TIP DANA: Rasing Santander – Levante: Segunda odavno nije bila zanimljivija!

U nedelju je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi nastavak mečeva u okviru četvrtog izdanja Lige nacija, ali i nekoliko veoma interesantnih duela iz španske Segunde.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Santanderu gde će fudbaleri Rasinga ugostiti ekipu Levantea. I jedna i druga ekipa ima potpuno iste ambicije, a to je naravno plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala, a početak ovog u najavi veoma interesantnog susreta je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Rasing Santander: Prvo mesto pre ovog kola dovoljno govori!

Rasing je osnovan pre 111 godina, a najveći dosadašnji uspeh je vicešampionska titula iz 1931. godine. Pored toga ova ekipa je dva puta do sada dolazila i do naslova prvaka Segunde, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 1960. godine.
Inače, tim iz Santandera je poslednji put uspeo da se plasira u najkvalitetniji rang španskog fudbala još davne 2002. godine, kada je ovaj tim završio na drugom mestu na tabeli iza Atletiko Madrida.
Prošlu sezonu je ova simpatična ekipa završila na sedmom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i šestoplasirani Ovijedo, a kao što je poznato šesta pozicija je i poslednja koja na kraju donosi plasman u doigravanje, što je naravno i bio primarni cilj Rasinga. Na kraju je Ovijedo imao bolji međusobni skor i bolju gol razliku, zbog čega je ova ekipa i izborila pomenutu šestu poziciju.
U međuvremenu su apetiti tima iz Santandera dobrano porasli, pa su iz kluba pred početak sezone najavili napad na jednu od prve dve pozicije, koje na kraju donose direktan plasman u elitni rang španskog fudbala.
Kako sada stvari stoje utisak je da se svi navijači nekadašnjeg vicešampiona Španije imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se njihova omiljena ekipa pre ovog kola nalazila na prvom mestu na tabeli.
Do sada su puleni Hoze Alberta Lopeza odigrali osam mečeva u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala i ostvarili pet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to pre dva kola na domaćem terenu od Kartagine, kada je bilo 1:2.
Inače, u prošlom kolu je ova ekipa slavila na gostovanju kod Saragose, u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju je bilo 2:3 za lidera na tabeli. Treba pomenuti da su gosti na tom meču imali i dosta sreće, pošto je Saragosa u desetom minutu sudijske nadoknade propustila da realizuje jedanaesterac.
Kada se radi o mečevima na domaćem terenu, do sada je Rasing iz Santandera odigrao četiri duela na svom stadionu i ostvarili samo jedan trijumf, dva remija, uz pomenuti poraz od Kartagine.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Rasinga i Levantea je odigran sredinom aprila ove godine u Santanderu, a taj meč je završen bez pobednika i bez pogodaka.

Levante: Može li tim iz Valensije do povratka u La Ligu?

Levante je klub iz Valensije koji je osnovan 1909. godine, a najveće uspehe u svojoj istoriji ovaj tim je ostvario 2004. godine i trinaest godina kasnije, kada je ovaj tim uspeo da osvoji Segundu.
Ako se malo osvrnemo na istoriju, treba pomenuti da je ovaj tim 2013. godine stigao do šesnaestine finala Liga Evrope, gde je španski predstavnik neočekivano eliminisan od Rubina iz Kazanja.
Kada se prisetimo prošle sezone, videćemo da tim iz Valensije nije bio konkurentan kada je u pitanju borba za plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala, što je naravno i bio primarni cilj u poslednje dve sezone, od kako je Levante 2022. ispao u niži rang.
Na kraju je ova ekipa zauzela osmog mesta na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Ovijedo i sedmoplasirani Santander, kod koga inače ovaj tim i dolazi u goste u ovom kolu. U finišu šampionata je tim iz Valensije odigrao nekoliko veoma loših mečeva, preciznije, na četiri poslednja duela je ovaj tim isto toliko puta remizirao, i više od osme pozicije se nije moglo ni očekivati.
Nakon jedne ne baš najbolje sezone, sigurno je da će nekadašnji učesnik Liga Evrope dati sve od sebe da se ponovo nađe u La Ligi, međutim, to sve će biti veoma težak zadatak, pošto konkurencija odavno nije bila ovakva.
Trenutno se Levante nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Santander, pa će ovaj međusobni meč biti idealna prilika da nekadašnji prvoligaš dođe do prvog mesta na tabeli.
Na poslednjih pet mečeva u ovogodišnjem izdanju Segunde klub iz Valensije je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to na gostovanju kod Saragose kada je bilo 2:1. Inače, u prošlom kolu su puleni Hulijana Kaljera remizirali na svom stadionu protiv Ovijeda, a taj duel je završen bez pogodaka. Poslednji trijumf u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala ova ekipa je ostvarila krajem septembra na svom stadionu protiv Almerije, u jednom sjajnom meču koji nam je doneo čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 6:2 za domaću ekipu.
Za kraj, kada se radi o partijama na gostujućim terenima, Levante je do sada odigrao četiri meča i ostvario dva trijumfa, jedan remi i jedan poraz.

Naš predlog

Pomenuli smo već da oba tima imaju potpuno iste ambicije, i sigurno je da će i jedni i drugi dati sve od sebe da dođu do trijumfa na ovom duelu, pa se vrlo lako može desiti da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.55.

Generalno, mišljenja smo da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa igrom 3+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.60.

Za kraj, pre ovog kola je Santader bio tim koji je do sada ubedljivo najviše pokazao od svih timova u drugom po kvalitetu rangu španskog fudbala. Kao što je već pomenuti, ova ekipa ima najviše moguće ciljeve, a kada je tako, pobede na domaćem terenu se podrazumevaju, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom, a sve to uz kvotu 2.05 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.