MEČ DANA: Španija – Danska: Furija potapa vikinšku lađu!

U subotu nas očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a utisak je da se Meč dana igra u Mursiji gde će aktuelni šampion Evrope, selekcija Španije ugostiti Dansku.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Španija: Furija dominira evropskim fudbalom u poslednje dve godine!

Kao što je to svima dobro poznato, Španci su prošlog leta mimo svih očekivanja stigli do trofeja na Evropskom prvenstvu, i kada se podvuče crta utisak je da odavno neko nije toliko zaslužio da dođe do naslova prvaka Evrope, kao što je to uradila Furija u Nemačkoj.
Mnogi su pre početka šampionata bili skeptični čak i povodom plasmana u osminu finala, ali je na kraju selektor Luis De La Fuente zapušio usta brojnim kritičarima i to na nabolji mogući način.
Pre svega krenimo od grupne faze, gde je Španija na kraju završila na prvom mestu na tabeli sa maksimalnim brojem bodova. Već u prvom kolu se videlo da će ovo biti jedan sjajan turnir za Furiju, koja je savladala Hrvatsku sa 3:0. U drugom kolu je u velikom derbiju savladana selekcija Italije sa minimalnim rezultatom, i već tada su De La Fuenteovi puleni obezbedili plasman u narednu fazu, a u poslednjem kolu je ova reprezentacija u nešto izmenjenom sastavu savladala Albaniju sa 1:0.
U osmini finala je protivnik bila Gruzija, koja je neočekivano prva stigla do prednosti na tom duelu, ali je to očigledno samo razljutilo reprezentativce Furije, koji su nakon toga postigli četiri pogotka i bez većih problema stigli do plasmana u četvrtfinale. Tamo je protivnik bila Nemačka, a po mnogim mišljenjima je taj susret okarakterisan kao finale pre finala. Nakon regularnog toka je bilo 1:1, a posle produžetaka su Španci slavili sa 2:1, i to nakon pogotka Merina u 119. minutu meča.
U polufinalu je Furija naišla na Francusku, koja je prva stigla do prednosti, međutim već do kraja prvog dela igre Španci su uspeli da preokrenu rezultat, i ispostavilo se da do kraja više nije bilo golova, pa je Španija stigla do toliko željenog plasmana u veliko finale.
Tamo je četa Luisa De La Fuentea u potpunosti nadigrala reprezentaciju Engleske, koja je ponovo ostala kratkih rukava, a heroj finalnog susreta bio je Ojrazabal koji je postigao pogodak u 86. minutu meča. Već smo vam pomenuli da se odavno nije desilo da jedna ekipa ovoliko zasluži naslov prvaka kao što je to bilo u ovom slučaju sa Španijem, koja je na putu do krova Evrope nanizala sedam pobeda.
U dosadašnjem toku Lige nacija Furija je odigrala dva meča. Prvi se desio u Beogradu na najvećem srpskom stadionu, gde je aktuelni šampion remizirao protiv selekcije Srbije, a bez preterivanja treba reći da je to bila možda i najbolja partija Orlova još od onog meča u Portugalu, kada je overen Mundijal.
U drugom kolu su De La Fuenteovi izabranici odigrali sjajan meč na gostovanju kod Švajcarske i bez većih problema slavili sa 1:4, a dva gola postigao je Ruiz koji igra na vrhunskom nivou i na startu ove sezone, uz konstataciju da je fudbaler PSŽ-a bio jedan od najzaslužnijih za podvig na EP.
Inače, selektor Furije za ovaj meč protiv Danske neće moći da računa na Rodrija, Karvahala, Le Normana, Olma, Gavija, Nika Vilijamsa i još nekoliko fudbalera, pa iz te perspektive gledano deluje da ovoj selekciji predstoji težak posao protiv Danske, koja je za sada maksimalna.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Španije i Danske je odigran 2008. godine kada je Španija bez mnogo problema slavila sa 3:0.

Danska: Da li je vreme za prvi poraz Danaca?

