TIP DANA: Brajton – Totenhem: Galebovi moraju da budu visokoletači da bi nadleteli Sparse!

Nedelja nam kao i uvek donosi nekoliko spektakularnih mečeva širom Evrope, a u moru zanimljivih susreta ovog puta smo za vas analizirali meč između Brajtona i Totenhema.
Početak ovog susreta između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Brajton: Primarni cilj je izlazak u Evropu!

Brajton iz sezone u sezonu polako ali sigurno počinje da pripada samom kremu engleskog fudbala. Nažalost, ova ekipa prošle sezone nije uspela da dođe do plasmana u neko od evropskih klupskih takmičenja, a nakon ne baš uspešne sezone, trener De Zerbi je odlučio da napusti klub i ode u Marsej.
U međuvremenu je za novog “šefa” imenovan Fabijan Herceler, koji ima samo 31 godinu i smatra se jednim od najperspektivnijih trenera u Evropi.
Tokom leta je Brajton potrošio neverovatnih 230 miliona evra za dovođenje novih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Rutera, Minteha, Vajfera, Grudu, Kadioglua i ostale, dok je generalno sačuvan skoro ceo tim iz prošle sezone, ako izuzmemo prodaju Grosa u Dortmund. Zbog svega toga je verovatno i po prvi put u istoriji primarni cilj Brajtona Liga šampiona, ali je veliko pitanje koliko je to realno u ovom trenutku.
Sjajno je inače ovaj tim započeo ovogodišnje izdanje najkvalitetnije lige na svetu, pošto je nekadašnji učesnik Liga Evrope vezao dva trijumfa na startu šampionata, i to prvo na teškom gostovanju kod Evertona, kada je bilo 0:3, da bi nakon toga Brajton u finišu susreta savladao i Mančester Junajted, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Usledio je nakon toga još jedan sjajan meč i gostovanje kod favorizovanog Arsenala, a taj susret u Londonu je završen rezultatom 1:1, mada treba biti realan pa reći da je vrlo diskutabilno da li bi tu Brajton isčupao bod, da Deklan Rajs početkom drugog dela igre nije dobio crveni karton. Posle toga su usledila još dva remija, i to prvo na svom stadionu protiv Ipsviča, kada je bilo samo 0:0, a potom i kod neugodnog Notingema koji igra dosta dobro na startu nove sezone, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Najzad, u prošlom kolu su puleni Fabijana Hercelera doživeli i svoj prvi poraz u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga engleskog fudbala, i to na gostovanju kod Čelsija, kada je bilo čak 4:2, uz napomenu da su gosti prvi došli do prednosti, što je očigledno samo razljutilo sjajnog Palmera koji je nakon toga postigao čak četiri pogotka i doneo svojim drugarima novi trijumf, nakon čega se Plavci nalaze na sjajnom četvrtom mestu na tabeli.
Inače, što se tiče Brajtona, ova simpatična ekipa se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Čelsi, a poznato je da je ta četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju donosi plasman u Ligu šampiona, što je kao što smo već pomenuli ovosezonski cilj Brajtona, ali ostaj malopređašnja konstatacija da će to biti veoma težak zadatak.

Totenhem: Partija na Old Trafordu obećava!

Poznato je da Totenhem godinama unazad za glavni cilj ima plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, međutim, do njega popularni Pevci prošle sezone nisu uspeli da dođu. Pamtimo svi onaj fenomenalan start Totenhema koji je uvodni deo engleskog šampionata proveo na prvom mestu na tabeli. Nažalost, kako je Premijer liga odmicala tako je i ova ekipa igrala dosta slabije, i na kraju su izabranici trenera Postekoglua završili na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Aston Vilu, koja je na kraju završila na četvrtom mestu, koje je ujedno i poslednje koje na kraju donosi plasman u elitno klupsko takmičenje.
Evidentno je da Pevci zbor premale rotacije nisu mogli da se ozbiljnije uključe u borbu za naslov prvaka, uz napomenu da je ovom timu peto mesto u engleskom šampinatu donelo i plasman u Ligu Evrope.
Kada smo se već dotakli drugog po kvaltetu evropskog klupskog takmičenja treba reći da je engleski predstavnik na najbolji mogući način započeo pohod ka samoj završnici.
U prvom kolu je ova ekipa na svom stadionu bila bolja od Karabaga, a taj duel je završen rezultatom 3:0 i pored toga što je Totenhem maltene od početka susreta igrao sa igračem manje nakon što je isključen Dragušin, koji se za ovih skoro godinu dana u svom novom klubu nimalo nije snašao.
U prošlom kolu su puleni trenera Postekoglua slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Ferencvaroša, a taj meč u Mađarskoj je završen rezultatom 1:2.
Bio je to ujedno i peti trijumf u nizu u svim takmičenjima, a pozitivna serija je započela nakon pobede Totenhema u Liga Kupu nad Koventrijem, kada je bilo 1:2.
Nakon toga je tim iz Londona odigrao jedan veoma dobar meč na svom stadionu protiv Brentforda, koji je završen rezultatom 3:1, da bi u prošlom kolu Pevci odigrali svoj verovatno i najboji meč u sezoni, pošto je na Teatru snova ova ekipa savladala Mančester Junajted sa više nego ubedljivih 3:0.
Sigurno je da zbog svega toga Son i drugari u veoma lepom raspoloženju putuju u goste kod Brajtona, koji godinama unazad slovi za jednu od najboljih domaćih ekipa u prvenstvu.
Inače, kada se radi o gostovanjima, do sada je Totenhem odigrao tri meča van svog terena i ostvario jedan trijumf, jedan remi, ali i jedan poraz i to kod Njukasla, kada je bilo 2:1.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Brajtona i Totenhema je odigran sredinom februara ove godine u Londonu, a taj duel je pripao Totenhemu rezultatom 2:1.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na tri poslednja međusobna susreta između Brajtona i Totenhema, videćemo da je na svakom od njih bilo dosta pogodaka, a sva je prilika da će to slučaj biti i večeras zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa sjajnom kvotom 2.00.

Totenhem u poslednje vreme igra veoma dobro, pa je tako ova ekipa vezala dva trijumfa i to protiv nimalo naivnih ekipa, dok Brajton kako vreme odmiče igra sve slabije, pa smo mišljenja da popularni Pevci neće doživeti poraz na ovom meču zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 1.42.

Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da se fokusirate na čistu dvojku na Totenhem, za šta je kladionica Mozzartbet pripremila odličnu kvotu 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.