Tip dana košarka: Zadar – Partizan: Jugo sa Jadrana je prošle sezone oduvao crno-bele, hoće li i ove?

Zadar će u okviru 5. kola ABA lige dočekati ekipu Partizana, koja je do sada neporažena u regionalnoj ligi. Domaćin je prošle sezone na svom terenu ubjedljivo savladao Partizan sa čak 16 poena razlike, pa će gosti iz Beograda sigurno opreznije ući u ovaj meč. Utakmica je na programu od 19 časova.

Zadar: Život bez Luke Božića!

Vrijeme korijenitih promjena u Zadru ove sezone. Ostao je klub sa jadranskog primorja bez trojice najboljih igrača, Luke Božića, Darija Drežnjaka i Arijana Lakića, dijelom je razlog tome i teška finansijska situacija u klubu, pa je pred Danijelom Jusupom bio ozbiljan izazov da remontuje ekipu koja je poslednjih godina bila trn u oku favoritima.
Dio posla je već urađen, a poslednje pojačanje u nizu je Amar Gegić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine potpisao je sa Zadrom na godinu dana i biće jedna od glavnih uzdanica u Jusupovom sastavu. Došao je posle čudne sezone koju je započeo u Levaloi, a završio u Gran Kanariji. Sada je spreman da vrati karijeru na pravi put i ponovi makar izdanja koja je pružao u Ciboni prije dvije sezone, kada je bio ponajbolji igrač tima.
Prije Gegića Zadar je doveo Jana Rebeca, Mata Kalajžića, Antonija Sikirića, Dominika Gilberta, Domagoja Proletu, Tajlera Vala i Manuela Dundovića. Treba napomenuti da je Zadar prošlu sezonu završio na visokom šestom mjestu.
Zadar je trijumfalno započeo novu sezonu u ABA ligi, savladali su u Cibonu u gostima sa ubjedljivih 69:87. Međutim nakon toga nanizali su 3 poraza, poslednja 2 su bila veoma ubjedljiva. U drugom kolu su nakon produžetaka izgubili od Igokee, dok je treće kolo završeno ubedljivim trijufom SC Derbija nad Zadrom rezultatom 86:62. Utakmica koja idealno pokazala koliko Zadru fali Luka Božić, ali i Arijan Lakić.
Dva najbolja igrača iz prethodnih sezona su napravili iskorake u karijerama. Dvostruki MVP je otišao u Španiju, a Lakić je sada plejmejker Partizana gdje je upisao prve minute baš u ovom kolu kada je savladana Cibona, a Zadrani… Oni pokušavaju da nadomjeste velike rupe, ali za sada sasvim očekivano, ide teško.
Zadar se ništa nije pitao na domaćem parketu protiv Budućnosti koja igra sjajno od starta sezone u regionalnom takmičenju. Podgorički tim slavio je na gostovanju u Hrvatskoj rezultatom 55:91, u meču četvrtog kola ABA lige.
Kod Zadra su se istakli Mihailović sa 15, Klarica sa devet i Mazalin sa osam poena.
Sada slijedi duel sa Partizanom u kom realno teško da mogu do iznenađenja, ali nikad se ne zna u košarci.

Partizan: Pao je Makabi, mora i Zadar!

Mučio se Partizan, mnogo mučio, ali je na kraju pokazao i dokazao da je u ovom momentu znatno bolji tim od Makabija. Ponovo nije bilo idealno, ali suvi talenat crno-bijelih igrača je donio prevagu u četvrtoj dionici u kojoj Makabi nije imao snage da isprati i zbog toga možemo da konstatujemo da klub iz Humske dolazi do druge uzastopne pobjede u Evroligi. Posle Bajerna u Areni, pao je Makabi u Pioniru, rezultatom 91:79.
Ono što je mnogo bitnije je hemija u ovoj ekipi. Ovaj tim se druži, provodi vrijeme zajedno. Uvijek su u velikim grupama, niko ne sjedi sam po ćoškovima, sa telefonom u rukama, izdvojen od svega. Ovaj tim se držao zajedno i posle dva neugodna poraza u Španiji protiv Baskonije i Reala kada su se čule riječi podrške koje su igrači upućivali jedni drugima. Najveće zasluge za tako nešto u ovom momentu bez ikakve dileme ima kapiten Vanja Marinković koji je preuzeo na sebe da svi igrači budu uključeni u sve.
Trenutno u ovom Partizanu nema klanova, Amerikanci nisu uzolovani na jednoj strani gdje pričaju neke svoje priče, dok su domaći asovi u nekom svom svijetu sa samo svojim društvom. Tako možete da vidite Karlika Džonsa kako zagrljen sa Marinkovićem ide od igrača do igrača zbijajući interne šale koje samo oni razumiju… Te šale su se očigledno pretvorile u nešto pozitivno pa ovaj tim izgleda kao grupa momaka koja je spremna da zajedno krene u bitku, neće se one uvijek završiti pobjedom, ali je sasvim očigledno da će se uvijek baciti po loptu i boriti. Nešto što je Zek Ledej pokušavao da probudi u prethodnoj ekipi, ali na kraju je i on sam posustao.
Ovaj tim posle dva uvodna poraza nije pokazao znakove posustajanja, a to je došlo na naplatu ove nedelje u duplom kolu Evrolige. Dvije sigurne pobjede i sa 0-2 se crno-bijeli tim popeo na skor 2-2 odakle je pogled znatno ljepši.
Sada je idealan trenutak da Partizan produži seriju pobeda jer sledeće dvije utakmice u Evroligi igraju u Beogradskoj areni. Naredne nedelje dolazi Virtus Bolonja koja je do sada najmanje pokazala, a potom Monako Saše Obradovića.
Slijedi prvo gostovanje Zadru koje jednostavno ne bi trebalo da predstavlja preveliki zalogaj za igrače Željka Obradovića, već bi moglo da posluži kao dodatno pumpanje samopouzdanja.

Naš prijedlog:

Partizan očekivano kao veliki favorit dolazi na ovo gostovanje, a kvota na njihov trijumf je toliko niska da se ne isplati igrati. Za pobedu Zadra koeficijent je 9.00 a za trijumf Partizana samo 1.07 u kladionici Mozzartbet.

Zato je naš predlog ukupno poena na meču, granica je na 159,5 a za (-) od tog broja kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Pokušajte i sa igrom domaćin manje poena od ponuđene granice a ona je na 73,5 koševa. Za (-) poene na Zadar koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.