MEČ DANA: Mladost – Partizan: Lalatović bi da dotuče nokautirane crno-bele!

Mladost iz Lučana će u okviru 10. kola Super lige Srbije dočekati ekipu Partizana, a timovi u različitoj formi dočekuju ovaj susret. Mladost je po dolasku Nenada Lalatovića na klupu proigrala i nanizala čak 6 uzastopnih trijumfa, dok je Partizan u poslednjem kolu posramljen u derbiju protiv Crvene zvezde i to na domaćem terenu. Aleksandar Stanojević je napustio klub i ekipu će voditi pomoćni trener. Utakmica je na programu od 17 časova.

Mladost: Kakva forma!

Pet kola zaredom – pet pobjeda zaredom za Lučance! I svi trijumfi sa istim potpisom. Rivali drže loptu u nogama, možda i broje veći broj prilika, ali tim Nenada Lalatovića broji golove i bodove i uspijeva da preko igre na kontre ostane na vrhu tabele.
Nije inspirisani Napredak uspio da zaustavi Mladost u naletu, iako je bio zaista nadahnut u prvom meču kod kuće ove sezone – 1:2. Možda je mnogo toga bilo i do podloge, do većeg broja navijača, posebno u odnosu na duelu koje je Napredak kao domaćin igrao u Lazarevcu, ali su Lučanci preko Pejovića i Andrića, ispostaviće se, stigli do nedostižne prednosti u ranoj fazi meča, koju je kasnije samo uspio da ublaži Stoiljković.
Prilično bogato poluvrijeme pružili su Napredak i Mladost, ne samo zbog tri gola u tom dijelu igre. Kruševljani su probali da do šansi za golove dođu kroz posijed, Lučanci su se odlučili za oproban recept – tranziciju. I donijelo je to gostima već u 7. minutu prednost. Nekoliko trenutaka ranije Ljubomirac je uletio u šesnaesterac rivala, Bukorac neoprezno zakačio ofanzivca i nakon poziva iz VAR-a sudija Šegrt je odsvirao najstrožu kaznu, koju je Pejović pretvorio u pogodak.
Napredak je nastavio da pokušava da zavlada sredinom terena i uz veći broj igrača na dijelu terena Mladosti proba da pronađe rupu u defanzivi, a u momentu kad su Šarić i Petković to uspijeli duplim pasom, mladi fudbaler Čarapana ipak nije uspio da bolje zakači loptu za pravu pretnju Stamenkoviću, koga je nešto kasnije lob udarcem umalo iznenadio Tošeski.
Menjao je Goran Stevanović već na poluvremenu, uz ideju da izlaskom Šarića, koji je dejstvovao iz drugog plana, dobije pravog sidraša ulaskom Obradovića, što je značilo da se Petković povlači na krilnu poziciju, a Karaklajić u sredinu. No, nisu te promjene donijele mnogo šansi za Čarapana, premda ni Lučanci nisu bili opasni u nastavku. Najopasniju priliku propustio je upravo Obradović na asistenciju Marjanovića.
Sačuvala je Mladost tri boda i sada će u velikom naletu dočekati Partizan!

Partizan: Šta dalje?

Podatak za almanahe vijerno ilustruje dubiozu na crno-bijeloj strani Topčiderskog brda: imaće Partizan trojicu trenera u razmaku od samo sedam dana!
Aleksandar Stanojević je u ponedeljak vodio ekipu u 174. večitom derbiju i dan kasnije podnio ostavku, njegov saradnik Branko Vukašinović će biti glavnokomandujući na narednom gostovanju u Lučanima, a već prvog dana sledeće sedmice u „Zemunelo“ će ušetati – Savo Milošević.
Nekadašnji šef stručnog štaba će biti i budući, jer je posle višednevnih pregovora prihvatio poziv rukovodstva da se lati delikatnog posla. Tako će se Milošević vratiti za komande Parnog valjka, posle četiri godine, koliko je prošlo od utakmice u Novom Sadu, kad je protiv Vojvodine isključen i više se nije vraćao u Humsku.
Umjesto Sava Miloševića tad je došao Aleksandar Stanojević, a sad će njega zamjeniti bivši golgeter. Mada, vjerovatno je i nekadašnjem reprezentativcu jasno da problem Partizana nije na klupi, već u kancelarijama, ali je to neka druga tema.
Pošto su danima trajala premišljanja, ubjeđivanja, pregovori, nazovite to kako hoćete, Savo Milošević je svjestan da bi bilo kontraproduktivno ako bi tokom subote vodio treninge, jer je pitanje kako bi ekipa reagovala na tako malom uzorku zajedničkog rada uoči duela sa zahuktalom Mladosti (pet vezanih pobjeda pod vođstvom Nenada Lalatovića). Zato će u protokolu susreta u Dragačevu biti zaveden Branko Vukašinović, doskorašnji Stanojevićev saradnik. Zajedno sa Markom Jovanovićem i Đorđijem Ćetkovićem, Vukašinović je vodio treninge prethodih dana, tokom trenerskom vakuma.
Inače, bilo je raznih ideja rukovodstva dok se nije znalo hoće li Milošević prihvatiti ulogu vatrogasca. Pominjalo se da su Milorad Vučelić i Miloš Vazura nudili Strahinji Panduroviću, treneru Teleoptika, mogućnost da napreduje, da su htjeli i nekadašnje prvotimce i kapitene, u liku Miroslava Vulićevića i Milana Smiljanića da gurnu u vatru (bar za duel sa Mladosti), jer su iz sistema – trenutno angažovani u Omladinskoj školi Partizana – ali nemaju trenerskog iskustva na seniorskom nivou, pa se od toga odustalo.
I onda se kao riješenje pojavio Savo Milošević. Kad je prethodni put dolazio ni on nije imao iskustvo rada na terenu, ali je odmjenio Zorana Mirkovića, u prvoj sezoni uspio da osvoji Kup Srbije, u drugoj da se plasira u grupu Lige Evrope, dobije vječiti derbi, ali suštinski ni on nije uspio da ugrozi dominaciju Crvene zvezde. Posle odlaska iz Humske radio je kratko kao trener Olimpije iz Ljubljane i pet utakmica je bio selektor Bosne i Hercegovine.
Od ponedeljka je na novom početku.

Naš prijedlog:

Uprkos svemu Partizan je favorit na ovom meču, a kvota na trijumf gostiju je 2.25 u MozzartBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 3.20, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.40.

Veoma je nezahvalno prognozirati pobjednika u ovoj utakmici i shodno tome ćemo se fokusirati na golove. Mišljenja smo da će mreže i jedne i druge ekipe da se tresu tokom meča, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.73 u MozzartBet kladionici. Predlažemo da pokušate i sa igrom PIK X koja se plaća kvotom 1.69. Efikasan meč je nešto što treba očekivati, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo vam da pokušate sa igrom 4+ po kvoti 3.10 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.