MEČ DANA: Ferencvaroš – Totenhem: Fradi pojačan Saldanjom juri skalp protiv Petlova!

Ferencvaroš će u okviru 2. kola ligaškog dijela Lige Evrope dočekati ekipu Totenhema. Fradi je u prvom meču u Evropi ove sezone poražen na gostovanju u Briselu protiv Anderlehta sa 2:1, dok je Totenhem na domaćem terenu savladao Karabag rezultatom 3:0. Utakmica na Grupam Areni je na programu od 18 časova i 45 minuta.

Ferencvaroš: Kako pojačanje je Saldanja!

Kad je stigao u Partizan dijelovalo je da igra fudbal života, a čim je prešao u Ferencvaroš dodatno je Matesu Saldanja podigao standard i izgleda da prolazi kroz najbolji trenutak profesionalne karijere.
Najbolje o tome svijedoče brojke. Odigrao je četiri utakmice za zeleno-bijele iz Budimpešte i već je dao šest golova. Za samo 99 minuta provedenih na terenu, izrastao je u novog junaka u očima navijača najpopularnijeg mađarskog kluba.
Protiv Puškaš akademije, dao je het-trik, tako što je ušao s klupe, maltene u prvom dodiru s loptom načeo rivala, onda dao još dva, od kojih je završni posebno atraktivan, jer ga je autorizovao – petom!
Mnogo manje drame viđeno je u Briselu u prvom kolu ligaškog dijela Lige Evrope gdje je Anderleht bez previše problema slavio protiv Ferencvaroša – 2:1. Odolijevao je prvak Mađarske u prvom dijelu, pokušavao da “drži nulu” što je duže moguće, ali domaćin je preko Jarija Veršerena i Kaspera Dolberga pokazao da je u ovom trenutku bolji tim. Ferencvarošu nije pomoglo ni to što je sa klupe ušao Mateus Saldanja. Sve što su uspijeli da urade, to je da smanje rezultat autogolom Jan Karla Simića. Nakon 6 odigranih utakmica u nacionalnom šampionatu jedina su ekipa sa maksimalnim učinkom i sa samo 2 primljena gola imaju najbolju odbranu u čitavoj ligi.
Na poslednja 3 meča su postigli čak 8 golova i imaju čemu da se nadaju protiv Totenhema sa kojim se ranije nikada nisu sastajali.

Totenhem: Jure peti uzastopni trijumf!

Toliko je Totenhem bolji od Karabaha da je bez problema igrao sa igračem manje gotovo cijelu utakmicu i opet uspio da upiše ubjedljivu pobjedu. Mogao je i da azerbajdžanskom klubu da i neki gol “fore”, ne bi epilog bio drugačiji. Iako su Sparsi zbog direktnog crvenog kartona Radua Dragušina, od sedmog minuta igrali sa desetoricom, na kraju su slavili rezultatom 3:0 (1:0) na startu takmičenja u Ligi Evrope i tako upisali prva tri boda.
Nije slučajno ekipa Angelosa Postekoglua postavljena za jednog od glavnih favorita da se domogne pehara u drugorazrednom evropskom takmičenju. Mada, realno treba reći da ispred sebe nisu imali pretjerano izazovnog protivnika.
Pokazao je Totenhem svoju snagu i za vikend kada su na Old Trafordu ubjedljivo savladali blijedi Mančester Junajted rezultatom 0:3. Pijevci ne da nisu bili zastrašeni kultnim Old Trafordom no su od starta meča krenuli u juriš ka golu Andrea Onane i da sve bude gore po domaće – neshvatljivo lako došli do cilja. Istina, to što je uradio Miki van de Ven kod prvog gola gostiju vjerovatno ne može nijedan drugi štoper na svijetu. No to nikako ne abolira domaće koji su Holanđaninov sprint sa protivničke polovine terena ispratili komforno zavaljeni u kauč. Neoprostivo i u sudarima sa mnogo slabijim rivalima. Kad je preko puta Van de Ven – to je smrtna presuda, jer mladi štoper možda nije (još) najbolji na svojoj poziciji, ali među najopasnijima svakako jeste.
Prije nekih mjesec dana prohujao je kroz kompletnu odbranu Evertona prije no što je asistirao Hjong-min Sonu, za vikend je gol servirao Brenanu Džonsonu kome je ostalo samo da podmetne nogu nakon što je Van de Ven kao nožem isjekao puterasto meku odbranu Junajteda. Nastavi li Van de Ven ovako postaviće novi standard.
Džonson je na gol dodao asistenciju pronašavši Dejana Kuluševskog za 2:0. Imao je posle toga Junajted jedan kratak period u kojem nije izgledao kao klinički mrtav tim, imao je i jedan može biti i opravdan zahtjev za nedosuđenim penalom, ali sve skupa – nije imao nikakve šanse da se odupre značajno boljem Totenhemu.
Taj utisak na kraju je potvrdio i Dominik Solanke golom posle kornera za konačnih 3:0.

Naš prijedlog:

Gosti kao veliki favoriti ulaze u meč, a kvota na trijumf Totenhema u PrimoBet kladionici iznosi 1.50. Trijumf domaćina plaća se kvotom 7.25, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.60.

Sigurno je da neće Totenhem imati lagan zadatak u Budimpešti ali dosta toga će i zavisiti od postave koju izvedu na teren. Ipak mišljenja smo da će ovo biti jedan efikasan meč, pa vam prvenstveno predlažemo da pokušate sa igrom 3+ po kvoti 1.55 u PrimoBet kladionici. Realno je očekivati i golove na obje strane, a kvota na igru GG3+ izgleda veoma primamljivo – 1.95. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo vam kombinaciju 2&4+ po kvoti 3.00 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.