzartBet kladionici.

Rajo Valjekano – Leganjes – 1 @ 1.95 u King

Tim iz Valjekasa je prošle sezone uspio da se izbori za opstanak u eliti, a ove godine proslavljaju stogodišnjicu svog kluba. U klub je stigao Hames Rodrigez kao veliko pojačanje, a seriju loših rezultata prekinuli su u poslednja 3 kola kada su ostvarili 2 remija i jedan trijumf. Bodove su prvo podijelili sa Atletikom (1:1), a potom i sa Đironom u poslednjem kolu (0:0). Leganjes je po povratku u elitu stekao status jednog od glavnih favorita za ekspresan povratak u Segundu. U uvodnih 7 kola ostvarili su 1 trijumf, 3 remija i 3 poraza, te se trenutno nalaze na 15. mjestu na tabeli sa 6 osvojenih bodova. Seriju od 3 uzastopna poraza prekinuli su u poslednjem kolu kada su upisali remi na gostovanju protiv Hetafea (1:1). Mišljenja smo da će Rajo uspijeti da slomi svog rivala i da će upisati nova veoma 3 bitna boda. Naš prijedlog je shodno tome jedinica po kvoti 1.95 u King kladionici.

Real Sosijedad – Valensija – GG @ 2.35 u MaxBet

Baskijski tim je neprepoznatljiv na startu nove sezone, što i ne čudi s obzirom koji su igrači napustili klub ovog ljeta. Čini se da je napad najveći problem Sosijedada koji je trenutno na tek 16. mjestu na tabeli, sa skorom od jednog trijumfa, 2 remija i 4 poraza. Ove sedmice su igrali i u okviru Lige Evrope, na gostovanju protiv Nice osvojili su prve bodove (1:1). U poslednjem kolu u Primeri ostvarili su remi protiv Valjadolida u meču bez golova. Valensija ni ove sezone ne pokazuje mnogo toga, iako su na kraju prošle sezone pomalo zaličili na onog starog velikana. Slijepi miševi su tek u poslednja 2 kola uspijeli da se otrgnu iz zagrljaja poslednjeg mjesta, a sa 5 osvojenih bodova i dalje su u donjem dijelu tabele. Nakon trijumfa nad Đironom na domaćem terenu (2:0), u poslednjem kolu remizirali su protiv Osasune (0:0). Loša forma obje ekipe mogla bi da nam donese i golove na obje strane, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 2.35 u MaxBet kladionici.

Osasuna – Barselona – 2 @ 1.55 u SuperBet

Pamplona je uvijek bila vruće gostovanje i bodovi se nikad nisu lako odnosili sa Osasuninog stadiona. Na startu sezone igraju veoma dobro i nalaze se na 7. mjestu na tabeli sa 11 osvojenih bodova. Zanimljivo je da imaju negativnu gol razliku, te su tako jedini tim u TOP 10 sa više primljenih nego postignutih golova. Barsa igra u novoj sezoni i do sada niko nije uspio da im otkine bodove. Nakon 7 odigranih kola nalaze se na čelu tabele sa maksimalnim učinkom i sa čak 23 postignuta gola! Igraju veoma ofanzivno i mnoge ekipe su osjetile napadački arsenal koji ova ekipa posjeduje. U poslednje kolu savladlai su Hetafe rezultatom 1:0, a poraz od Monaka na startu Lige šampiona ih izgleda mnogo poremetio. Iako je Osasuna veoma kvalitetna ekipa, vjerujemo da će Barsa sa teškog gostovanaja iz Pamplone odnijeti sva 3 boda i iskoristi madridski derbi da se još više odlijepi konkurentima. Naš prijedlog je dvojka po kvoti 1.55 u SuperBet kladionici.

Selta – Đirona – 3+ @ 1.68 u PrimoBet

Kakav fudbal igra Selta na početku sezone, pravo ih je uživanje gledati iz kola u kolo. Do poslednjeg kola su odigrali čak 6 uzastopnih mečeva na kojima je dolazila igra GG3+, a na samo jednom od tih 6 mečeva nije došla igra 4+. Jago Aspas igra kao u najboljim danima i sigurno je da će i ove sezone predvoditi svoj klub, dok će mu u napadu pomoć pružati Borhe Iglesijas. U poslednjem kolu poraženi su na domaćem terenu od Atletiko Madrida sa minimalnih 0:1, iako su realno bili bolji rival. U poslednjih 5 mečeva imaju čak 4 poraza i vjerujemo da će upravo ovo biti meč koji će popraviti ovu statistiku i vratiti ih na pobjednički kolosijek. Đirona je sa poprilično izmjenjenim timom ušla u novu sezonu, a trenutno se nalaze ispod Selte na tabeli. Nakon 2 uzastopna trijumfa upisali su dva poraza i jedan remi. Bodove su u poslednjem kolu podijelili sa Rajo Valjekanom (0:0), dok su prethodno igrači efikasne mečeve kao i prethodne sezone. Mišljenja smo da je ovo pravi meč za golove, a vjerujemo da će ih biti minimum 3. Naš prijedlog je igra 3+ po kvoti 1.68 u PrimoBet kladionici.

