TIP DANA: Nemačka – Holandija: Lale opet u Nemačkoj, na talonu prvo mesto u grupi!

U ponedeljak nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva u okviru četvrtog kola Lige nacija, a derbi dana se bez mnogo razmišljanja igra na Alijanc Areni u Minhenu, gde će reprezentacija Nemačke ugostiti Holandiju.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta, i kako sada stvari stoje upravo ovaj duel u Minhenu će nam i dati odgovor na pitanje koja od ove dve reprezentacije će na kraju doći do prvog mesta.

Nemačka: Panceri odlični nakon EURA!

Nemačka nažalost nije uspela u svojoj domovini da dođe do naslova prvaka Evrope, pošto je ova selekcija na EURU eliminisana u četvrtinalu od Španije, koja je nakon produžetaka slavila sa 2:1. Dosta puta smo govorili da je taj duel bio zapravo i finale pre finala, i zaista je tako, mada moramo napomenuti da su Panceri dobrano oštećeni na tom susretu.
U grupnoj fazi je ova selekcija bez većih problema stigla do prvog mesta, nakon čega je u osmini finala eliminisana nimalo naivna selekcija Danske sa 2:0, ali su Španci nažalost bili prejaki, uz konstataciju da je Furija nakon toga došla do samog kraja, i to potpuno zasluženo.
U međuvremenu su se od reprezentativnog dresa oprostili Toni Kros, koji je ujedno i završio igračku karijeru, ali i Gindogan, pa je odmah na startu vidljivo da vezni red Pancera više nije isti, i da je daleko slabiji nego u nekoliko prethodnih godina.
Poverenje selektoru Nagelsmanu se ni nakon eliminacije sa EURA nije dovodilo u pitanje, a sjajne partije na startu Lige nacija govore da su ljudi u Savezu u potpunosti bili u pravu.
Naime, nakon tri odigrana kola Nemci se nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Holandiju, i ukoliko Panceri večeras savladaju Lale, doći će do pet bodova prednosti na dva kola pre kraja, što bi vrlo verovatno i značilo plasman na prvo mesto na tabeli, a ujedno i odlazak na završni turnir, što i jeste primarni cilj ove selekcije.
Na tri odigrana susreta, Nemačka je ostvarila dva trijumfa i jedan remi. U prvom kolu su Panceri demolirali selekciju Mađarske sa više nego ubedljivih 5:0, a čak se čini da je domaćin tog duela mogao i do ubedljivije pobede. Na taj način su se Nemci makar malo iskupili naciji za eliminaciju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Usledio je duel protiv Holandije, sa kojom se Panceri sastaju i večeras, a bio je to jedan zaista sjajan duel na kom smo videli čak četiri pogodaka, a na kraju je bilo 2:2.
Za kraj, u prošlom kolu je nekadašnji svetski i evropski šampion slavio na teškom gostovanju kod Bosne i Hercegovine, a taj duel u Zenici je završen rezultatom 1:2, uz napomenu da su gostima poništena čak dva pogotka, pa je utisak da je ova selekcija i tu mogla do ubedljivijeg trijumfa.

Holandija: Bez Van Dajka će biti teško sačuvati svoju mrežu!

Holandija se polako ali sigurno ponovo vraća na velika vrata, nakon jednog poprilično neuspešnog perioda, a tu posebno mislimo na Evropsko prvenstvo koje je održano 2016. godine, kao i Mundijal, koji je dve godine kasnije održan u Rusiji.
Zanimljivo je da je pre toga 2014. godine ova selekcija na Mundijalu stigla do sjajnog trećeg mesta, nakon što je u meču za tu poziciju savladan moćni Brazil, i to u svojoj domovini.
Na EURU 2021. godine, Holanđani su nakon blistavih partija u grupnoj fazi, mimo svih očekivanja eliminisani od Češke u osmini finala. Na Mundijalu u Kataru, ova selekcija je eliminisana u četvrtfinalu od Argentine, nakon slabijeg izvođenja jedanesteraca, a po mnogim mišljenjima je to bio i jedan od najboljih mečeva na tom turniru.
Na prošlom Evropskom prvenstvu, izabranici Ronalda Kumana su bez mnogo problema stigli do plasmana u nokaut fazu, ali je sigurno da je poraz od Austrije u poslednjem kolu grupne faze bio znak za uzbunu, međutim, baš zbog tog neuspeha u poslednjem kolu su Lale i imale nešto lakši žreb u nastavku turnira.
Prvo je Holandija u osmini finala bez mnogo problema slavila protiv Rumunije, i to sa 3:0, da bi u četvrtfinalu ova selekcija bila bolja od Turske, nakon preokreta, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Nažalost, u polufinalu su Lale eliminisane od Engleske, a taj meč je završen rezultatom 1:2, uz podatak da je Gordi Albion pobedonosni pogodak postigao u 90. minutu susreta, kada se najbolje snašao rezervista Votkins. Generalno, i pored te eliminacije u polufinalu, niko nema šta da ospori Holanđanima za nastupe na Evropskom prvenstvu, uz konstataciju da je na kraju nedostajalo malo i sreće.
Što se tiče novog izdanja Lige nacija, puleni Ronalda Kumana su u prvom kolu odigrali sjajan meč na svom stadionu protiv selekcije Bosne i Hercegovine, koja je savladana rezultatom 5:2, uz napomenu da je domaćin do trijumfa došao dosta teže nego što to rezultat pokazuje. Nakon toga, kao što smo već napomenuli Holandija i Nemačka su podelili bodove, u duelu koji je završen rezultatom 2:2, i koji je vrlo lako mogao da ode na jednu ili drugu stranu.
Najzad, u prošlom kolu su Lale remizirale na nimalo prijatnom gostovanju kod Mađara kada je bilo 1:1, uz konstataciju da je Van Dajk na tom duelu dobio crveni karton i on neće moći da pomogne svojim drugarima na ovom duelu u Minhenu, što će biti zaista ogroman hendikep.

Naš predlog

Igra holandske reprezentacije u mnogome zavisi od Van Dajka koji je godinama unazad stub odbrane. Teško će bez njega ova selekcija uspeti da odoli u poslednje vreme sjajnim Nemcima, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.75.

Naravno, za one koji nisu previše ambiciozni, sasvim prihvatljivo je i da probate sa čistom jedinicom, za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 1.80.

Za kraj, smatramo da će domaćin ovog duela dosta lakše nego što se to očekuje doći do dva postignuta pogotka, pa vam preporučujemo da se opredelite za igru D2+, a sve to uz kvotu 1.62 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.