TIP DANA: Inter – Crvena zvezda: Na Meaci se poznaju junaci!

Od utorka su na programu mečevi drugog kola Lige šampiona, a ovaj dan nam donosi nekoliko veoma uzbudljivih mečeva širom Evrope. Ovog puta smo za vas pripremili duel između Intera i Crvene zvezde, koji će biti odigran na stadionu “Đuzepe Meaca”.
Inter je u prvom kolu novog formata elitnog klupskog takmičenja odigrao sjajan meč u gostima kod Mančester sitija koji je završen bez pogodaka, dok su crveno-beli na svom stadionu doživeli poraz od Benfike, a taj duel je završen pobedom tima iz Lisabona od 2:1.
Početak ovog meča između italijanskog i srpskog predstavnika je zakazan za 21h.

Inter: Blede partije u Seriji A!

Neroazuri su kao što je to dobro poznato prošle sezone bez mnogo problema stigli do naslova prvaka Italije, uz ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Izostao je značajniji rezultat u Ligi šampiona, pošto je italijanski predstavnik eliminisan još u osmini finala, ruku na srce od nimalo naivne ekipe Atletiko Madrida.
Simone Inzagi je tako stigao do svoje prve titule šampiona Italije kao trener Intera, i naravno da je i pre početka ovog šampionata tim iz Milana bio proglašen za glavnog kandidata za odbranu Skudeta. Razlog u tome leži pre svega u tome što Neroazuri nisu prodali niti jednog bitnog fudbalera, a na sve to je ova ekipa pojačana i sa dolascima Taremija i Zelinskog.
Ipak, malo ko se nadao ovakom startu milanskog giganta u Seriji A, pošto se izabranici Simonea Inzagija nakon šest odigranih kola nalazi na četvrtom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, što nam govori da italijansko prvenstvo odavno nije bilo ovako ujednačeno.
Ipak, poražavajuće zvuči podatak da Inter na čak tri od odigranih šest mečeva nije uspeo da pobedi. Prvo je to slučaj bio u gostima kod Đenove, kada je ova ekipa remizirala (2:2), uz primljen pogodak u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Potom Inter nije uspeo da pobedi u gostima ni ekipu Monce, kada je bilo 1:1, a ono što je do sada bez ikakve sumnje najteže palo svim navijačima ovog kluba je poraz od gradskog rivala Milana, koji je slavio sa 2:1.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Italije uz dosta muke stigao do trijumfa na teškom gostovanju kod Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 2:3, uz napomenu da su se Neroazuri dobrano ispromašivali na tom duelu u Udinama, pa je taj trijumf vrlo lako mogao da bude i ubedljivji.
Svetla tačka je Interova partija u prvom kolu novog izdanja Lige šampiona, gde je italijanski predstavnik odigrao veoma dobar meč na gostovanju kod Mančester sitija. Taj duel je završen bez pogodaka, a mogli ih je biti na obe strane, uz konstastaciju da su Neroazuri imali nekoliko veoma ozbiljnih prilika, ali je nedostajalo malo sigurnosti u realizaciji.
Za kraj, Simone Inzagi za ovaj meč protiv Crvene zvezde jedino neće moći da računa na Barelu, što će svakako biti ogroman hendikep za tim iz Milana.

Crvena zvezda: Koliko mogu crveno-beli na veoma teškom gostovanju?

Poput Intera i Crvena zvezda je bez većih problema stigla do novog naslova prvaka Srbije, za šta je najzaslužniji Vladan Milojević, koji se prošle zime vratio u ovaj klub. U trenutku kada se pedantni stručnjak vratio u crveno-belo jato situacija nije bila nimalo dobra, pošto je Zvezda imala bod manjka u odnosu na prvoplasirani Partizan. Koliko je Milojević uspeo da podigne Zvezdu u kratkom vremenskom periodu najbolje govori kraj sezone, pošto je najtrofejniji srpski klub na kraju imao skoro dvadeset bodova viška u odnosu na Partizan, koji se na kraju čak borio i za drugo mesto.
Naslov prvaka Srbije je ovom klubu doneo i plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, a voljom žreba crveno-beli su odmerili snage protiv norveškog Bodea koji je pre toga eliminisao poljsku Jagjeloniju, i koji godinama unazad igra na veoma visokom nivou.
Odmah je bilo jasno da Zvezdu čeka nimalo lak posao, a nakon poraza u prvom meču u Norveškoj rezultatom 2:1, veliki deo simpatizera ovog kluba je malo verovao da crveno-beli mogu ponovo u Ligu šampiona. Ipak, revanš u Beogradu su Uroš Spajić i drugari odigrali fenomenalno, slavili sa 2:0, uz konstataciju da srpski predstavnik nije dozvolio Bodeu niti jednu ozbiljnu šansu za postizanje gola.
Veliko je pitanje kako će se aktuelni šampion Srbije snaći u novom formatu Lige šampiona, pošto je na žrebu četa Vladana Milojevića dobila nekoliko veoma ozbiljnih rivala, a čist primer za to je ovo gostovanje kod Intera, koji slovi za jedan od najboljih timova u Evropi.
U prvom kolu elitnog klupskog takmičenja crveno-beli su poraženi na svom stadionu od Benfike, kada je bilo 1:2, uz napomenu da su oba gola koja je ova ekipa primila bila poprilično jeftina.
Kada se radi o srpskom šampionatu, trenutno se nekadašnji šampion Evrope naravno nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na OFK Beograd, koji se mimo svih očekivanja nalazi na drugoj poziciji na tabeli. Do sada je tim sa Marakane odigrao devet mečeva u šampionatu i ostvario osam trijumfa uz samo jedan remi, i to protiv Mladosti iz Lučana na svom stadionu kada je bilo 2:2. U prošlom kolu su izabranici Vladana Milojevila slavili na svom terenu protiv Železničara iz Pančeva, kada je bilo 2:1, a pre toga je Zvezda odigrala maestralnu partiju u večitom derbiju protiv Partizana, koji je na svom stadionu pretrpeo najteži poraz u istoriji od najljućeg rivala, pošto je taj duel završen rezultatom 0:4, uz konstataciju da je tri gola na tom meču postigao Šerif Endijae.
Za kraj, Vladan Milojevića za ovaj duel protiv Intera neće moći da računa na povređenog Mimovića, a kako sada stvari stoje uprkos povredi od pre samo nekoliko dana, golman Glazer je u potpunosti spreman za ovaj meč u Milanu.

Naš predlog

Iako Inter ne blista na startu sezone sigurno da su Neroazuri veliki favoriti na svom stadionu protiv Crvene zvezde, koja će bodove u novom formatu Lige šampiona po svemu sudeći morati da potraži na nekom drugom meču. Smatramo da će italijanski šampion od prvog minuta meča krenuti ofanzivno ka golu crveno-belih, a primarna prognoza za ovaj duel u Milanu je ta da će domaćin postići 2-3 gola, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila sjajnu kvotu 1.95.

Nije se Zvezda nimalo obrukala u meču protiv Benfike, a kako Inter ima ogromnih problema u defanzivi na startu sezone, o čemu najbolje svedoči podatak da je ova ekipa na poslednja dva meča u Seriji A primila čak četiri pogotka, smatramo da je najmanje što srpski šampion može da uradi na “Đuzepe Meaci”, da postigne pogodak, pa savetujemo igru G1+, koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.83.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, i mišljenja smo zaista da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru GG, a sve to uz kvotu 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.