TIP DANA: Parma – Kaljari: Može li tim sa Sardinije do prvog trijumfa u sezoni?

U ponedeljak je naravno dosta slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu Enio Tardini u Parmi, gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Kaljari.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Parma: Nakon trijumfa nad Milanom forma ide silaznom putanjom!

Nakon sjajnih partija prošle sezone u drugom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala, Parma je izborila povratak u Seriju A. Od prvog do poslednjeg kola prošle sezone se znalo šta je primarni cilj Krstaša, i na kraju su puleni trenera Pekije posle tri godine uspeli da se vrate u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Primarni cilj će bez mnogo dileme biti opstanak u društvu najboljih, ali ako pogledamo igrače na koje Pekija može da računa u ovogodišnjem izdanju Serije A, utisak je da Parma ima snage i za nešto više.
Na samom startu šampionata ova ekipa je odigrala jedan dosta dobar meč na svom terenu protiv Fiorentine, kada je bilo 1:1, uz utisak je da domaćin bio daleko bolji rival na tom susretu. Nakon toga je usledilo meč protiv Milana, takođe na Enio Tardiniju, i kada se sve sagleda slobodno možemo konstatovati da je to bio jedan od najboljih mečeva Parme u poslednjih desetak godina, pošto ova ekipa ne samo da je pobedila na tom duelu sa 2:1, već je mogla i da dobrano napuni mrežu Rosonera.
Usledilo je gostovanje kod Napolija na kom je Parma sve do 92. minuta vodila sa 0:1, nakon čega je domaćin uspeo da napravi ogroman preokret i na kraju dođe do sva tri boda. Upravo ova tri meča su nam pokazala da je nekadašnji osvajač Liga Evrope (tadašnji Kup UEFA) ove sezone kadar za velike stvari.
Usledio je duel protiv Udinezea na domaćem terenu od kog su nekako stvari i krenule nizbrdo za Parmu. Naime, ova ekipa je prvi deo igre odigrala briljantno, okončala ga sa rezultatom 2:0, a onda je u drugom delu tog meča samo jedna ekipa izašla na teren – Udineze, koji je postigao tri pogotka i nakon tog trijumfa stigao do prvog mesta na tabeli.
U prošlom kolu je Parma gostovala kod Lećea, koji je kontrolisao meč i sve do trećeg minuta nadoknade vodio sa 2:0, ali su se onda gosti probudili, i za samo dva minuta postigli dva gola i osvojili veoma važan bod. Nakon pet odigranih mečeva se ova ekipa nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz pet osvojenih bodova, ali bi eventualnim trijumfom na ovom duelu Parma preskočila nekoliko ekipa na tabeli i ravnopravo se uključila u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, što se na Tardiniju stidljivo i pominjalo pred početak sezone.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Parme i Kaljarija je odigran u junu 2023. godine, i to u Seriji B, a taj meč na Tardiniju je završen bez pogodaka.

Kaljari: Mogu li Sardi do prvog trijumfa u sezoni?

Poznato je da se Kaljari preprošle sezone vratio u Seriju A, a ono što je najbitnije je da je ovaj tim uspeo prošle sezone da obezbedi opstanak.
Na kraju je tim sa Sardinije završio na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji su na kraju ispali u niži rang. Situacija je bila napeta na dva kola pre kraja, kada je ovaj tim u direktnom duelu za opstanak savladao Sasuolo u Ređo Emiliji, i poslao Neroverde u Seriju B, a samim tim i sebi obezbedio opstanak.
Treba pomenuti da se na kraju prošle sezone od kluba, ali i od trenerske karijere oprostio legendarni Klaudio Ranijeri, a na njegovo mesto je seo Davide Nikola, pred kojim će svakako biti veoma težak zadatak.
Nisu čelni ljudi kluba na najbolji mogući način shvatili letnji prelazni rok, pa ja na papiru Kaljari daleko slabiji nego što je to slučaj bio prošle sezone, a ako se po jutru dan poznaje, čini se i da će ova ekipa imati dosta težak zadatak da sačuva prvoligaški status, pošto tim sa Sardinije na startu sezone igra jako loše.
Ruku na srce, sve je krenulo dosta dobro, pošto je Kaljari na svom stadionu uspeo da odoli favorizovanoj Romi u meču koji je završen bez pogodaka. Usledio je remi sa Komom na domaćem terenu, što je takođe bilo prihvatljivo, iako je domaćin pre tog meča bio proglašen za favorita.
Nakon toga je tim sa Sardinije doživeo tri vezana poraza bez postignutog gola, čime je ova ekipa i istakla ozbiljnu kandidaturu za selibu u niži rang. Prvo je Kaljari poražen u gostima kod Lećea kada je bilo 1:0, a potom i na svom terenu od Napolija sa više nego ubedljivih 0:4. Najzad, u prošlom kolu su puleni Davida Nikole poraženi i na svom terenu od Empolija (0:2), koji igra sjajno na startu nove sezone, pa je sigurno da je u klubu uveliko upaljen crveni alarm.
Veliko je pitanje da li će pomenuti trener ostati na klupi Kaljarija, ukoliko ova ekipa doživi poraz i na ovom duelu, uz konstataciju da ekipe koje predvodi ovaj trener najbolje igraju u finišu šampionata.
Naravno, treba napomenuti i da Kaljariju za sada ide dosta dobro u italijanskom Kupu, gde je ova ekipa sredinom prošle nedelje nakon pobede nad Kremonezeom obezbedila plasman u osminu finala ovog takmičenja, gde će ovaj tim odmeriti snage sa favorizovanim Juventusom.
Za kraj, Kaljari je poslednji trijumf na gostovanju kod Parme ostvario 2019. godine, a taj duel je završen pobedom gostiju od 3:1.

Naš predlog

Mečevi Parme nam po nepisanom pravilu ove sezone donose baš dosta uzbuđenja, preokreta, ali i golova. Pre svega, smatramo da će nam ovaj susret na Tardiniju doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.80.

Kaljari se do sada blago rečeno nije snašao, dok je Parma i te kako pokazala da sa svima u ovom trenutku može da se nosi u Seriji A, i tu pre svega mislimo na mečeve protiv Milana, Fiorentine i Napolija. Smatramo da je vreme za prvu pobedu Krstaša nakon tri meča bez trijumfa, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 2.15.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza na ovom meču u Parmi je da će domaćin postići dva ili više pogotka, pa toplo preporučujemo igru D2+, a sve to uz sjajnu kvotu 2.00 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.