MEČ DANA: Bajer Leverkuzen – Milan: Farmaceuti imaju spreman lek za Rosonere!

Ekipa Bajer Leverkuzena će u okviru 2. kola ligaškog dijela nove Lige šampiona dočekati ekipu Milana. Farmaceuti su u prvom kolu ubjedljivo slavili na neugodnom gostovanju u Roterdamu protiv ekipe Fejnorda rezultatom 0:4, dok su Rosoneri na domaćem terenu poraženi od Liverpula sa 1:3. Utakmica je na programu od 21 čas.

Bajer Leverkuzen: Snagu su pokazali protiv Bavaraca za vikend!

Odavno je jasno da ovo što radi Bajer Leverkuzen nije nikakva slučajnost, već da se radi o pravom pravcatom šampionskom nervu koji je u tradicionalno gubitnički klub usadio Ćabi Alonso. I veliko je pitanje da li je bilo koji tim u novijoj fudbalskoj istoriji uspio da toliko puta okrene rezultat u sudijskoj nadoknadi. Da, ponovo su to izveli u spektaklu kakav samo Bundesliga može da ponudi. Volfzburg je imao 1:0 i 3:2 u pretposlednjem kolu, na kraju 4:3 za Verkself, koji tako pun samopouzdanja dočekao veliki derbi protiv Bajerna i zamalo odnio sva 3 boda sa Alijance Arene.
Više nervoze nego dobrog, bundesligaškog fudbala. Više šahovskih poteza nego rizika i mnogo više faulova nego lijepih akcija. Derbi jeseni u Nemačkoj opravdao je očekivanja u takmičarskom smislu, ali ne i u estetskom. Okršaj Bajerna i Leverkuzena više je ličio na finale nekog evrokupa nego na ligašku utakmicu. I jedan i drugi trener pripremili su pregršt specijala, utisak je da su bili previše opterećeni jedan drugim, odnosno onim što će ovaj drugi da uradi, tako da smo na kraju imali situaciju da su najjača oružja i jednog i drugog ostala vlažnog baruta. Vensan Kompani prvi je uspio da u potpunosti zauzda tandem najboljih – ili ako vam je draže najproduktivnijih – evropskih bekova – dok je Ćabi Alonso možda i prvi strateg u poslednjih desetak godina koji je uspio da doslovno uhapsi Harija Kejna – u toj mjeri da ovaj nijednom za 86 minuta nije uputio udarac ka golu?!
U takvoj situaciji Bajern je negdje i očekivano uspio da nadigra šampiona, jer Kompani na raspologanju ipak ima više kvalitetnih idividualaca. Pa opet, u prvi plan iskočili su oni od kojih se očekivalo da razgrađuju, a ne da grade i pogađaju. U pitanju su Robert Andrih i nesuđeni srpski reprezentativac Aleksandar Pavlović. Ovaj drugi imao je ključnu ulogu i kod primljenog gola Bajerna, ali i kod izjednačujućeg.
Ćabi Alonso ni navijači Bajer Leverkuzena nemaju razloga da previše očajavaju. Ne izgubiti od Bajerna na njegovom bunjištu, uz ovakvu partiju i nadahnuće domaćih igrača, nije mala stvar. Takođe, ovo je bilo najslabije izdanje šampiona u poslednjih godinu dana.
Već protiv Milana u Ligi šampiona stvari bi ponovo mogle da dođu na svoje mjesto, a sudeći po motivacij na meču iz prvog kola kada su doslovno samljeli Fejnord – treba očekivati pravi spektakl na Baj Areni!

Milan: Konačno pokazuju ono šta se od njih očekuje!

Posle prva tri kola Milan je imao svega dva boda, ali je uspio da se trgne i naniže tri pobjede. Voli Milan da igra protiv Lečea na San Siru, a pokazali su to Rosoneri i na otvaranju šestog kola Serije A. Još od 1997. godine tim sa juga Italije nije slavio kao gost, što će biti slučaj i ove sezone pošto su izabranici Paula Fonseke upisali rutinskih 3:0 i nadogradili nedavnu pobjedu u gradskom derbiju sa Interom.
Petominutnim blickrigom u finišu prvog poluvremena Rosoneri su podsjetili na šampionske dane iz sezone 2021/2022, posebno raspoloženi Rafael Leao, koji je u 41. minutu poslao fantastičnu loptu za Tea Ernandeza, a on iz trka opalio projektil pod prečku Falkoneovog gola. Bio je to 29. gol francuskog reprezentativca u dresu Milana, čime se izjednačio sa čuvenim Paolom Maldinijem kao odbrambeni igrač sa najviše pogodaka u dresu slavnog kluba.
Prethodno je Alvaro Morata najbolje skočio na centaršut upravo Ernandeza, a treći gol delo je Kristijana Pulišića nakon ukradene lopte Morate i karambola na dva pokušaja Ejbrahama.
Prije nego što su poklekli, imali su Nikola Krstović i saigrači nekoliko solidnih pokušaja da matiraju Majka Manjana, ali je Francuz bio siguran. Najbliži pogotku za Leče bio je Banda u 72. minutu kada je pogodio stativu. Nije crveno-žutima pomoglo ni isključenje Davidea Bartezagija u 80. minutu. Svega pet minuta proveo je 18-godišnji defanzivac na terenu prije nego što je nepromišljeno i prilično oštro startovao na Bandu. Zasluženo je dobio direktan crveni karton, ali nisu igrači Lečea uspijeli da materijalizuju brojčanu prednost i stignu makar do utješnog pogotka.
Okvir gola pogođen je i na drugoj strani terena, kada je Loftus Čik iz centaršuta poslao loptu na prečku. Bila je to jedina situacija vrijedna pomena pred golom Lečea u drugom poluvremenu.
S obzirom na rutinsko odrađivanje posla – pomućeno zbog potencijalne povrede Alvara Morate u drugom poluvremenu – Fonseka je petanestak minuta prije kraja šansu pružio i Luki Joviću. Uveo ga je umesto Ejbrahama, ali nije srpski reprezentativac uspio da se posebno istakne.
Proboj na treće mjesto Serije A i tri vezane pobjede u prvenstvu biće značajan vetar u leđa igračima Milana za gostovanje u Leverkuzenu večeras. Uspeo je Paulo Fonseka da pronađe zajednički jezik sa ekipom i stavi u drugi plan priče o otkazu. Sada se traže prvi bodovi u Ligi šampiona posle poraza od Liverpula na San Siru sa 1:3.

Naš prijedlog:

Leverkuzen kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina u SuperBet kladionici iznosi 1.70. Trijumf Rosonera plaća se kvotom 4.90, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.90.

Sve sem jednog zanimljivog i uzbudljivog meča na Baj Areni bi bilo razočaravajuće. Leverkuzen igra sjajno, pogotovo na domaćem terenu i sigurno je da Rosoneri neće lako doći do prvi bodova u Ligi šampiona. Mišljenja smo da će obje ekipe postići po gol na meču, pa predlažemo igru GG po kvoti 1.57 u SuperBet kladionici. Jeste Leverkuzen favorit ali je Milan dosta iskusnija ekipa, pa smatramo da bi makar na kraju jednog poluvremena mogao biti neriješen rezultat. Kvota na igru PIK X iznosi 1.85. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da hrabro pokušate sa igrom X2&2+ po kvoti 2.95 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.