Danska je svoj najveći uspeh na velikim takmičenjima ostvarila 1992. godine u Švedskoj, kada je ova selekcija stigla do naslova prvaka Evrope, što je bilo veliko iznenađenje, pogotovu što Skandinavci na tom turniru nisu ni izborili učešće, već su tamo upali umesto Jugolavije, koja iz dobro poznatih razloga nije nastupila na završnom turniru, i ako je po mnogim mišljenjima to bila jedna od najboljih generacija na ovim prostorima.
Ako se osvrnemo na nekoliko poslednjih učešća Danske na velikim turnirima, pomalo neočekivano se ova selekcija nije plasirala u nokaut fazu prošlog Mundijala, a kada se radi o prvenstvu Evrope koje je odigrano pre nekoliko meseci u Nemačkoj, Danci su stigli do osmine finala, što je neuspeh u odnosu na prošlo Evropsko prvenstvo, gde su Skandinavci stigli čak do polufinala, i tamo doživeli eliminaciju od Engleske.
Krenimo redom. U prvom kolu je Danska odigrala nerešeno protiv Slovenije, koja je ostavila veoma dobar utisak na EURU, da bi u drugom kolu Eriksen i drugari odigrali dosta dobar meč protiv favorizovanog Gordog Albiona, kada je bilo 1:1.
U poslednjem kolu su Danci odmerili snage protiv Srbije, kojoj je samo pobeda donosila plasman u osminu finala. Bio je to jedan veoma slab meč, u kom nije bilo previše prilika, a na kraju je taj susret završen bez pobednika i bez pogodaka, pa su tako Skandinavci stigli do svog primarnog cilja.
Nažalost, u osmini finala je nekadašnji šampion Evrope eliminisan od domaćina turnira, selekcije Nemačke, koja je slavila sa 2:0, međutim, i Panceri su kasnije eliminisani u četvrtfinalu od Španije, koja je kao što smo već i pomenuli došla do naslova prvaka Evrope.
Nema se generalno šta previše zameriti Dancima za nastup na prvenstvu starog kontintenta, ali je veliko pitanje šta bi bilo da je ova selekcija naišla na nekog drugog u osmini finala, a ne na domaćina turnira, i jednog od glavnih kandidata za pehar.
Nakon svega toga su se svi ekspresno okrenuli novom izdanju Lige nacija, i kada se barem za sada podvuče crta, mora se priznati da Danci za sada blistaju.
Naime, u prvom kolu novog izdanja trećeg po važnosti reprezentativnog takmičenja, ova selekcija je na svom stadionu odigrala jedan veoma dobar meč i savladala nimalo naivnu Švajcarsku, a taj duel je završen rezultatom 2:0. Prvi deo igre je završen bez golova, a veoma zanimljivo je da je taj rezultat na semaforu stajao sve do 82. minuta kada je Dorgu postigao pogodak, dok je pobedosni gol delo novog kapitena Hejbjerga, i to u drugom minutu sudijske nadoknade.
U drugom kolu su Skandinavci bez mnogo problema slavili na svom terenu protiv selekcije Srbije, kada je bilo 2:0, uz konstataciju da se Danska trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih šest osvojenih bodova i bez primljenog gola, što je podatak koji zaslužuje svaku pohvalu.
Za kraj, poslednji trijumf u međusobnim okršajima protiv Španije, selekcija Danske je ostvarila davne 1993. godine, kada je bilo 1:0.

Naš predlog

Španija u poslednje vreme pruža fantastične partije, o čemu naravno najbolje svedoči i naslov prvaka Evrope, a utisak je da je Furija veliki favorit i na ovom duelu protiv nimalo naivne selekcije Danske, zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.42.

Mišljenja smo da će Furija koja će na ovom meču biti uskraćena za nekoliko vrhunskih fudbalera od prvog minuta susreta krenuti ofanzivno ka golu Danaca, a sve kako bi domaćin što pre stigao do gola i tako olakšao sebi posao u nastavku susreta, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobatate sa prelazom 1-1, za koji je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.05.

Za kraj, utisak je da će Španci bez mnogo problema postići dva ili više pogotka na ovom meču u Mursiji, pa vam toplo preporučujemo da vaš fokus usmerite ka igri D2+, a sve to uz kvotu 1.50 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.