TIP DANA: Atalanta – Đenova: Vreme je da Atalanta proigra i u Seriji A!

U subotu nas po starom dobrom običaju očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a jedan od najzanimljivijih duela se igra u Bergamu gde će fudbaleri Atalanta ugostiti Đenovu.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Atalanta: Od tima iz Bergama očekujemo dosta više u Seriji A!

Dosta puta smo pominjali u analizama tima iz Bergama, da je prošla sezona za popularnu Boginju bila i najuspešnija u dosadašnjoj istoriji, pošto je Atalanta stigla do svog prvog evropskog trofeja, i to u Ligi Evrope, gde je ova ekipa u velikom finalu deklasirala Leverkuzen sa 3:0, kome je to ujedno bio i prvi poraz u sezoni, koja je i za ovaj nemački klub bila najuspešnija od osnivanja.
Nažalost, vrlo lako su puleni Đanpjera Gasperinija mogli da dođu i do još jednog trofeja, i to u italijanskom Kupu, ali je Atalanta u finalu poražena od Juventusa, koji je na taj način spasio inače veoma lošu sezonu. U Seriji A je Boginja završila na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, ali i da to nije bio slučaj klub iz Bergama bi ove sezone gledali u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, pošto je poznato da osvajač Liga Evrope ima garantovano učešće u Ligi šampiona.
Kada smo se već dotakli ovog takmičenja, ne možemo a da ne pomenemo da izabranici Đanpjera Gasperinija na startu novog formata Lige šampiona igraju veoma dobro. U prvom kolu je ova ekipa uspela da odoli Arsenalu na svom stadionu u susretu koji je završen bez pogodaka, i na kom je Retegi propustio da realizuje jedanaesterac, dok je u drugom kolu italijanski predstavnik odigrao sjajan meč i slavio na gostovanju kod Šahtjora, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Nažalost, Atalanta u Seriji A ni blizu ne igra tako dobro kao što je to slučaj u elitnom klupskom takmičenju, pošto se tim iz Bergama nakon šest odigranih kola nalazi tek na dvanaestom mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova. Do sada je četa Đanpjera Gasperinija odigrala šest mečeva u ovogodišnjem izdanju Serije A i ostvarila dva trijumfa, jedan remi i čak tri poraza, što je svakako previše za tim koji ponovo ima ambiciju da završi na jednoj od prve četiri pozicije na tabeli.
U prošlom kolu je Atalanta nekako stigla do boda na gostovanju kod Bolonje, kada je bilo 1:1, a izjednačenje gostima je doneo Samardžić svojim prvencem u sudijskoj nadoknadi.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je aktuelni osvajač Liga Evrope odigrao samo dva meča na svom stadionu i ostvario jedan trijumf, ali i doživeo jedan poraz. Boginja je bila bolja od Fiorentine sa 3:2, uz konstataciju da su svi golovi viđeni u prvom delu igre, dok je u za sada poslednjem duelu koji je ova ekipa odigrala na svom stadionu, Komo mimo svih očekivanja slavio sa 2:3.

Đenova: Mogu li Grifoni do opstanka?

I iza Đenove je jedna sjajna sezona, pošto ova ekipa nije imala većih problema oko opstanka, što naravno i jeste bio primarni cilj. Naime, tim sa Marasija je na kraju završio na odličnom jedanaestom mestu na tabeli uz čak četrnaest bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju završili u nižem rangu, što praktično znači da se opstanak ni u jednom trenutku nije ni dovodio u pitanje.
Najzaslužniji ljudi za to su svakako bili Retegi i Gudmonson, a ono što nije dobro je što niti jednog od ove dvojice sjajnih fudbalera ove sezone nećemo gledati u Đenovi. Naime, Retegi je u transferu vrednom 22 miliona evra pojačao Atalantu, sa kojom će Đenovljani večeras i odmeriti snage, dok je Gudmonson prešao u Fiorentinu na pozajmicu. Sama pozajmica košta osam miiona evra, a ukoliko klub iz Firence odluči da otkupi najboljeg strelac Grifona iz prošle sezone moraće da plati još 20 miliona evra. Dolazimo do zaključka da je ovaj tim na prodaji dvojice najboljih fudbalera iz prošle sezone zaradio oko 50 miliona evra, međutim, postavlja se veliko pitanje, koliko može Đenova bez ovog dua u tekućoj sezoni?
Kako sada stvari stoje čini se da odlazak ove dvojice fudbalera predstavlja nenadoknadiv gubitak za Grifone, iako je klub tokom leta doveo nekoliko veoma zanimljivih fudbalera a tu pre svih mislimo na Vitinju, Pinamontija, Miretija i druge.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Alberta Đilardina nalaze na šesnaestom mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova, što je tek za bod više u odnosu na timove koji su trenutno stacionirani u zoni ispadanja. Do sada je tim sa Marasija odigrao šest mečeva u elitnom rangu italijanskog fudbala i ostvario samo jedan trijumf, dva remija i čak tri poraza. Do svoje jedine pobede ova ekipa je stigla na nimalo prijatnom gostovanju kod Monce, i to u drugom kolu, nakon čega su Grifoni vezali četiri meča bez trijumfa, a u tom periodu su Đenovljani doživeli čak tri poraza uz jedan remi, i uz samo jedan postignut pogodak, pa deluje da će legendarni Đilardino imati ispred sebe dosta težak zadatak.
U prošlom kolu je šesnaestoplasirani tim na tabeli poražen na svom stadionu od Juventusa, a taj duel je završen rezultatom 0:3. Pre toga je ova ekipa poražena i na gostovanju kod Venecije koja slovi za možda i najslabiju ekipu u Seriji A.
Za kraj, kada se radi o mečevima na strani, do sada je ova ekipa odigrala dva meča na strani i ostvarila pomenuti trijumf nad Moncom, ali i poraz od Venecije.

Naš predlog

Nakon blistavih partija u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, vreme je da Atalanta konačno odigra jedan dobar meč i u elitnom rangu italijanskog fudbala, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.50.

Utisak je da će tim iz Bergama od prvog minuta meča krenuti ofanzivno ka golu popularnih Grifona, a sve kako bi domaćin što pre stigao do vođstva, i samim tim olakšao sebi posao u nastavku susreta, pa vam preporučujemo da se fokusirate na prelaz 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.25.

Za kraj, verovatno i najrealnija prognoza za ovaj meč u Bergamu je da će domaćin kako sada stvari stoje postići dva ili više golova, pa toplo preporučujemo igru D2+, a sve to uz kvotu 1.57 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.