Atletik Bilbao – Sevilja – GG @ 2.00 u MozzartBet

Baskima će ovo biti čak treća utakmica u samo sedam dana i to je cijena koju svijesno plaćaju učešćem u Ligi Evrope. U prvom kolu ovog takmičenja su u četvrtak gostovali Romi na Olimpiku gdje su uspijeli da izbjegnu poraz i ostave zaiste solidan utisak. U Primeri su sjajno startovali i sigurno je da će biti konkurentni za poziciju broj 4 sve do kraja sezone. U nizu su u od 3 uzastopna trijumfa, od kojih je poslednjih bio protiv Selte rezultatom 3:1. Sa 13 osvojenih bodova nalaze se na 5. mjestu na tabeli sa svega bodom manje od četvrtoplasiranog Viljareala. Sevilja ni ove sezone ne odaje otisak ozbiljne i kvalitetne ekipe, iako je novi trener na kraju prošle sezone utegao tim sa Ramos Sančez Pichuana. Igraju veoma promjenljivo i nikako da uspostave neki kontinuitet dobrih igara. Sa 8 osvojenih bodova nalaze se na tek 13. mjestu na tabeli, a trijumf u poslednjem kolu nad Valjadolidom (2:1) trebao bi da im bude dodatni podstrek pred ovaj meč. Bilbao je favorit na ovom meču, ali smo mišljenja da obe ekipe mogu do gola. Naš prijedlog je igra GG po kvoti 2.00 u MozzartBet kladionici.

Betis – Espanjol – 1 @ 1.75 u MaxBet

Betis godinama unazad profiliše kao ekipa koja se bori za neku od pozicija koja osigrava izlazak u Evropu. Čak i kada su igrali Ligu Evrope ali i Ligu konferencija nisu ostvarivali neke zapažene rezultate. Čini se da ove sezone imaju nešto slabiji tim nego prethodne i da su samim tim rezultati lošiji na startu Primere. Imaju 9 osvojenih bodova iz 6 odigranih mečeva i nalaze se na 11. mjestu na tabeli. Nalaze se u blagom padu forme u zadnja dva kola, prvo su poraženi od Majorke na svom terenu sa 1:2, da bi potom remizirali protiv Las Palmasa (1:1). Espanjol se vratio u Primeru i od svih ekipa iz Segunde imaju najveće šanse za opstanak. Sa dobrim rezultatima su otvorili sezonu, savladavši Rajo Valjekano i Alaves na svom terenu. Onda su upisali 2 uzastopna poraza, prvo od Real Madrida a potom od Viljareala u poslednjem kolu. Na obje utakmice su ostvarili dobar utisak i postizali su golove, a njihov najveći problem je svakako odbrana. Prednost u ovom meču dajemo domaćinu koji mora početi sakupljati bodove na svom terenu. Naš prijedlog je jedinica po kvoti 1.75 u MaxBet kladionici.

Atletiko Madrid – Real Madrid – GG @ 1.60 u SuperBet

Madridski derbi očekuje nas u nedelju od 21 čas kao šlag na tortu ovog kola. Atletiko je domaćin u prvom ovosezonskom duelu i može se reći da u ovom susretu nema favorita. Čolo Simeone je ozbiljno pojačao svoj tim ove sezone i jasno je da je napad na titulu nešto o čemu se otvoreno govori. Uz Real i Barsu jedini su tim koji još uvijek nema poraz u Primeri, ali su do sada već upisali 3 remija. Atletiko u derbi ulazi sa 15 bodova, što je 2 manje od gradskog rivala i već čak 6 manje od Barselone. U poslednjem kolu Atletiko je slavio na gostovanju u Vigu iako nije prikazao sjajnu igru. Real polako stvara novi tim na duge staze i terbaće sigurno jedno vrijeme da se novi igrači priviknu na novu sredinu. Embape je već uveliko počeo da rešeta ali moramo priznato da to ne izgleda toliko ubjedljivo. Nanizao je Real četiri uzastopna trijumfa od kojih je poslednji bio protiv Alavesa rezultatom 3:2. Treba napomenuti da sa samo 3 primljena gola Atletiko ima najbolju odbranu u ligi do sada, ali i da Real svakom protivniku ove sezone daje makar po jedan gol. Mišljenja smo da Atletiko neće biti poražen na svom Metropolitanu, ali smo se ipak opredijelili za igru GG po kvoti 1.60 u SuperBet kladionici.

Viljareal – Las Palmas – 1 @ 1.55 u PrimoBet

Sjajno igra ‘Žuta podmornica’ od starta sezone i mogla bi ovo biti veoma uspiješna sezona za njih. Veliku prednost mogu imati u neigranju Evrope i na sviježinu će odmicati svojim konkurentima za TOP 4. Igraju veoma efikasan i brz fudbal sa dosta golova, što potvrđuje podatak da su do sada postigli čak 14 i primili isto toliko golova! Prošle sezone su startovali veoma loše i nisu dozvolili da im se nešto tako ponovi. Nakon poraza od Barselone sa ubjedljivih 1:5, uspijeli su u poslednjem kolu da slave na gostovanju protiv Espanjola rezultatom 1:2. Trenutno se nalaze na visokoj 4. pozicij sa 14 osvojenih bodova, samo bod manje od trećeplasiranog Atletika i 3 manje od Real Madrida. Las Palmas odmah na startu figuriše kao najveći favorit za relegaciju u Segundu. Odlazak trenera koji je stvorio ovu ekipu je u mnogome uticao na loše rezultate u završnici prošle i početku ove sezone. Još uvijek nemaju nijedan trijumf, a uz to su upisali 3 remija i 4 poraza. Trenutno se nalaze na poslednje mjestu na tabeli, a u poslednje kolu su remijem prekinuli niz od 3 uzastopna poraza. Ovde apsolutno favorizujemo domaćina i mišljenja smo da će doći do nova 3 boda. Shodno tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.55 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.