Tip dana košarka: Budućnost – Gran Kanarija: Podgoričani bi da slave prvu pobedu u Evropi ove sezone!

Budućnost će u okviru 2. kola grupne faze Evrokupa dočekati ekipu Gran Kanarije. Podgoričani su u prvom kolu ovog takmičenja poraženi na gostovanju protiv Bešiktaša, dok je tim sa Kanara na domaćem terenu savladao Trento. Utakmica u Morači je na programu od 19 časova.

Budućnost: Koliko mogu protiv ovakvih timova?

Alimpijevićev Bešiktaš je bio više nego ubjedljv protiv podgoričke Budućnosti na startu Evrokupa savladavši je u Istanbulu sa 94:76. Najbolji je bio bivši plejmejker barskog Mornara Derik Nidam sa 18 poena, dok je 14 upisao Kelan Martin. U redovima Podgoričana su se istakli Mekinli Rajt i Rašid Sulajmon sa 13 poena, s tim što je ovaj drugi uhvatio i osam skokova.
Međutim razgoropadio se Rašid Sulajmon i Budućnost je zatrpala gosta iz Hrvatske sa ubjedljivih 97:75 za drugu pobjedu u novoj sezoni ABA lige za vikend.
Usput i “lansirala” veteran od 30 ljeta mada to možda i nije prigodan izraz za čovjeka u tim godinama. Međutim, činjenica je da Sulajmon nije imao posebno zapaženu karijeru, te da je preko Metropolitana, Saragose, Burga, Koje i Hong Konga prošle sezone stigao do Litvanije, ali do Vulvsa. Tamo se izborio za mjesto u idealnoj petorci prvenstva, a sada i nama u regionu pokazao da umije da bude baš opasan.
Split je sve upropastio već u prvoj četvrtini kada je povukao seriju 13:0. Samo u tih prvih 10 minuta postigao je 14 poena i Budućnost je povela sa 33:13. Sve posle toga bilo je odrađivanje posla.
Rašid Sulajmon se na kraju zaustavio na 21 poenu, usput je dopisao i četiri skoka i pet asistencija.
Kad je on suštinski ubio u pojam goste iz Splita priključili su mu se i ostali. Kevin Duane Ferel je ubacio 15 poena, dok je Udoka Azubuike svojih 13 nadogradio sa 10 skokova za dabl-dabl utakmicu. Dvocifen je bio i Kenan Kamenjaš s 10 poena, mada ostaje utisak da je Budućnost ispustila šansu da upiše prvu “stotku” pošto je u finišu meča skoro četiri minuta bila bez poena.
Sada je na redu Evropa i prvi trijumf u Morači ove sezone se ono što se čeka.

Gran Kanarija: Ponovo jedni od glavnih favorita!

Tim sa Kanarskih ostrva najveće pojačanje vidi u ostanku Jake Lakoviča koji se dugo pominjao kao jedan od glavnih kandidata za klupu Barselone. Slovenac je zadržao dobar dio prošlogodišnjeg sastava koji je bio među favoritima za osvajanje trofeja, ali je doživio slom već u osmini finala od Bešiktaša Dušana Alimpijevića. Za ovu godinu Lakovič je spremio takođe dosta dobar tim, produžetke su dobili ključni igrači, a uz Endrjua Albisija, Džona Šurnu i Nika Brusina imaće nova imena u vidu Majka Tobija, Džoa Tomasona, Džordža Kondita, Kejleba Homslija i Karlosa Alosena.
Tobi je stigao posle ne baš tako dobre sezone u Crvenoj zvezdi i želi da oživi karijeru, Alosen je proveo četiri godine u Madridu, ali se nije razvio na način na koji je trebalo, pa će mu minuti i značajnija uloga u Gran Kanariji dosta značiti. Homsli donosi poene, prošle sezone je blistao u Tofašu uz respektabilnih 16,4 poena, 4,2 skoka i 3,8 asistencija u turskom prvenstvu, odnosno 13,1 poen i 3,3 razigravanja u Ligi šampiona. Igrao je već Evrokup, bio je član idealne petorke prije dve godine. Kondit će biti masa u reketu, stiže posle dobre godine u Razvojnoj ligi gdje je igrao za Rip Siti Remiks i upisivao 12,8 poena i 8,4 skoka. Džo Tomason je još jedan od onih kojima bi sezona u Gran Kanariji mogla da vrati karijeru na put. Bio je u Makabiju iz Tel Aviva od februara, ali se nije naigrao. Takođe je nastupao u Evrokupu sa Promiteasom gdje je bio jedan od lidera, a tamo je dijelio svlačionicu sa Konditom.
Gran Kanarija je uz dosta muke savladala Trento na svom parketu u prvom kolu sa 84:81. Strašnu utakmicu odigrao je za goste Džordan Ford koji je ubacio 32 poena uz nevjerovatnih 11/11 za dva i ukupno 14/15 iz igre, ali ni to nije bilo dovoljno da se izrežira senzacija. Novajlija u redovima Trenta je vezao dva koša na otvaranju poslednjeg minuta i Italijani su bili na dva poena minusa (78:80), da bi Majk Tobi na 25 sekundi do kraja sjajnom reakcijom posle ofanzivnog skoka na promašaja Nika Brusina vratio +4. Džo Tomason je trijumf potvrdio sa slobodnih bacanja, mada je poraz ublažio Džordan Ford trojkom u poslednjim trenucima.
Tobi je uz 20 poena imao i osam skokova za indeks korisnosti 24. Džon Šurna je ubacio 12, a Karlos Alosen 11 poena.

Naš prijedlog:

Gosti kao veliki favoriti ulaze u meč, a kvota na trijumf Gran Kanarije u MaxBet kladionici iznosi 1.55. Trijumf domaćina plaća se kvotom 2.90.

Jeste veliki favorit ekipa Gran Kanarije i vjerujemo da će trijumfovati na ovom gostovanju, pa vam shodno tome predlažemo dvojku po kvoti 1.55 u MaxBet kladionici. Takođe očekujemo dobar otpor Budućnosti i predlažemo hendikep H1 (granica 8.5) po kvoti 1.65. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa kombinacijom 2&UP+ po kvoti 2.85 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.