TIP DANA: Mančester junajted – Totenhem: Tmurno nebo nad Old Trafordom, pomoglo bi žrtvovanje pevca!

Nedelja nam donosi dosta zanimljivih mečeva širom Evrope, a jedan od najzanimljivijih duela se igra na Old Trafordu gde će fudbaleri Mančester junajteda ugostiti Totenhem.
I jedna i druga ekipa nije na svom prepoznatljivom nivou, pošto su obe ekipe do sada sakupile po sedam bodova, pa je sasvim sigurno da će i jedni i drugi dati sve da dođu do trijumfa na ovom duelu, što nam samo po sebi obećava jedan veoma zanimljiv meč.
Početak ovog duela na Tetru snova je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Mančester junajted: Đavolovi ponovo loši na startu sezone!

Iza Junajteda je nažalost još jedna izuzetno loša sezona, koju je ova ekipa završila na katastrofalnom osmom mestu na tabeli, pa tako ovaj tim nije uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Treba reći da nekadašnji šampion Evrope nije bio ni blizu toga, pošto je ova ekipa na kraju imala čak osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Vilu, koja je mimo svih očekivanja uspela da dođe do pomenute četvrte pozicije i plasmana u najkvalitetnije klupsko takmičenje.
Ipak, donekle su Đavolovi uspeli da spasu sezonu osvajanjem FA Kupa, a sve to nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Mančester junajteda, uz napomenu da je taj trofej doneo ovom timu direktan plasman u Ligu Evrope.
Kada smo se već dotakli drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, Junajted se obrukao na startu ovogodišnjeg izdanja, pošto je ova ekipa na svom Old Trafordu samo remizirala protiv Tventea, a taj duel je završen rezultatom 1:1. Treba naravno pomenuti da je pored plasmana na jednu od prve četiri pozciije na tabeli na kraju šampionata, jedan od glavnih ciljeva i trofej u Ligi Evrope, ali ako se po jutru dan poznaje to će biti pakleno težak zadatak.
Nije se do sada engleski velikan proslavio ni u Premijer ligi, gde se ovaj tim nakon pet odigranih mečeva nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz samo sedam osvojenih bodova, što je zaista premalo.
Do sada su puleni Ten Haga kome se ozbiljno drma klupa ostvarili dva trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza, a u prošlom kolu je tim sa Old Traforda remizirao u gostima kod Kristal Palasa kada nije bilo pogodaka. Treba pomenuti da je Junajted odigrao sjajno prvi deo igre, ali je u tom periodu ova ekipa propustila nekoliko neverovatnih prilika za postizanje pogotka, i na kraju su Đavolovi morali da se zadovolje sa jednim osvojenim bodom. Pre toga je Mančester odigrao svoj verovatno i najbolji meč u sezoni i slavio na gostovanju kod Sautemptona, kada je bilo 0:3, uz napomenu da su gosti pri rezultatu 0:0 propustili da realizuju jedanaesterac.
Za kraj, kada se radi o mečevima na domaćem terenu, do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao dva susreta na svom stadionu i ostvario jedan trijumf, i to protiv Fulama u prvom kolu nakon gola u finišu susreta, ali i jedan težak poraz od Liverpula, kada je bilo 0:3.

Totenhem: Pevci jure prvi trijumf na strani!

Totenhem godinama unazad kao primarni cilj ima plasman u Ligu šampiona, a pored fenomenalnog starta prošle sezone, popularni Pevci na kraju ipak nisu uspeli da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Na kraju su izabranici trenera Postekoglua završili na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Aston Vilu, koja je na kraju završila na četvrtom mestu, koje je ujedno i poslednje koje na kraju donosi plasman u elitno klupsko takmičenje.
Ako se osvrnemo na letnji prelazni rok, iako nije bilo previše promena, čini se da Pevci barem na papiru imaju jači tim, međutim, barem za sada su rezultati izostali.
U ovom trenutku se tim iz Londona nalazi tek na desetom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester siti, koji ruku na srce ima i meč viška, nakon jučerašnjeg kiksa na Sent Džejms Parku kod Njukasla, kada je bilo 1:1.
Do sada su Postekogluovi puleni odigrali pet meča u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnije lige na svetu i ostvarili dva trijumfa, doživeli isto toliko poraza i jednom remizirali. U prošlom kolu su Pevci ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Brentforda, a taj duel je završen rezultatom 3:1. Strelci za klub iz prestonice Engleske bili su Solanke, Džonson i Medison, uz napomenu da su gosti stigli do prednosti i to posle gola u prvom minutu susreta, nakon čega je domaćin ekspresno uzvratio.
Pre toga je Totenhem doživeo dva vezana poraza i to prvo na gostovanju kod Njukasla, kada je bilo 2:1, a potom i na svom terenu u velikom derbiju od Arsenala, kada su Tobdžije slavile sa 0:1.
Naravno, treba podsetiti da engleski predstavnik igra i u Ligi Evrope, a u prvom kolu je ova ekipa na svom stadionu bez mnogo problema bila bolja od Karabaga sa 3:0, a veoma zanimljivo je da je domaćin već u osmom minutu meča ostao sa igračem manje, nakon što je isključen Dragušin. Na sve to su i gosti pri rezultatu 2:0 promašili jedanaesterac, ali se na kraju pišu prva tri boda u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope, koje se poput Lige šampiona igra po nešto izmenjenom principu, i sigurno je da je tim iz Londona jedan od glavnih kandidata za trofej u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Za kraj, poslednji međusobni okršaj između Mančester junajteda i Totenhema je odigran sredinom januara ove godine kada je bilo 2:2.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih mečeva između Mančester junajteda i Totenhema, doći ćemo do zaključka da su to uglavnom bili dueli sa velikim brojem pogodaka, pa je sigurno da nas nešto slično očekuje i ovog popodneva na Teatru snova, zbog čega vam savetujemo da s oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.45.

Na tri poslednja međusobna duela, Totenhem je bez poraza od Junajteda, a ne tako davno je ova ekipa deklasirala ovu ekipu i to na sred Old Traforda kada je bilo 1:6. Smatramo da će Pevci izbeći poraz na ovom duelu, pa vam hrabro savetujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi X2, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.56.

Za kraj, najrealnije je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, a ako na sve to dodamo i to što smo u velikoj meri ubeđeni da gosti neće doživeti poraz na ovom meču, idealno je da se oprobate sa kombinacijom igara X2&GG, a sve to uz sjajnu kvotu 2.15 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.