TIP DANA: Falkirk – Livingston: Da li je vreme za prvi poraz Falkirka na svom terenu?

U nedostatku nešto bolje ponude za klađenje, u utorak smo za vas analizirali jedan duel iz škotske druge lige, i to susret između Falkirka i Livingstona.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Falkirk: Sjajne partije na domaćem terenu!

Falkirk je osnovan davne 1876. godine, a do sada je ovaj tim dva puta dolazio do naslova prvaka Škotske, i to uz napomenu da se to poslednji put dogodilo 1910. godine. Pored toga ne smemo zaboraviti ni dva trofeja u Kupu, ali i jedan u Liga Kupu.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, ovaj tim je nažalost bio član trećeg po kvalitetu ranga škotskog fudbala, ali ono što vredi pomenuti je da Falkirk igrao veoma dobro i na kraju potpuno zasluženo stigao do prvog mesta na tabeli, a samim tim i direktnog plasmana u Čempionšip.
Na kraju je nekadašnji šampion Škotske imao ogromnih šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Hamilton, pa je utisak da se pitanje plasmana u drugi po kvalitetu rang škotskog fudbala ni u jednom trenutku i nije dovodilo u pitanje.
Veoma visoke ambicije Falkirk ima i u ovogodišnjem izdanju Čempionšipa, a u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na visokom drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Er. Ono što moramo napomenuti je da je Falkirk za sada odigrao dva meča manjke u odnosu na pomenuti tim, što dalje impilicira da je nekadašnji šampion Škotske trenutno glavni kandidat za šampionsku titulu, a samim tim i promociju u elitni rang škotskog fudbala.
Do sada je Falkirk odigrao sedam mečeva u drugom po kvalitetu rangu škotskog fudbala i ostvario čak šest trijumfa uz samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Raita, kada je bilo 1:0.
Inače, u prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli Čempionšipa slavio na gostovanju kod upravo Era, čime se ovaj tim i izjednačio sa ekipom koja je pre prošlog kola bila usamljena na prvom mestu na tabeli.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, Falkirk je do sada maksimalan, i to pošto je ova ekipa na tri odigrana meča ostvarila isto toliko trijumfa, a kako sada stvari stoje, utisak je da je nekadašnji šampion Škotske veliki favorit i na ovom duelu, protiv ruku na srce nimalo naivnog Livingstona.

Livingston: Pobeda donosi drugo mesto na tabeli!

Za razliku od Falkirka, koji je do sada kao što smo već napomenuli dva puta dolazio do naslova prvaka Škotske, Livingston za sada nije uspeo da dođe do trofeja u najkvalitetnijem rangu škotskog fudbala.
Najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji je titula prvaka Čempionšipa, do koje je ova simpatična ekipa stigla pre tačno dvadeset godina.
Ono što je veoma važno je da je ova ekipa prošle sezone bila član najkvalitetnijeg ranga škotskog fudbala, ali se tamo ovaj tim nije proslavio, pošto je na kraju Livingston zauzeo poslednje mesto na tabeli, uz čak deset bodova manjka u odnosu na timove koji su opstali.
Nema previše dileme, primarni cilj ove simpatične ekipe će naravno biti eksresan povratak u društvo najboljih, ali na prvi pogled treba reći da je to izuzetno težak zadatak.
Do sada je ovaj tim odigrao sedam mečeva u drugom po kvalitetu rangu škotskog fudbala i ostvario četiri trijumfa i tri remija, i sigurno je da je pohvalno što Livingston za sada ne zna za poraz.
Trenutno je dojučerašnji prvoligaš stacioniran na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Falkirk, kod koga ova ekipa i gostuje u ovom kolu, što će biti najbolja moguća prilika da se Livingston izjednači na tabeli sa nekadašnjim šampionom Škotske i ujedno se uključi u borbu za naslov prvaka.
Inače, u prošlom kolu su puleni Davida Martindela odigrali jedan ne baš najbolji meč na gostovanju kod Partika, koji je na kraju završen bez pobednika, ali i bez pogodaka.
Kada se radi o partijama na strani, do sada je trećeplasirani tim na tabeli Čempionšipa odigrao tri meča na strani i ostvario jedan trijumf, uz dva remija, ali i uz napomenu da je ovaj tim do sada primio samo jedan pogodak na strani.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran 2019. godine u škotskom Liga Kupu, kada je Livingston na strani slavio sa 1:2, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Naš predlog

Pre svega, mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da dođe do trijumfa na ovom duelu, što nam potencijalno može doneti golove na obe strane, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.72.

Nije isključeno ni da nam ovaj duel donese dosta pogodaka, iz istog razloga, i zato vam toplo preporučujemo da okušate sreću sa igrom 3+, a sve to uz kvotu 1.70 u Mozzartu.

Za kraj, pomenuli smo već da je Falkirk maksimalan na domaćem terenu, a sva je prilika da će to ostati slučaj i nakon ovog kola, pa vam preporučujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.