TIP DANA: Atletiko Mineiro – Gremio: Domaćin fokusiran na Kopa Libertadores, da li je to šansa za Gremio?

Sreda nam ponovo donosi veoma slabu ponudu za klađenje, a ovog puta smo za vas analizirali zaostali meč brazilske Serije A, u okviru kog će Atletiko Mineiro na svom stadionu ugostiti Gremio.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 00:30h.

Atletiko Mineiro: Slabo partije u prvenstvu, odlične u Kupu i Libertadoresu!

Atletiko Mineiro se nije proslavio u dosadašnjem toku brazilskog šampionata, iako je nekadašnji šampion ove zemlje imao najveće moguće ambicije pre početka Serije A.
Naime, u ovom trenutku se Hulk i drugari nalaze tek na desetom mestu na tabeli, ruku na srce uz meč manjka u odnosu na skoro sve timove u elitnom rangu brazilskog fudbala, mada od većinu ekipa Atletiko Mineiro ima i dva duela manjka.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A ova ekipa je ostvarila dva trijumfa, jedan remi, i dva poraza, a u prošlom kolu je ovaj klub remizirao na svom stadionu u jednom sjajnom duelu protiv Vitorije, na kom smo videli čak četiri pogotka, a na kraju je bilo 2:2. Videli smo dva različita poluvremena domaćina, koji je u prvom vodio sa 2:0, ali je u drugom nekadašnji šampion Brazila pružio poprilično bledu partiju i dozvolio sebi da primi dva gola. Pre toga je Atletiko Mineiro poražen i u velikom derbiju brazilskog fudbala na gostovanju kod Palmeirasa, kada je bilo 2:1.
Koliko god da brazilski velikan igra loše u Seriji A, toliko ova ekipa blista u preostala dva takmičenja, u Kopa Libertadores, ali i u brazilskom Kupu, gde je ovaj tim na pragu ulaska u veliko finale.
Naime, u prvom polufinalnom susretu koji je odigran pre nešto više od nedelju dana, Atletiko Mineiro je na svom stadionu nakon preokreta savladao ekipu Vaska sa 2:1, a zanimljivo je da smo sva tri pogotka videli u prvom delu igre. Sigurno je da je Atletiko veliki favorit i u revanšu, uz konstataciju da ovoj ekipi odgovara i remi.
Najzad, što se tiče Kopa Libertadores, i tu su Hulk i drugari stigli do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u polufinale, gde će ova ekipa odmeriti snage protiv River Plejta, koji igra na veoma visokom nivou od kako se na klupu vratio legendarni Marselo Galjardo. U četvrtfinalu je Atletiko Mineiro u dvomeču bio bolji od aktuelnog šampiona Fluminensea, što nam dodatno pokazuje da su puleni Gabrijela Milita u potpunosti fokusirani na elitno klupsko takmičenje u Južnoj Americi.

Gremio: Sjajne partije na strani u poslednje vreme!

Gremio je trostruki šampion Južne Amerike, a poslednji put do trofeja u Kopa Libertadores je brazilski velikan stigao 2017. godine, kada je u velikom finalu savladana ekipa argentinskog Lanusa.
Pored toga, do sada je Gremio u svojoj 120 godina dugoj istoriji osvajao i brazilsko prvenstvo (dva puta), pet puta brazilski put, mada ne smemo zaboraviti ni 43 naslova državnog prvaka šampionata “Gaučo”, a poslednji put je to bio slučaj na početku ove godine, kada je u finalu savladan Žuventude.
Ipak, utisak je da je najveći uspeh ovaj tim ostvario davne 1983. godine, kada je Gremio postao šampion sveta, i to posle pobeda nad nemačkim Hamburgom u Tokiju, a taj duel je završen rezultatom 1:2, uz dva gola legendarnog Renata Gauča, koji je kasnije čak u tri navrata kao trener i predvodio ovu ekipu.
Prošla sezona je bila sjajna za Gremio, koji je stigao do vicešampionske titule u Seriji A, i to pošto je ova ekipa na kraju imala samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Palmeiras.
Naravno, i ovog puta Dijego Košta i drugari su imali najviše moguće ambicije u šampionatu, međutim, kako sada stvari stoje, biće ovo nažalost sezona za zaborav.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Brazila nalazi na jedanaestom mestu na tabeli, i kako sada stvari stoje ovom timu ozbiljno visi plasman u Kopa Sudamerikanu.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Renata Portalupija su ostvarili dva trijumfa, isto toliko remija i samo jedan poraz, a u prošlom kolu je Gremio ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv nimalo naivne ekipe Fortaleze, kada je bilo 3:1.
Ono što svakako treba pohvaliti su sjajne partije ovog tima na strani, pošto je nekadašnji šampion Južne Amerike na poslednjih pet odigranih mečeva na strani ostvario tri trijumfa uz dva remija, ali uz konstataciju da je na poslednjem odigranom susretu na strani Gremio uspeo da odoli Botafogu, kada nije bilo pogodaka, a upravo Botafogo i jeste lider na tabeli i glavni favorit za naslov prvaka Brazila.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Gremija i Atletiko Mineira je odigran početkom septembra ove godine, a na tom duelu smo videli čak pet pogodaka i Hulk i drugari su slavili sa 2:3, pa je ovo najbolja moguća prilika za osvetu Gremija.

Naš predlog

Kao što smo već pomenuli, utisak je da će Atletiko Mineiro u nastavku sezone biti fokusiran na završnicu Kopa Libertadores, i brazilskog Kupa, a sve u nastojanju da ovaj tim napadne trofeje u oba takmičenja. Na sve to, Gremio igra sjajno na strani u poslednje vreme, zbog čega ovoj ekipi i dajemo veću prednost na ovom duelu, pa vam savetujemo da se fokusirate na duplu šansu X2 koju kladionica Superbet plaća sa kvotom 1.85.

Vrlo verovatno prisustvujemo i jednom otvorenom duelu, pa nije isključeno ni da nam duel između Atletiko Mineira i Gremija donese dosta golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Superbet ceni sa kvotom 2.10.

Za kraj, mišljenja smo da bi Gremio na ovom duelu mogao da dođe i do sva tri boda, pa vam hrabro savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Superbet odredila fenomenalnu kvotu 4.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.