TIP DANA: Fortaleza – Atletiko Mineiro: Težak posao za najboljeg domaćina u Seriji A!

U sredu je veoma siromašna ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas posle duže vremena analizirali jedan duel iz najkvalitetnijeg ranga brazilskog fudbala, u kom će ekipa Fortaleze na svom stadionu ugostiti Atletiko Mineiro.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 02:45h.

Fortaleza: I dalje bez poraza na domaćem terenu!

Pre svega, ako se malo osvrnemo na istoriju, doći ćemo do podatka da ekipa Fortaleze nikada do sada u nije uspela da dođe do naslova prvaka Brazila, uz konstataciju da je ova simpatična ekipa dva puta završila na drugom mestu na tabeli. Ipak, nikako se ne sme potceniti podatak da je ovaj tim do sada čak 46 puta dolazio do naslova prvaka u državnom šampionatu “Searense”, uz napomenu da je to poslednji put bio slučaj prošle godine.
Što se tiče prošle sezone, vrlo malo je nedostajalo da Fortaleza dođe do svog najvećeg dosadašnjeg uspeha, pošto je ova ekipa stigla do plasmana u veliko finale Kopa Sudamerikane, gde je ovaj tim nažalost poražen od LDU Kita, koji je slavio nakon boljeg izvođenja jedanesteraca.
Primarni cilj pred početak ovogodišnjeg izdanja elitnog ranga brazilskog fudbala je bio plasman u Kopa Libertadores, međutim, deluje da su čelnim ljudima ovog kluba kako je prvenstvo odmicalo dobrano porasle ambicije.
Naime, u ovom trenutku se Fortaleza nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz samo pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Botafogo, pa je i više nego jasno da će ova ekipa biti i te kako konkurentna i kada je u pitanju borba za naslov prvaka Brazila.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A, Fortaleza je ostvarila dva trijumfa, doživela isto toliko poraza, uz jedan remi i to na gostovanju kod Atletiko Paranensea, kada je bilo 1:1. Nažalost, u prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli doživeo poraz na gostovanju kod Gremija, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, moramo pomenuti da je Fortaleza trenutno najbolja domaća ekipa u Seriji A, pošto je do sada ovaj tim na petnaest odigranih mečeva ostvario čak dvanaest trijumfa uz samo tri remija. Na poslednjih dvanaest odigranih mečeva na svom stadionu u Seriji A, ova ekipa je ostvarila neverovatnih dvanaest pobeda, a još sredinom maja ove godine Fortaleza poslednji put nije uspela da slavi na svom stadionu i tada je ova ekipa remizirala protiv Botafoga (1:1).
Sve ovo nam govori da je trećeplasirani tim na tabeli veliki favorit na ovom meču protiv Atletiko Mineira, koji će se po svemu sudeći u nastavku sezone više fokusirati na Kopa Libertadores, ali i brazilski Kup.

Atletiko Mineiro: U prvom planu je Kopa Libertadores!

Atletiko Mineiro je osnovan pre 116 godina, a do sada je ovaj klub tri puta dolazio do naslova prvaka Brazila, uz napomenu da se to poslednji put desilo pre tri godine, kada je Atletiko na kraju imao čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Flamengo.
Nisu to naravno bili jedini trofeji za Atletiko, pošto je ova ekipa do sada jednom uspela da dođe i do naslova prvaka Južne Amerike, dva trofeja u Kupu, jedan u Superkupu, i čak 49 naslova prvaka državnog prvenstva “Mineiro”, a poslednji put se to dogodilo ove godine, kada je u velikom finalu savladan ljuti rival Kruzeiro.
Kada se sve sabere i oduzme, treba biti realan pa reći da se Hulk i drugari nisu proslavili u dosadašnjem toku šampionata, pošto se trenutno nekadašnji šampion Brazila nalazi na devetom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Internasional, a ta šesta pozicija će kako sada stvari stoje i biti primarni cilj ove ekipe, pošto je ona poslednja koja donosi plasman u kvalifikacije za Kopa Libertadores.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A, Atletiko Mineiro je ostvario dva trijumfa, isto toliko poraza i jedan remi, a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Gremija, kada je bilo 2:1, uz konstataciju da smo sva tri pogotka videli u prvom delu igre.
Kada se radi o partijama na strani, do sada je nekadašnji šampion Brazila odigrao trinaest mečeva van svog terena i ostvario četiri trijumfa, isto toliko remija i pet poraza, a poslednju pobedu na strani ova ekipa je ostvarila prvog dana septembra, kada je savladan Gremio sa 2:3.
Ne smemo zaboraviti da Atletiko Mineiro igra fantastično u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores, gde ovu ekipu uskoro očekuje prvi polufinalni meč protiv River Plejta, i sigurno je da će u nastavku sezone upravo to takmičenje biti prioritet, pošto pobednik elitnog klupskog takmičenja Južne Amerike ima obezbeđeno učešće u Libertadoresu i naredne sezone.
Naravno, imaće Hulk i drugari još jednu priliku da dođu do trofeja i tako spasu ovu za sada ne baš dobru sezonu, pošto je Mineiro u prvom meču polufinala brazilskog Kupa savladao Vasko sa 2:1, uz generalni utisak da je ovaj tim veliki favorit u tom dvomeču, a protivnik u eventualnom finalu biće bolji iz duela Flamengo – Korintijans.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Fortaleze i Atletiko Mineira je odigran krajem juna ove godine kada je Atletiko bio domaćin, a taj meč je završen rezultatom 1:1.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Fortaleza igra fenomenalno na svom stadionu i mišljenja smo da će to biti slučaj i posle ovog meča, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.80.

Po nekom nepisanom pravilu nam međusobni mečevi između ova dva kluba donose veliki broj pogodaka, i sva je prilika da će to biti slučaj i večeras, zbog čega vam predlažemo da okušate sreću sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.15.

Za kraj, mislimo da će domaća ekipa dosta lakše nego što se to očekuje postići dva ili više pogotka na ovom duelu, pa je možda i idealna prognoza za ovaj susret između Fortaleze i Atletiko Mineira igra D2+, a sve to uz kvotu 2.10 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.