MEČ DANA: Barselona – Sevilja: Katalonci ljubomorno čuvaju prvo mesto!

Barselona će u okviru 10. kola La Lige dočekati ekipu Sevilje. Katalonci su trenutno lideri na tabeli sa 24 osvojena boda, dok gosti iz Andaluzije zauzimaju tek 12. poziciju sa isto toliko osvojenih bodova. Na poslednjih 10 susreta pred domaćom publikom Barsa samo jednom nije ostvarila trijumf. Utakmica je na programu od 21 čas.

Barselona: Flik radi sjajan posao!

Niko im ništa ne može. Napravljena je zastražujuća sila u napadu u Kataloniji.
Da vidimo ko će da zaustavi Real? Tako se komentarisalo u Španiji i van nje kad su Madriđani Džudu Belingemu i Vinisijusu pridodali Kilijana Embapea i formirali trio simbolično nazvan BMW (mada, prikladnije je normalno V umesto duplog). Dijelovalo je impresivno, na papiru. A na terenu tek devet golova Engleza, Brazilca i Francuza. Od tih devet čak pet su momci iz sastava Karla Ančelotija dali iz jedanaesteraca.
Barselona je razmišljala drugačije. Dovela je trenera koji najviše prija Robertu Levandovskom, jer je Poljak pod komandama Hansija Flika u Bajernu izgledao kao fudbalski Rols-Rojs. S tim što je u garaži Nou Kampa dodatno uglancan i od početka sezone juriša terenima Primere, što se vidjelo i na gostovanju Alavesu, gdje je as Katalonaca sam razmontirao odbranu ekipe iz Vitorije i pokazao da je, u ovom trenutku, bolji od Realovog BMV-a.
Zahvaljujući het-triku na stadionu Mendisorosa (0:3), Leva već ima deset pogodaka na kontu, posle samo devet kola. Ako nastavi ovako – a dijeluje da mu medote Flika i te kako prijaju – izvjesno će nadmašiti ostvarenje iz prethodnog prvenstva kad je brojao do 19, a lako bi mogao i do rekorda na španskom tlu, jer je u takmičarskoj 2022/23, kad je Blaugrana bila prvak države, autorizovao 23.
Levandovski je tako postao drugi Barselonin igrač koji je dao tri gola na Alavesovom zdanju, posle Đozepa Semitijera još 1932. Još samo dvojica Ronalda – brazilski i portugalski – davali su toliko na Mendisorosi. Za tako nešto Robertu je bilo potrebno 31 minut i šest sekundi. I to je Barsin najbrži het-trik na ligaškim mečevima u gostima, jer su Samuel Eto (Almerija, 23 minuta, 2008), Taheda (Sosijedad, 28 minuta, 1954) i Lionel Mesi (Majorka, 29 minuta, 2011) to činili u ulozi domaćina.
Barsa nije samo Levandovski, jer valja obratiti pažnju i na sjajnog Rafinju (u ulozi novog kapitena) i, naravno, Lamina Jamala, koji je opet imao šou.
Barsa je trenutno na 1. poziciji sa 24 osvojena boda, 3 više od drugoplasiranog Reala, a Sevilja bi trebala da bude još jedan lagan zadatak za ovu družinu.

Sevilja: Vezali su 3 dobra meča!

Nije dobro Sevilja otpočela novu sezonu, a prethodna je za njih bila katastrofalna. Međutim rezultati u poslednje vrijeme obećavaju, a trijumf u gradskom derbiju prije odlaska na reprezentativnu pauzu sigurno je napumpao samopouzdanje.
Dao je četiri godine Mančester Sitiju, ali Sevilja je uvijek bila i ostala njegova prva, prava ljubav, porodica, zona komfora, sredina koja mami osmijeh na lice. Od pojavljivanja u seniorskom fudbalu 2004, godinama je Hesus Navas bio tražena roba na fudbalskom tržištu, ali ga je strah od napuštanja porodice i rodnog grada, zadržavao u Andaluziji. Sredinom prošle decenije prenebregnuo je fobije, otisnuo se na Etihad osvojio Premijer ligu i dva liga kupa… A otišao je da bi se vratio. Vratio se ljeta 2017, u međuvremenu postao najvjerniji vojnik Sevilje. Danas ima 697 nastupa i rekord koji vjerovatno nikada neće biti oboren.
A još jedan rekord omaleni majstor fudbala oborio je u 9. kolu Primere. Sevilja je u El Gran derbiju savladala Betis (1:0), a Navas pretekao Hoakina, odigrao 28. seviljski derbi i ušao u istoriju! Kako je u modernom fudbalu vijernost vrlina koja se sve manje njeguje, pitanje je da li će i taj rekord neko uspijeti da dotakne.
Trener Garsija Pimienta u 72. minutu je uveo kapitena na teren i omogućio da se Ramon Sančes Pishuan namjenski pokloni 38-godišnjaku kojeg su nakon trijumfa saigrači nosili na ramenima, uporedo okačivši njegov dres na korner zastavicu. Pitanje je ima li Sevilja veću legendu.
Penal koji je u 50. minutu realizovao Dodi Lukebakio donio je Navasu još pomjeranja na vječnoj listi Andalužana i gradskog derbija. Najviše pobjeda u seviljskim derbijima i dalje ima Sanhose 15, ali ako računamo samo prvenstvene utakmice, tu je Navas neprikosnoven. Sa 11 trijumfa u prethodnom kolu je preskočio upravo Sanhosea.
Uživa Navas u poslednjim utakmicama dvodecenijske karijere, pozdravlja španske stadione na kojima je igrao, a kopačke o klin okačiće prvog januara, a zatim ostati u klubu gdje ga čeka određena funkcija koja tek treba da bude definisana.
Večeras igraju protiv negativne tradicije koja kaže da ne znaju za trijumf u Barseloni još od 2010. godine!

Naš prijedlog:

Barsa očekivano kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Barse iznosi 1.40 u SuperBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 8.00, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 5.50.

Jeste Sevilja podigla formu u poslednje vrijeme ali je Barsa ove sezone nemilosrdna, a tradicija govori da im je Sevilja jedan od omiljenih protivnika na domaćem terenu. Na poslednjih 10 duele samo jednom nisu slavili Katalonci, a naš prijedlog za večerašnji meč je kombinacija 1&2-6 po kvoti 1.65 u SuperBet kladionici. Mišljenja smo takođe da gosti mogu do gola, pa vam predlažemo da se okušate sa kombinacijom GG3+ po kvoti 2.03. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo kombinaciju 1-1&GG po kvoti 3.80 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.