MEČ DANA: Ajntraht Frankfurt – Bajern Minhen: Bitka za prvo mesto u gradu na Majni!

Ajntraht iz Frankfurta će u okviru 6. kola Bundeslige dočekati ekipu Bajerna i pokušati da na svom terenu preotme prvu poziciju na tabeli od Bavaraca. Sjajno igra ekipa iz grada na Majni na startu nove sezone i ranije su itekako znali da namuče Bajern, pa smo sigurno da nas i ovog puta očekuje jedan veoma uzbudljiv susret. Utakmica je na programu od 17 časova i 30 minuta.

Ajntraht: Kakav spoj mladosti i iskustva!

Sklon je usponima i padovima Ajntraht, no kada Omar Marmuš ima dan – tu priča staje. Egipćanin je protekle sezone nagovjestio šta može, zagolicao je maštu navijačima kluba iz Frankfurta, a ove im redovno puni oči. I golovima, i asistencijama, i prodorima… Nije baš kao princ Mohamed Salah, kome kliču od izvora do delte Nila, ali pakleno dribla!
Frankfurt ima novog miljenika publike, a Bundesliga novog prvog strijelca. Egipatski vihor razbio je Holštajn Kil u paramparčad, rastavio ga na proste dijelove u prošlom kolu. Namjestio je dva pogotka saigračima, kreirao brdo šansi, dvije akcije sam završio. Prvu na majstorski način, jer odvezao je slalom kroz protivničku odbranu, vukao je loptu oko 60 metara i smjestio loptu u mrežu. Na kraju je bilo 2:4 za goste iz Frankfurta.
Terorisao je golmane Hari Kejn širom Njemačke sve do derbija sa Bajer Leverkuzenom. Prikočio je, nije se ukazao u velikoj utakmici i dan kasnije prepustio vrh liste strijelaca. Na nju je zasijeo – Omar Marmuš. Gledaće sa visine engleskog golgetera pred direktan obračun sa minhenskim Bajernom, za kojim Ajntraht zaostaje tek jedan bod.
Protekle sezone Omar Marmuš je u Bundesligi postigao 12 golova i namjestio još šest. Već sada, početkom oktobra, na dobrom je putu da te granice probije! Jer, na koti je od šest pogodaka i upola manje asistencija. Servirao je loptu na tacni hrvatskom napadaču Igoru Matanoviću, koji ju je kroz noge poslao Timonu Vajneru. Od sjajne forme Egipćanina ovajdio se u završnici i Tuta.
Dva puta se Holštajn Kil prije toga vraćao, odgovarao Ajntrahtu preko Šuta Maćina – pogodio iz penala, a zatim i posle kornera s ivice kaznenog prostora – ali za svaki problem imao je Omar Marmuš riješenje. I tako je nedeljama unazad u Bundesligi, pa i u reprezentaciji. Na poslednjih sedam utakmica nije spakovao loptu u mrežu samo protiv Viktorije Plzenj u Ligi Evrope, a kakav je čarobnjak navijači na sjeveru Njemačke su najbolje mogli da vide sredinom prvog poluvremena.
Kao sjajna uvertira za ovaj meč protiv Bajerna je i trijumf u vrućem Istanbulu protiv Bešiktaša sa ubjedljivih 1:3!

Bajern: Žele da se vrate na pobjednički put!

Gostovao je Bajern ove sedmice na vrućem Vila Parku i sa tog gostovanja su se vratili praznih šaka. Vensan Kompani odlučio je da meč u Birmingemu počne bez jednog od najboljih igrača Džamala Musijale. Po prvi put ove sezone ostavio ga je na klupi i zaigrao sa trojicom krilnih igrača – Gnabrijem, Komanom i Olisom, s tim što je Francuz ulazio u sredinu. Musijali je sigurno bio potreban predah, međutim odluka da umjesto njega ne igra prirodna zamjena – Tomas Miler, očito nije bila najbolja.
Hari Kejn bez klasičnog kreativca iza sebe nije mogao da dođe do izražaja i ovo je drugi meč zaredom (posle Bajer Leverkuzena), na kome nije uputio udarac ka golu?!
Kada je i mogao opasno da ugrozi Martineza, u jednoj kontri, Serž Gnabri ga nije ispoštovao – šutirao je iskosa, umjesto da uputi loptu u srce šesnaesterca, ka Englezu… Musijala je šansu dobio odmah nakon pauze. Bajern je od tog časa imao još veću kontrolu lopte, pa opet, nije uspijeovao da uđe u pravu šansu. Najveći pritisak gosti su izvršili u poslednjih desetak minuta, Vila je sve to izdržala – ponajviše zahvaljujući golmanu, tako da je na kraju upisala nova tri boda, a Bajern je doživio prvi poraz u grupnoj fazi Lige šampiona nakon nevjerovatne četirideset i jedne utakmice (41) u kojoj su izvojevali pozitivan rezultat.
Od početka utakmice Dajo Upamekano opasno je koketirao s ulogom tragičara, međutim na kraju se ispostavilo da je tu ulogu na sebe ‘preuzeo’ Manuel Nojer. Daleko je bio njemački veteran od svog gola u 79. minutu, no to nikako ne umanjuje majstoriju mladog kolumbijskog napadača. Vidjeo je Duran krajičkom oka da je Nojer van svog šesnaesterca, riješio je da pokuša bez mnogo razmišljanja posle lijepog pasa Pau Toresa i – pogodio je. Za erupciju oduševljenja u Birmingemu.
Neće im biti nimalo lako ni na gostovanju u Frankfurtu pošto su prethodnih sezona znali propisno da se obrukaju u gradu na Majni. Prethodne sezone ih je Ajntraht na domaćem terenu dobio sa ubjedljivih 5:1!

Naš prijedlog:

Bajern očekivano ulazi kao favorit u ovaj duel, a kvota na trijumf gostiju u u SuperBet kladionici iznosi 1.60. Pobjeda domaćina plaća se kvotom 5.50, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.50.

Očekujemo da golovi pršte na sve strane i da utakmica bude poput one prošlogodišnje, sa čak 6 golova! Bajern jeste favorit ali ne mislimo da će tako lako osvojiti bodove u Frankfurtu. Naš prijedlog je prvenstveno igra 3+ po kvoti 1.50 u SuperBet kladionici. Takođe igra GG3+ izgledao veoma primamljivo po kvoti 1.70 u istoj kladionici. Ni igra PIK X po kvoti 1.73 ne izgleda loše, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da hrabro pokušate sa kombinacijom X-2&3+ po kvoti 5.80 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.