Tip dana košarka: Real Madrid – Panatinaikos: Repriza finala Evrolige u kriznom momentu za oba tima!

Real Madrid će u okviru 4. kola Evrolige dočekati aktuelnog šampiona Evrope – ekipu Panatinaikosa. Kraljevski klub je katastrofalno otvorio novu sezonu, pa nakon 3 odigrana kola u Evroligi imaju svega 1 trijumf, dok u ACB ligi takođe imaju već 2 poraza u svega 3 kola! Panatinaikos je dobro otvorio sezonu ali je poraz od Pariza u poslednjem kolu pokvario opšti utisak. Ovo će biti ujedno i derbi kola, a meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Real Madrid: Ima li kraja agoniji?

Nije Real Madrid impresionirao protiv Partizana, ali je pobjedio. Pod strahovitim pritiskom igrači Ćus Matea su tada, i pored brojnih timskih propusta, na individualni kvalitet slavili u drugom kolu Evrolige, i činilo se krenuli uzlaznom linijom. Međutim, očigledno je da košarkaška sekcija Kraljevskog kluba ima mnogo problema, i da će ovo biti duga i neizvjesna jesen za sve u Madridu.
Bilo bi zanimljivo naći tačnu statistiku, odnosno kada se poslednji put tako nešto desilo: Real Madrid je nanizao već četiri poraza od početka sezone. Prilično poražavajuća brojka ako se ima u vidu da je tim Ćus Matea odigrao svega šest utakmica, i da je pored Partizana uspio da slavi samo još protiv Saragose.
Navijači Real Madrida, u trenucima kada su očekivali veliki rast, doživjeli su razočaranje. U trećem kolu ACB lige Kraljevi su izgubili od Bilbaa – 83:79. Gosti su pružili prosiječnu partiju, igrali gotovo negledvljivo, o čemu svijedoči podatak da je domaćin prvi put došao do prednosti krajem prve četvrtine. I više je nije ispuštao.
Možda je pretjeran zaključak, ali gledajući samo rezultate može se reći da se Real Madrid nikako nije snašao sa odlascima Rudija Fernandeza i Ćaća Rodrigeza u penziju, a najviše Geršona Jabuselea u Filadelfiju za šta se niko u ekipi nije adekvatno pripremio, niti je dovedena adekvatna zamjena.
Real Madrid je prije 2 dana pretrpio novi šamar od Baskonije u Vitoriji i svog nekadašnjeg trenera Pabla Lasa.
Na svu Realovu muku, disciplinski sudija je pred utakmicu potvrdio kaznu Fakundu Kampacu pa je jedan meč suspenzije koji je trebalo da odsluži protiv Partizana ‘odležao’ u prošlom kolu što je samo dodatno poguralo Baskoniju ka pobjedi.
U ekstremno teškoj utakmici za igru, tokom koje je razlika samo dva puta iznosila šest poena – i u oba navrata na Realovoj strani, Baskonija je uspijela da ostane tvrdoglava i doslijedna kako bi slomila duh velikom takmacu i na kraju pobjedila.
Težak ispit je večeras pred Realom i biće ovo sjajna prilika da pokažu od kakvog materijala su skovani.

Panatinaikos: Novajlija im je udario ozbiljan šamar!

Panatinaikos ne blista na početku sezone, ali drži sve pod kontrolom. Na otvaranju Evrolige je od prvog do poslednjeg napada vodio protiv Albe i slavio sa rutinskih 87:77. Nešto slično je prikazao i protiv drugog njemačkog evroligaša Bajerna kojeg je savladao 94:79 pošto je vodio cio meč.
Aktuelni šampion je evroligašku sezonu pred svojim navijačima otvorio u posebnom ambijentu. Prvi put se evroligaški meč nije igrao na parketu već staklenoj podlozi od LED ekrana koja je bezbijednija za igrače, a svaki korak može da se snimi novim tehnologijama. Parket koji nije parket je bio veća zvijezda od igrača i krcata OAKA je željela da prisustvuje istoriji.
A na „parketu“ nije bilo nikakve neizvjesnosti. Spoljna linija atinskih Zelenih je odmah napravila razliku, a prednjačio je Kendrik Nan za kojeg Bajern nije imao riješenja. Pogađao je sa distance i poludistance, prednost grčkog tima je brzo otišla na dvocifrenu i sve je bilo pod kontrolom. Do kraja prvog poluvremena je i Amerikanac imao dvocifren učinak, a dobru rolu je pružio i Džedi Osman.
Međutim pravu senzaciju u 3. kolu napravio je Pariz koji je još jednom potvrdio da neće nikako biti turistički u Evroligi. Usred Adidas Arene pao je aktuelni šampion Evrope.
Prošlosezonski osvajač Evrokupa bio je nošen dvojicom ključnih igrača – Nadirom Hifijem i Ti Džej Šortsom. Zajedno su ubacili 36 od 84 poena svog tima. MVP Evrokupa je uradio još jednom odličan posao sa 16 poena, sedam asistencija i tri uhvaćene lopte, kao i dvije ‘krađe’, dok je Hifi kao ključna figura sloma Panatinaikosa sa 20 poena uz tri bitne trojke.
Pariz je spektakularno odigrao veći dio utakmice, imao dugo i značajnu dvocifrenu prednost, u jednom trenutku treće dionice i velikih 16 razlike (64:48). Panatinaikos je do kraja uspio samo značajno da umanji zaostatak, ne i da zaista priprijeti kako bi uzeo pobjedu.
PAO je doživeo prvi poraz u evroligaškoj sezoni. Matijas Lesor je odigrao sjajan meč pred sunarodnicima sa 19 poena i 11 skokova, dok je Lorenzo Braun ubacio 14, a Kendrik Nan 16 poena uz osam skokova.
Panatinaikos je prethodne sezone trijumfovao u Madridu, da bi potom krajem maja u finalu Evrolige upravo protiv Reala podigli dugo čekani trofej šampiona Evrope.

Naš prijedlog:

Real kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina iznosi 1.75 u PrimoBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.00.

Prethodne sezoen su ova dva tima igrala veoma efikasne mečeve i nešto slično treba očekivati i na večerašnjem meču. Naš prijedlog je igra UP+ (granica 165.5) po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici. Real igra neprepoznatljivo i večera će im zaista biti neophodna savršena partija kako bi slavili protiv Panatinaikosa koji u ovom momentu možda ima i kvalitetniji sastav. Prednost na ovom meču dajemo gostima i hrabro preporučujemo da pokušate sa dvojkom po kvoti 2.00, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo kombinaciju 2&UP+ po kvoti od čak 4.20 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.