TIP DANA: Srbija – Švajcarska: “Gnezdo orlovo” ne sme biti srušeno!

U subotu su na programu novi mečevi trećeg izdanja Lige nacija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Leskovcu, gde će fudbaleri Srbije ugostiti Švajcarsku.
Duel između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Srbija: Mogu li Orlovi do prvog trijumfa u Ligi nacija?

Srbija je ponovo podbacila na velikom takmičenju, mada ruku na srce, utisak je da sportska javnost nije previše očekivala od turnira, za razliku od poslednjeg Mundijala, kada su Orlovi na velika vrata stigli na završni turnir, nakon velike pobede u poslednjem kolu kvalifikacija na gostovanju kod Portugala.
Na Evropskom prvenstvu koje je odigrano u Nemačkoj, puleni Dragana Stojkovića Piksija nisu uspeli da upišu niti jedan trijumf, i već posle prve faze su morali da pakuju kofere za kući.
U prvom kolu su Orlovi odigrali solidan meč protiv Engleza i doživeli minimalan poraz, da bi u drugom kolu Aleksandar Mitrović i drugari remizirali sa Slovenijom, a sve to nakon pogotka Luke Jovića u poslednjim trenucima susreta.
Najzad, u poslednjem kolu je Srbija remizirala sa Danskom, u duelu koji je završen bez pogodaka, pa su Piksijevi puleni nažalost eliminisani, uz dva osvojena boda.
Iako je srpska fudbalska javnost dobrano negodovala nakon ne baš najboljih partija na EURU, i ekspresnog povratka kući, treba pomenuti da je selektor Srbije pred početak šampionata potpisao novi dvogodišnji ugovor, pa se o Piksijevoj smeni uopšte nije ni polemisalo.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je Orlovima to bio prvi plasman na EURO posle čak 24 godine posta, i prvi pod imenom Srbija, ali primarni cilj nije ostvaren, a to je naravno plasman u nokaut fazu.
Što se tiče novog izdanja Lige nacija, Srbija je u prvom kolu u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na poslednji meč na Evropskom šampionatu odigrala jedan fenomenalan duel i uspela da remizira na svom stadionu protiv Španije, a taj duel na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu je završen bez pobednika, ali i bez pogodaka. Posle duže vremena je naša selekcija dobila i aplauz na najvećem srpskom stadionu i taman kada smo pomislili da stvari konačno polako ali sigurno idu na bolje, dogodio se poraz u drugom kolu na gostovanju kod Danske, kada je bilo 2:0.
Nakon dva odigrana kola Orlovi se nalaze na trećem mestu na tabeli, uz bod viška u odnosu na “fenjeraša” Švajcarsku, koja i gostuje Srbiji u ovom kolu, i biće to lepa prilika za konačan trijumf nad ovom selekcijom, koja je na dva poslednja Mundijala bila kobna za srpski nacionalni tim.

Švajcarska: Neprepoznatljivi Švajcarci u prva dva kola!

Dosta puta smo u analizama švajcarskog nacionalnog tima pominjali da ova selekcija postiže veoma dobre rezultate u poslednje vreme na velikim takmičenjima, a ono što je najbitnije je da se plasman Švajcaraca na velikim takmičenjima u poslednjih dvanaest godina nije dovodio u pitanje, a poslednji veliki turnir na kom ova selekcija nije nastupila bilo je Evropsko prvenstvo 2012. godine koje je održano u Poljskoj i Ukrajini. Što se tiče Mundijala, od onog u Nemačkoj 2006. godine ova selekcija je redovna na SP, a na poslednjem je Švajcarska došla do osmine finala.
Dosta se od Sajdžija očekivalo na poslednjem EURU, a moramo pomenuti da je ova reprezentacija u jednoj veoma teškoj grupi zauzela drugo mesto na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Nemačku. U prvom kolu je Švajcarska slavila protiv Mađarske sa 3:1, da bi u drugom kolu ova reprezentacija remizirala u duelu protiv Škotske, kada je bilo 1:1. U poslednjem kolu su puleni Murata Jakina odigrali sjajan meč protiv domaćina Nemačke, u kom su se Panceri provukli. Na kraju je bilo 1:1, uz konstataciju da su Nemci do izjednačenja stigli u drugom minutu sudijske nadoknade.
U osmini finala su Sajdžije održale čas fudbala selekciji Italije koja je savladana sa 2:0, nakon čega je u četvrtfinalu ova reprezentacija odmerila snage protiv Engleske. Regularni tok susreta je završen rezultatom 1:1, a do plasmana u polufinale Englezi su stigli nakon boljeg izvođenja jedanesteraca.
Generalno, sjajne partije Švajcaraca na EURU, i veoma malo je nedostajalo da ovu selekciju gledamo u polufinalu, što samo potvrđuje da je ovaj tim sjajan u poslednje vreme na velikim takmičenjima.
Ipak, malo ko je mogao da pretpostavi da će puleni selektora Jakina imati ovoliko problema u uvodnoj fazi Lige nacija, iako stoji da je ova selekcija imala veoma težak raspored.
Naime, trenutno se Švajcarci nalaze na poslednjem mestu na tabeli bez osvojenih bodova. U prvom kolu je ova reprezentacija poražena na gostovanju kod Danske kada je bilo 2:0, da bi u drugom kolu pred svojim navijačima Švajcarska doživela ubedljiv poraz od Španije, a taj duel je završen pobedom aktuelnog šampiona Evrope od čak 4:1. Sigurno je da će Sajdžije ići na sva tri boda, ali je sigurno da su i Orlovi silno motivisani da konačno pobede ljutog rivala.

Naš predlog

Poznato je da nam mečevi između ova dva tima uvek donose baš dosta uzbuđenja, a smatramo da nas i ovog puta očekuje jedan veoma efikasan duel. Pre svega, mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak na ovom duelu u Leskovcu, zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na igru GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.92.

Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da okušate sreću i sa igrom 3+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.20.

Za kraj, nakon dva veoma bolna poraza od Švajcaraca, mišljenja smo da je konačno vreme za jedan trijumf Orlova, pa vam hrabro preporučujemo odigrate jedinicu, a sve to uz kvotu 2.75 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.