DERBI DANA: Real Madrid – Viljareal: Žuta podmornica je u prošli itekako znala da namuči kraljeve!

Real Madrid će u okviru 9. kola La Lige dočekati ekipu Viljareala i to posle poraza u Ligi šampiona ranije ove sedmice. Žuta podmornica igra sjajno na početku sezone i sigurno je da kraljevski klub neće imati nimalo lak zadatak u namjeri da osvoji nova 3 veoma bitna boda. Godinama unazad gledamo istinski spektakl kada se sastanu ova dva tima, a treba napomenuti da su prošlosezonski okršaji završeni rezultatima 4:4 i 4:1. Utakmica je na programu od 21 čas.

Real Madrid: Poraz od Lila opomena!

Kada je odlazila stara garda na čelu sa Kristijanom Ronaldom i Karimom Benzemom svi smo se divili Realu na načinu na koji je uspio da rekonstruiše ekipu, a da to nimalo ne utiče na rezultate. Dolazak Kilijana Embapea i Endrika trebalo je da bude šlag na tortu. Međutim, kako u velikim klubovima ne trpe neuspijehe, a Real je najveći od svih, situacija se značajno promjenila posle lošeg starta sezone u Madridu.
Drugo mjesto sa tri boda zaostatka za Barselonom – uz činjenicu da je Real u solidnom broju utakmica bodovno prošao mnogo bolje no što je igrao – nekako se i tolerisao dok Lil u drugom kolu Lige šampiona nije slavio sa 1:0 i sada svi pričaju o suštinskim problemima u selekciji.
UEFA je novi format osmislila zbog najvećih, kako bi se oni bogatili, igrali češće jedni protiv drugih, a preko onim manjih se šetali do nokaut faze. I zaista je izgledalo tako, velikani evropskog fudbala ponižavali su manje pokušavajući da im na taj način stave do znanja da im nije mjesto u elitnom društvu, ali su u srijedu veče klubovi iz nižeg fudbalskog staleža uzvratili udarac. Nekoliko prvoklasnih iznenađenja priredili su autsajderi, međutim, najveće od svih režirao je Lil savladavši na svom stadionu aktuelnog prvaka Evrope Real Madrid.
Karlo Ančeloti izvršio je samo tri promjene u odnosu na buran madridski derbi odigran prethodnog vikenda. Andrij Lunin je po prvi put od starta sezone stao među stative, Endrik po prvi put od dolaska u klub zaigrao od starta, a u tim se posle četiri mjeseca vratio i Eduardo Kamavinga. I odmah uskočio u startnu postavu. A, možda bi bilo bolje da nije. Možda bi i za Karla Ančelotija i za samog Francuza bilo bolje da mu je postepeno davao priliku, jer tako ne bi mogao da saplete svoj tim na sjeveru Francuske. Ovako ga je Italijan odmah bacio u vatru, a Kamavinga u finišu prvog poluvremena presudno uticao na krajnji ishod meča.
I tek u nadoknadi meča umalo da Real šokira domaćina onako kako je u prethodnu nedelju njega Atletiko u Madrilenju. Guler je potpuno neometano šutirao glavom sa druge stative, Tijago Santos počistio sa gol-linije, pa onda i Džud Belingem probao iz odbitka, no tada je iz zemlje ‘izronio’ Ševalije i petom odbranom na meču spriječio po svemu viđenom nezasluženo izjednačenje.
Trijumf protiv naoštrenog i veoma neugodnog Viljareala je imperativ, a novo saplitanje unijelo bi dodatni nemir u ekipu.

Viljareal: TOP 4 je realan cilj ove sezone!

Viljareal ove sezone nosi epitet kralja ludih završnica, nešto slično Leverkuzenu koji tu titulu nosi u Bundesligi.
Žuta podmornica je ove sezone u sudijskoj nadoknadi došla do pobjedničkog gola protiv Sevilje (2:1), pa protiv Selte (4:3) i Majorke (2:1). U poslednjem kolu nije štoperica još bila ušla u crveno, bila je u žutom, kada je Tijerno Bari u 85. minutu „pobjedio“ i pomoćnog sudiju, koji je digao ofsajd (pa VAR ispravio stvar) i sjajnog golmana Las Palmasa Horkaša i donio trijumf svom timu.
Pobjeda vrijedna ne samo tri boda, nego skoka na treće mjesto tabele, ispred madridskog Atletika, a tik iza Reala. A, ako nešto iz prethodnih iskustava znamo, to je da tim kojeg ovoliko miluje sreća, uz svo znanje koje ima, može daleko da dogura.
Tokom prvog poluvremena meča sa Las Palmasom nije se vidjela razlika između dva tima, iako je Viljareal jurio pobjedu koja bi ga vinula u sam vrh tabele, dok je Las Palmas uoči ovog kola bio zakucan za dno.
Jeste Žuta podmornica imala bolje šanse, no nisu ni Kanarinci bili bezopasni. Januzaj je imao sjajnu priliku u 20. minutu glavom, no golman Dijego Konde se izdužio koliko je god mogao da bi skrenuo loptu u korner. Isto je učinio i čuvar mreže Las Palmasa Dinko Horkaš u dva navrata, u 38. i 40. minutu. Ipak, u poslednjem minutu prvog dijela nije mogao ništa: iz šanse za Las Palmas izrodila se kontra za Viljareal, koju je golom krunisao Nikolas Pepe.
Nastavak meča donio je uzbuđenja na obje strane. Kanarinci su iznenadili domaćina munjevitom akcijom u kojoj je Januzaj fantastičnom asistencijom spoljnim delom stopala proigrao Fabija Silvu, koji je lobovao istrčalog golmana za izjednačenje.
Kako je utakmica odmicala, tok je bio očekivan: Viljareal je sve više pritiskao, a Las Palmas se povlačio, da proba da odbrani tog vrapca što je imao u ruci. Jedan gol domaćih je poništen zbog ofsajda, a onda i drugi, kada je na semaforu već isticao 85. minut. Ali… Stigao je signal iz VAR sobe – gol je! Junak je postao Tijerno Bari, asistent za prvi, egzekutor za drugi, momak koji je tek stigao iz Bazela.
Poludjela je publika na „Keramici“, Viljareal je ponovo našao put do pobjede. Na koncu se i Baena iskupio za promašeni penal, u 97. minutu je kontru završio golom, čisto da se izbjegnu bilo kakve napetosti do kraja.
Večeras će u goste Realu koji su prethodnih sezona upravo na Santijago Bernabeu znali dobrano da namuče.

Naš prijedlog:

Real očekivano kao veliki favorit ulazi u meč, a kvota na trijumf domaćina u PrimoBet kladionici iznosi 1.35. Trijumf gostiju plaća se kvotom 9.50, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 6.50.

Odmah na prvi pogled jasno je da su golovi nešto što je realno za očekivati na ovom meču. U poslednjih nekoliko sezona ove dvije ekipe igraju sjajne utakmice i nema razloga da tako ne bude i večeras. Pošto je kvota na igru 3+ poprilično mala, predlažemo vam igru GG po kvoti 1.65 u PrimoBet kladionici. Real je u očiglednom padu forme ali bi sve sem 3 boda za kraljevski klub bilo veliko iznenađenje. Naš prijedlog je kombinacija 1&4+ po kvoti 2.15 u istoj kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote preporučujemo da hrabro pokušate sa igrom GG1, tj. da će obje ekipe postići po gol već u prvom poluvremenu – po kvoti 3.50 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.